torstaina, tammikuuta 29, 2015

Karamellisoitu kasleri ja maapähkinäkastike



Olen lukenut parin viime vuoden aikana todella vähän lehtiä, ja pariin otteeseen on tullut pohdittua, pitäisikö lehtien tilaaminen jo tykkänään lopettaa. Vähän aikaa sitten teimme kuitenkin Glorian ruoka&viini -lehden joulukuun numerosta niin hyvää ruokaa, että lämpenin taas saman tien kaikille muillekin tilauksessa oleville aikakauslehdille.

Meillä oli pakastimessamme sopivasti palanen kasleria, ja tämä siitä sitten syntyi:

Karamellisoitu ylikypsä kasleri

1 1/2 kg luutonta kasleria
Kuivamausteseos:
1 dl fariinisokeria
1 rkl juustokuminaa
1 rkl chilihiutaleita tai -jauhetta
1 rkl cayennenpippuria
1 rkl suolaa
1 rkl mustapippuria
1 rkl savupaprikaa
Suolausliemi:
1 l kylmää vettä
1/2 dl suolaa
1/2 dl fariinisokeria
2 laakerinlehteä
1/2 dl kuivamausteseosta (ohje yllä)
Kiillotuskastike:
1 dl vettä
1 dl paksua vadelmaviinietikkaa (tai 1/2 dl paseerattua pakastevadelmaa + 1/2 dl vaaleaa balsamiviinietikkaa
1/2 dl fariinisokeria

Yhdistä mausteseoksen ainekset.
Sekoita suolausliemi. Laita vesi, suola ja sokeri kulhoon. Sekoita, kunnes ne ovat liuenneet nesteeseen. Lisää laakerinlehdet ja 1/2 dl kuivamausteosta (säästä loput lihan pintaan).
Huuhtele liha ja pane se kookkaaseen muovipussiin kulhon sisään. Kaada suolauslientä päälle niin, että se peittää lihan. Sulje pussi ja nosta jääkaappiin maustumaan yön ajaksi.
Ota liha huoneenlämpöön pari tuntia ennen kypsentämistä. Laita uuni kuumenemaan 100 asteeseen. Ota liha suolausliemestä, taputtele pinta kuivaksi talouspaperilla ja nosta liha uunivuokaan rasvapuoli ylöspäin. Hiero kuivamausteseosta pintaan ja paina paistolämpömittari lihan paksuimpaan kohtaan.
Paista lihaa uunin keskitasossa 10-12 tuntia lihan paksuudesta riippuen tai kunnes paistolämpömittari näyttää 93 astetta (meillä aikaa meni 12 tuntia).
Valmista lisukkeet lihan kypsyessä.
Nosta liha uunista ja kiedo folioon.
Valmista kiillotuskastike. Kaada ainekset kattilaan, sekoittele koko ajan ja anna kiehua kokoon, kunnes seos on ohutta siirappia, noin 3-4 minuuttia riittää (itse kiehuttelin muutaman lisäminuutin ennen kuin olin tyytyväinen omaan vadelmasiirappiini). Anna seoksen jäähtyä.
Leikkaa lihan pinnasta ylimääräinen rasva pois. Sivele kiillotuskastiketta pintaan ja nosta liha grillivastuksen alle noin 2 minuutiksi tai kunnes siirappi on hiukan imeytynyt lihan pintaan.

Vielä karamellisoitua kasleria enemmän meitä kutkutti (ja ruokapöydässä kehuja herätti) lihan kanssa tarjoiltu maapähkinäkastike. En muista, olisinko koskaan aikaisemmin käyttänyt kokkailuissani suolapähkinöitä:

Maapähkinäkastike

2 salottisipulia
3 valkosipulinkynttä
1 tuore punainen tai vihreä chili
2 rkl seesaminsiemenöljyä
2 rkl fariinisokeria
2 dl suolapähkinöitä
1 prk (400 g) kookosmaitoa
1 rkl soijakastiketta
1/2 dl limetin mehua

Kuori ja hienonna sipulit ja valkosipuli. Halkaise chili, poista siemenet ja hienonna chili.
Kuumenna öljy isossa laakeassa pannussa. Lisää sipuli ja chili ja kuullota muutama minuutti, kunnes sipuli on läpikuultavaa. Lisää sokeri pannuun ja paista seosta käännellen, kunnes sokeri hieman karamellisoituu.
Lisää kookosmaito, pähkinät, soijakastike ja limetin mehu. Anna kiehua sekoittaen 2-3 minuuttia.
Kumoa seos monitoimikoneen kulhoon ja soseuta tasaiseksi. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa limetinmehua tai soijakastiketta. Tarjoa lihan kanssa.

Toinen suositeltu lisuke lihalle oli lämmin punakaalisalaatti.

sunnuntai, tammikuuta 11, 2015

Sunday roast, osa 3 ("tiskaa - älä tömistele")



Eräänä taannoisena sunnuntaina jauhantakeittiössä toteutettiin ensimmäistä kertaa perinteinen englantilainen Sunday roast. Samalla porukalla sunnuntailounaan kokkaamista on tosin harjoiteltu kaksi kertaa aikaisemmin, ensimmäistä kertaa Englannin järviseudulla ja toisen kerran Englannin reissulta tutun tuttavapariskunnan oululaiskeittiössä.

