maanantaina, joulukuuta 22, 2008

Piparijäädyke suunnitelmissa

Yhtenä päivänä tuli hätä. Muistin, että Köyhien ritareiden sivuilla oli nähtävissä kovasti kiitelty (ja palkittukin) piparkakkujälkiruokaresepti ja kun Köyhien ritareiden teko on ilmeisesti (suureksi harmituksekseni) lopetettu, säikähdin, mahtaako kyseistä reseptiä enää löytyä mistään.

Mutta sieltä se ohje vielä kaikeksi onneksi löytyi, ja tätä olisi nyt tarkoitus joulun aikana koestaa. Nyt pitää vain löytää jostain vaniljahalvaa. Ajaisikohan normihalva (ja pieni vaniljatujaus?) saman asian.
Piparkakku-halvajäädyke

2 dl kuohukermaa
1 l vaniljajäätelöä
150 g vaniljahalvaa
10 kpl piparkakkuja
lisäksi 8-10 kpl pipareita
kastikkeeksi siirappia

Vatkaa kerma vaahdoksi. Pehmennä toisessa astiassa vaniljajäätelö sähkövatkaimella ja murenna joukkoon pieninä murusina halva sekä piparkakut. Lisää kermavaahto ja sekoita maut sekaisin. Kaada seos silikonivuokaan. Pakasta vähintään muutama tunti ja kumoa jäädykkeet lautaselle piparkakkujen päälle ja tarjoile siirapin kanssa.

Vegemisiä-blogissakin oli vähän aikaa sitten piparia tarjolla. Suolapähkinät eivät kuulosta pipareiden seassa ollenkaan hullummilta. Kuvassa oma m&m-kaurakeksikokeiluni, mutta ei siitä sen enempää (leipominen ei toisin sanoen sujunut ihan suunnitelmien mukaan).

10 Comments:

At 22/12/08 22:56, Anonymous TT said...

Toinen variaatio teemasta, hyväksi havaittu:
Piparkakku-suklaajäädyke, http://www.ksx.fi/resepti1.aspx

 
At 22/12/08 23:05, Blogger Rosmariini said...

Ei hullumpaa. Aineksetkin olisivat helpommassa hakemisessa, kun tummaa suklaata on jemmassa joka tapauksessa.

 
At 23/12/08 08:54, Anonymous Jukka said...

Kyllä vaniljahalvaa ihan normaalista marketista saa. Yleensä jossain juustohyllyjen vieressä.

 
At 23/12/08 10:53, Anonymous TiV said...

Tämä jätskihalvaherkku on namia! Teille oikein hyvää, maistuvaa ja rauhallista joulua!!! Lunta sataa hissukseen nyt Kehä III:kin kieppeillä!!

 
At 23/12/08 12:39, Anonymous Lettupannun Henna said...

Meilläkin on jäädyke joulusuunnitelmissa, tai oikeastaan jo toteutuksessa (=pakkasessa). Toivottavasti vaniljahalva löytyy!

Rauhallista Joulua!

 
At 23/12/08 13:27, Blogger Rosmariini said...

Jukka: Kiitos tiedosta. Jospa sitä löytyisi!

TiV: Ajattelinkin, että on tätä halvajäädykettä jonkun täytynyt jo koestaa! Voi, kun saisitte sinne lunta (pakkasta näyttäisi ainakin olevan säätiedotusten perusteella luvassa). Tunnelmallista joulua vaan sinne etelään (teikäläisen tuntien uskon, että joulustanne tulee oikeinkin maistuva). *<:)

Henna: Jäädyke on kyllä houkutteleva joulujuttu siinä mielessä, että sen voi tehdä jo hyvissä ajoin ennakkoon valmiiksi. Parin vuoden takainen piparkakkupaahtovanukas vaati huomattavasti enemmän värkkäystä, vaikka olikin vaivan arvoista. Teillä on ollutkin ihanan puolukkaisia ohjeita ja kuvia blogissanne. Rauhallista joulua sinnekin!

 
At 23/12/08 14:20, Blogger ylimuuli said...

En kyllä keksi miksei herkku onnistuisi tavan halvasta vaniljasäväyksellä? :-) Siittä vaan sano sipelius!

Ja kiitos oivalluksesta, minulta on nimittäin toivottu huomiseksi jälkkäriksi uunijäätelöä ja vaikka en voi sitä luvattuani enää muuttaa, keksin, että jouluis-ylellistän sen piparkakun ja halvan murenoilla sekä siirapilla! Ei VOI tulla viaskoo :-D

Nyt alko meikällä pieni loma ja keitin juuri iltapäiväsumpit, kyllä kelpaa muuloksen möllötellä. Hurjan herkulliset joulunajat Ouluun <3

 
At 23/12/08 16:16, Anonymous Virpi said...

Maistuvaa ja levollista joulua toivotan minäkin täältä kommenttilooran puolelta ja vetäydyn maalle maistelemaan joulua itsekin! :)

 
At 23/12/08 21:26, Blogger Rosmariini said...

Ylimuuli: Mukaan lähti loppujen lopuksi Kauppahallin kreikkalaisen kojun pistaasihalvaa. Ajattelimme, että pähkinäisyys passaisi jäädykkeeseen mukavasti.

Pieni loma tulee kyllä niin tarpeeseen täälläkin. Viisi päivää = älyttömän ylellistä. Lämpöistä ja makoista joulua Muulikeittiöön!

Virpi: Kiitos, ja oikein hyvää joulua sinnekin! Toivottavasti netti toimii joulunviettopaikassakin, koska jouluna on luultavimmin luvassa lisää postauksia (näin lomalla ehtii näköjään kirjoittelemaan). ;)

 
At 11/1/09 08:11, Blogger Nelle said...

ihanan näköisiä. reippaita :)

 

Lähetä kommentti

<< Home
pastanjauhantaa(at)gmail.com


Powered by Blogger

Related Posts with Thumbnails