sunnuntaina, helmikuuta 18, 2024

Georgialainen ravintola Marani


Kuten jossain vaiheessa taisin jo mainita, olemme päättäneet oululaisten ruokabloggaajien kesken käydä kerran kuussa syömässä jossakin Oulun ravintoloista.

Viime syksynä en päässyt sairastelun takia joka kerta mukaan, mutta tänä vuonna olen päässyt Ravintola Puistolaan ja nyt helmikuussa vastikään avattuun georgialaiseen ravintola Maraniin.

Päädyimme valitsemaan Maranissa ryhmämenun, johon sisältyi tunnettuja georgialaisia ruokalajeja kuten hatsapuri sekä täytetyt khinkali-nyytit. Alla olevassa kuvassa näkyy myös ruokalaji nimeltä pkhali, mikä tarkoitti pinaatista, pavuista ja punajuuresta tehtyjä kasvispullia.



Jälleen kerran on mahtavaa päästä toteamaan, kuinka kiinnostavia ravintoloita Ouluun on viime aikoina perustettu. Ruoka oli erinomaisen inspiroivaa ja värikästä.

Miinusta turhan suurista annoksista, minkä takia hävikkiin menee varmasti melkoisen paljon ruokaa.

Mietimme, että seuraavalla kerralla voisi tilata (georgialaisen punaviinin ohella) pöydän täyteen pelkkiä herkullisia alkupaloja.

Leipälistaltakin löytyisi muutakin kuin hatsapuria. Esimerkiksi pavuilla täytetty lobiani kuulostaisi kiinnostavalta. Alla olevassa kuvassa tavallinen hatsapuri, joka oli kyllä sekin oikein hyvää:

Ravintola Marani, Pakkahuoneenkatu 8, Oulu

torstaina, helmikuuta 01, 2024

Hurmaava fetapiirakka

Viime aikoina ruokasomen parasta antia on ollut omasta näkökulmastani Instagramissa seuraamani Iman ja Leena safkaa. Kun kaksikolta ilmestyi vähän aikaa sitten keittokirja, halusin sen tietenkin ilman muuta omaankin kirjahyllyyni.

Kokeiluun on lähtenyt jo useampikin resepti, mutta valitsin tänne blogiin jaettavaksi ohjeen, jolla Leena kirjan mukaan hurmasi Imanin aikoinaan. Alkujaan ohje on peräisin Leenan ystäviltä.

Aina on aika mukavaa, jos ruoalla on tarina, ja ennen kaikkea arvostan tietenkin sitä, että resepti on useammassa kotikeittiössä testattu ja hyväksi havaittu. Ja pääsin ensimmäistä kertaa elämässäni ostamaan valmista perunamuusijauhetta!

Hurmauspiirakka

pohja:

1 pss mummonmuusijauhetta (n. 1½ dl)

1 tl valkosipulijauhetta

½ tl hienoa merisuolaa

1 tl leivinjauhetta

1½ dl vehnäjauhoja

1 dl kylmää vettä

100 g vähäsuolaista voita sulatettuna

 

täytteet:

1 paprika hienonnettuna

1 sipuli hienonnettuna

1 rkl oliiviöljyä

useampi rouhaus mustapippuria

2 tl pizzamaustetta

n. 7 kirsikkatomaattia halkaistuina (laitoin itse enemmän)

2 prk tonnikalaa valutettuina

12 kalamataoliivia (näitä en itse asiassa tainnut laskea)

1 pkt (200 g) fetaa

 

Sekoita pohjan kuivat aineet keskenään. Lisää vesi ja voi ja työstä käsin tasaiseksi taikinaksi. Voitele matalareunainen piirakkavuoka ja painele taikina piirakkavuokaan ja hieman reunoille.

Paista paprika ja sipuli oliiviöljyssä pannulla pehmeiksi. Mausta mustapippurilla ja pizzamausteella. Levitä seos piirakkapohjan päälle.

Ripottele päälle tomaatit, tonnikala, oliivit ja lopuksi feta. Paista 225-asteisessa uunissa hieman keskitasoa alempana noin puoli tuntia. Jos uunisi on ärhäkkä, laske hieman lämpötilaa (laitoin itse piirakan päälle foliota jossain vaiheessa).





pastanjauhantaa(at)gmail.com


Related Posts with Thumbnails