Edellisellä kerralla suurimmaksi kompastuskiveksi osoittautuivat Yorkshire puddingit, jotka nyt tällä kerralla päätin vakaasti saada onnistumaan. Ohjeistusta otimme sopivasti käsillä olleesta Good Housekeeping -lehden edellisen vuoden joulunumerosta:

Yorkshire puddings

4 suurta munaa
1,5 dl (täys)maitoa
1,5 dl vettä
150 g jauhoja
1/4 tl suolaa
kasviöljyä paistamiseen
(metallinen, 12-koloinen muffinssipelti)

Riko munat kulhoon (käytin KitchenAidia) ja kaada päälle maito ja vesi. Lisää jauhot ja suola ja vatkaa niin pitkään, että ainekset ovat sekoittuneet. Taikina jäi yllättävän löysäksi, mutta se ilmeisesti kuuluu asiaan.
Peitä kulho ja anna sen tekeytyä jääkaapissa vähintään puolen tunnin ajan (tai esim. kolme tuntia, jos käytettävissä on runsaasti aikaa).
Lämmitä uuni 190 asteeseen. Ota metallinen muffinssipelti ja kaada pellin jokaiseen koloon öljyä (ohjeen mukaan 5 mm). Laita pelti öljyineen uuniin ja anna kuumentua 10 minuutin ajan.
Sekoita taikina. Ota pelti varovasti uunista ja kaada jokainen öljytty kolo puolilleen taikinaa. Laita pelti uudelleen uuniin ja paista 30-35 minuutin ajan niin, että leivonnaisista tulee kullankeltaisia ja hyvin kohonneita. Tarjoa heti.

Me varoimme vielä varmuuden vuoksi tömistelemästä uunin läheisyydessä (nostalgiamuisto lapsuudesta, kun tuulihattuja paistettaessa piti kulkea aina keittiössä hiukan hiippailemalla).

Ja ne onnistuivat! Edellisen kerran mahalaskun jälkeen oli mukava huomata, miten leivonnaiset ryhtyivät pullistumaan ja kohoamaan mukavan sienimäisiksi.



Tällä kerralla suurin murheenkryyni oli varsinainen paisti, tuttavaperheen pihalla kasvanut kana, joka pekonihunnusta huolimatta jäi hiukan kuivaksi.

Kanan paistaminen myös kesti suunniteltua kauemmin, mutta koska meillä oli onnistuneita puddingeja, söimme niitä alkuun perinteiseen brittiläiseen työläistyyliin valuttamalla puddingeissa oleviin koloihin kastiketta (jos lihaa on ollut perheissä niukasti, lihaliemestä tehdyn kastikkeen avulla on kuulemma päästy sen makuun käsiksi).



Kasvispuolta edustivat lytätyt perunat ja uunijuurekset. Teen uunijuureksia jatkuvasti, enkä koskaan katso niihin mitään ohjetta, mutta nyt (kun kerran oli oikein ruokavieraitakin) katsoin Jamie Oliverin vinkkejä uskomattomien uunijuuresten valmistamiseen. Hyviä ohjeita ne olivatkin.

Jamie nimittäin neuvoo maustamaan erilaiset juurekset erilaisin maustein. Perunoihin rosmariinia, valkosipulia, öljyä, suolaa ja pippuria. Porkkanoihin hunajaa, öljyä, suolaa ja pippuria. Punajuuriin balsamicoa ja öljyä, suolaa ja pippuria. Ja sitten vaan paahdetaan.


maanantaina, tammikuuta 05, 2015

Joulun muisto: hedelmäsalaatti



Kävimme ennen joulua merellisellä joululounaalla Ravintola Nallikarissa, jonka sijaintiin ihastuin aivan tosissaan. Oulussa pääsee harvoin katselemaan ruokailun aikana hienoa merinäköalaa.

Tarkoituksena oli hakea inspiraatiota omaan joulupöytään, ja sitä löytyikin sekä alkupalojen puolelta että jälkiruokavalikoimasta. Jälkiruokabuffetissa oli nimittäin harvinaisen makoisaa hedelmäsalaattia.

Olen aina vältellyt vähänkään eksoottisempien hedelmien ostamista, mutta tällä kertaa päätin rohkaistua ostamaan joulun kunniaksi pitahayan (eli lohikäärmehedelmän) ja pari hiukan tutumpaa hedelmää. Katja Bäcksbackan Ruokatorstain Joulu -kirjasta löytyi sopivasti ohje jouluiseen hedelmäsalaattiin:

Eksoottisia hedelmiä

eksoottisia hedelmiä
Liemi:
1 dl omenamehua
1 kanelitanko
2 tähtianista
3 rkl sokeria
1 tl vaniljasokeria

Mittaa liemen ainekset kattilaan. Keitä lientä, kunnes noin kolmannes siitä on haihtunut.
Jäähdytä lientä mausteineen yön yli viileässä.
Kuori ja pilko hedelmät neljään annosmaljaan. Valuta kylmää maustelientä päälle. Tarjoa heti.

lauantaina, tammikuuta 03, 2015

Uuden vuoden tapakset



Tuttavaperhe kutsui meidät vastaanottamaan uutta vuotta tapastelun merkeissä. Ajatus oli oikein hyvä; pidän kovasti pikkusuolaisista, ja erityisen hauska niitä on tietenkin syödä hyvässä seurassa.

