Vuoden parhaat palat
Köykäisestä annista huolimatta, tässä vuoden parhaita ruokaohjeita listattuna samaan tapaan kuin viime vuonnakin.
Tammikuu: Vaivaamaton leipä.
Helmikuu: Tylsäksi menee, mutta artisaanileipä. Ruokapuolelta voisi suositella suolakurkuilla säväytettyä uunilohta.
Maaliskuu: Melkein tekisi mieleni pistää tähänkin pähkinäleipä, mutta ei: Jo Intiassa kokkailun ja huumaavien maustemuistojen takia vastaan, että paneer tikka.
Huhtikuu: Kotikokin KFC.
Toukokuu: Marokkolainen keittokirja oli tässä vaiheessa pop: Sitruunainen kanatagine ja minttutee.
Kesäkuu: Kesä oli kamalan kylmä (pöh), mutta grilli kuumeni siitä huolimatta. Tuoreena ribsikäännynnäisenä voisin sanoa, että Weberin colaribsit olivat suorastaan superhyviä.
Heinäkuu: Paljon hyviä makumuistoja, mutta vähän reseptejä. Sanotaan nyt sitten vaikka pekoniahvenet.
Elokuu: Lohihampurilaiset.
Syyskuu: Sieniä, sieniä, sieniä. Hirvistroganoffista haaveilin viimeksi eilen.
Lokakuu: Sitruunaiset herne-minttupiirakat, totta kai ja tietenkin.
Marraskuu: Lammaspizza!
Joulukuu: Ei voi vielä tietää. Eikä jouluruokia pysty panemaan järjestykseen. Mukava kuukausi kuitenkin kaikkinensa, vuoden kiireettömin.
Siinäpä ne. Kyllä itseensä linkkaaminen on sitten ihanaa.
Melkoisen moni vuoden mittaan valmistettu murkina odottaa vielä Pastanjauhantaan pääsemistään, mutta onpahan jonkinlainen pesämuna alkavallekin vuodelle. Kuvassa näkyvät kalarullat on tehty muutama kuukausi sitten mittatilaustyönä meikäläistä ilahduttamaan: käärylöityä kuhaa kera tomaattikastikkeen. Kuhan täytteenä taisi olla sieniä, tuorejuustoa ja yrttejä, vähän tähän tyyliin.
Elämme muuten jännittäviä aikoja: kävijälaskurimme kilkahtaa kohta kahteen miljoonaan. Kumarrus kaikille lukijoillemme ja kosolti (kokkailu)onnea tulevalle vuodelle!