keskiviikkona, helmikuuta 07, 2007

Hapankaalikasari

Kuka muistaa vielä Kukkiksen europyttiksen? Tuntuu että siitäkin postauksesta on jo suurin piirtein sata vuotta aikaa. Blogimme oli silloin vasta parin kuukauden ikäinen. Tässä on kuitenkin vähän vastaavanlainen sapuska kaikille vannoutuneille hapankaalin ystäville. Muille en tätä menisi välttämättä tarjoilemaan, kun ohjeen mukaan kokkailtuna hapankaalta tulee pannulle kokonaista puoli kiloa:
Chilimakkarat hapankaalikasarissa

300 g braatvurstia tai muuta makkaraa
1 punainen chili
1 vihreä paprika
2 rkl margariinia tai voita
2 rkl paprikajauhetta
500 g hapankaalia
1-2 dl kermaa
persiljaa tai kirveliä

Leikkaa makkarat sopiviksi suupaloiksi. Halkaise chili ja paprika, poista siemenet ja leikkaa malto viipaleiksi tai kuutioiksi.
Kuumenna rasva paistokasarissa. Ruskista makkarat. Pienennä hieman lämpöä ja ripottele makkaroiden päälle paprikajauhe ja chiliviipaleet. Kypsennä makkaroita mausteissa pari minuuttia.
Lisää pannulle paprika ja hapankaali. Hauduta välillä sekoitellen noin kolme minuuttia. Lisää kerma ja jatka kypsennystä vielä 5-10 minuutin ajan. Ripottele pinnalle persiljaa tai kirveliä.
Vinkki: Hapankaalikasari vain paranee, kun sitä lämmittää uudelleen tarjolle.

Resepti on peräisin Glorian ruoka&viini -lehden numerosta 2/2004.

7 Comments:

At 7/2/07 09:58, Blogger Santeri Kyröhonka said...

Täytyy todeta, että tätä pitää tehdä mahdollisimman pian. Chiliä, makkaraa, hapankaalia... Kuola valuu jo nyt ^_^

 
At 7/2/07 13:55, Anonymous Anonyymi said...

Osui ja upposi. Viikonlopun ruokalista alkaa muotoutua.
Toivottavasti pärjäätte siellä pakkasen ja viiman kourissa. Täällä on vajaa 4 astetta lämpimän puolella ja todella tasaisen harmaata. Se vähä lumi mitä oli on häipynyt jo aikoja sitten.
Bratwurst

 
At 7/2/07 18:52, Blogger Rosmariini said...

Mikäköhän siinä onkin, että näin pakkasilla on tehnyt erityisen paljon mieli chilillä maustettuja ruokia. Lautasellinen Oliivian Texas Chiliä maistuisi nyt paremmin kuin hyvin.

 
At 7/2/07 23:04, Blogger Pirjo said...

Jee! Rakastan chiliä ja hapankaalta ja makkaratkin maistuu. Tätä kokkaan heti huomenna.

 
At 7/2/07 23:46, Blogger Rosmariini said...

Itsekin ihastuin tähän ohjeeseen kyllä ihan ensi näkemältä, kun noita vanhoja ruokalehtiä tuossa vähän aikaa sitten intouduin selailemaan. Oli jäänyt aikanaan kokonaan testaamatta, mutta ehtiipä näitä onneksi värkkäämään pienellä viiveelläkin.

 
At 12/2/07 08:32, Anonymous Anonyymi said...

Olisin itsekin unohtanut, kiitos muistutuksesta :) Kiitos myös ravintolavinkistä, Olimpos saavutti suosiomme. Mietimme jo valmiiksi, mitä tilaamme ensi kerralla :)

 
At 12/2/07 09:19, Blogger Rosmariini said...

Kukkis - toivottavasti oli (/on?) rentouttava loma.

Minä olen hurahtanut Olimpoksen pitkään hauduteltuun uunilampaaseen. Jotenkin semmoista ei saa kotona tehtyä muulloin kuin pääsiäisenä. Ja aiemmin siellä oli aivan ihanan maukasta tomaattisalaattia, jollaista olen yrittänyt viritellä sittemmin kotioloissakin. Paikan sisustus on kyllä melkoisen kaurismäkeläinen, mutta hyvin siellä tuntuu asiakkaita riittävän siitä huolimatta. :)

 

Lähetä kommentti

<< Home




pastanjauhantaa(at)gmail.com


Related Posts with Thumbnails