Cola-broileri sekä herkulliset bataattitornit
Tämä olisi pitänyt tehdä broilerin rintaleikkeistä (siis semmoisista, joissa on luu vielä tallella). Kaupan broileritiskistä ei osunut moista silmään (tai sitten en osannut vaan etsiä), ja niinpä teimme tämän rintafileestä:
Piri-piri-coca-colabroileriJa tässä sitten se torniohje. Savujuuston ja makeaksi grillattujen bataattiviipaleiden liitto on tosissaan kokeilemisen arvoinen:
4 maustamatonta broilerin rintaleikettä (luineen ja nahkoineen)
Marinadi:
2 rkl piri-piri-maustesekoitusta (esim. McCormick)
2 tl paprikajauhetta
1 tl suolaa
1 tl mustapippuria
2 rkl Heinzin ketsuppia
1/2 dl Coca-Colaa
1 dl öljyä
Valmista marinadi sekoittamalla kaikki aineet keskenään. Nosta rintaleikkeet marinadiin ja anna niiden maustua viileässä vähintään 4 tuntia. Ota rintaleikkeet huoneenlämpöön hyvissä ajoin ennen grillaamista. Pyyhi ylimääräinen marinadi pois ja grillaa leikkeitä noin 8 minuuttia molemmilta puolilta. Tarjoa bataattitornien kanssa.
Bataatti-savujuustotornitJa loppuun vielä pieni hoksautus: Mikäli intoa löytyy, niin tänään ennättää vielä osallistua pastanjauhajien kesäruokakilpailuun. Huomenna taitaa nimittäin olla jo heinäkuu. Herkullisia kilpailureseptejä onkin jo varsin mukavasti plakkarissa, joten Pastiksessa saattaa olla ensi viikolla luvassa vielä tavallista makoisampia ruokaohjeita.
1 bataatti
1 rkl oliiviöljyä
1 tl suolaa
1 tl rouhittua mustapippuria
150 g Kippari-savujuustoa
Pese bataatti ja leikkaa se ohuiksi viipaleiksi. Sivele hieman öljyä viipaleille ja paista niiden pintaan kaunis väri grillissä. Mausta viipaleet suolalla ja pippurilla. Lado bataatit ja juustoviipaleet kerroksittain torniksi kaksinkertaisten foliopalojen (n. 15 x 15 cm) päälle ja nipistä kulmat nyyteiksi. Kypsennä grillissä noin 10 minuuttia.