Yritimme osallistua tapastalkoisiin edes hiukan omalta osaltamme, vaikka vuoden viimeinen päivä oli samalla myös työpäivä. Patatas bravas oli meille entuudestaan tuttu ruokalaji. Kokkasimme mukaan sitä (hieman uudella tavalla valmistettuna) sekä lisäksi pakkasin mukaan ainekset serranokinkkuun käärittyihin hunajamelonilohkoihin sekä manchegojuuston, hunajan ja saksanpähkinöiden yhdistelmään.

Patatas bravas ynnä chorizoa (ohje BBC Good Foodista)

1 rkl oliiviöljyä
1 sipuli, hienonnettuna
2 valkosipulinkynttä, viipaloituna
1 punainen chili, pieneksi pilkottuna
ripaus cayennepippuria
ripaus savustettua paprikaa
400 g tölkkitomaatteja
1 kg (uusia) perunoita, puolitettuna tai neljään osaan leikattuna
250 g chorizoa, kuorittuna ja haarukkapaloihin pilkottuna

Kuumenna vähän öljyä pannulla. Paista sipuli, valkosipuli ja chili, kunnes sipuli pehmenee, lisää sitten cayenne ja paprika ja sekoita. Lisää tomaatit ja kiehauta. Anna hautua 20 minuutin ajan tai niin kauan, että kastike paksuuntuu sopivasti. Tarkista maku ja jos haluat kastikkeesta tasaisempaa, voit painella sitä muutaman kerran vaikka sauvasekoittimella.
Keitä tomaattikastikkeen kypsyessä perunoita. Alkuperäisessä ohjeessa käytettiin uusia perunoita, joiden suosituskeittoaika oli 10 minuuttia, mutta me keitimme (kuorittuja) talviperunoita melkein vartin verran.
Laita chorizot pannuun miedolle lämmölle niin, että niistä alkaa irrota hieman öljyä. Mikäli öljyä irtoaa liikaa, kaada osa siitä pois ja lisää pannulle hiukan oliiviöljyä. Lisää perunat ja paista makkaroita ja perunalohkoja niin pitkään, että molemmat alkavat saada sopivasti väriä. Kumoa tarjoilukulhoon ja lusikoi päälle tomaattikastiketta. Jos kastike ei ole tarpeeksi tulista, voit maustaa sitä vielä ennen tarjoilua muutamalla ripauksella cayennepippuria.



Isäntäperheen poika piti perunapaistoksestamme. Se oli kuulemma kuin pyttipannua, mutta tavallista tulisemmalla makkaralla.



Isäntäväki oli ahkeroinut keittiössä aivan tosissaan, ja tarjolla oli muun muassa kipakoita perunoita, pinjansiementen kanssa tarjoiltuja papuja ja yltiöherkullista punajuurihummusta.

Vihreitä papuja pinjansiementen kanssa (kirjasta Maittavat tapakset)

2 rkl espanjalaista oliiviöljyä
50 g pinjansiemeniä
1/2-1 tl paprikajauhetta
450 g vihreitä papuja
1 pieni silputtu sipuli
1 silputtu valkosipulinkynsi
puolikkaan sitruunan mehu
suolaa ja pippuria

Kuumenna oliiviöljy isossa, paksupohjaisessa paistinpannussa. Lisää pinjansiemenet ja paista 1 minuutin ajan. Sekoita toistuvasti ja ravistele pannua, kunnes siemenet ovat kullanruskeita. Nosta siemenet reikälusikalla pannusta talouspaperille ja anna kuivua. Siirrä siemenet kulhoon. Säästä pannun öljy. Lisää pinjansiemeniin paprikajauhetta maun mukaan ja sekoita, kunnes siemenet peittyvät. Säilytä myöhempää käyttöä varten.
Poista vihreiden papujen kalvot ja mahdolliset rihmat. Pane pavut kattilaan, jossa vesi kiehuu. Kiehauta uudelleen ja kypsennä 5 minuuttia, tai kunnes pavut ovat pehmeitä mutta yhä kiinteitä. Valuta huolellisesti lävikössä.
Kuumenna paistinpannun öljy uudelleen. Lisää sipuli ja kypsennä 5-10 minuuttia, tai kunnes sipuli on pehmentynyt ja alkanut ruskistua. Lisää valkosipuli ja paista vielä puoli minuuttia.
Lisää pavut pannuun ja kypsennä 2-3 minuuttia. Sekoita pavut sipulin kanssa, kunnes koko seos on kuumentunut. Mausta maun mukaan suolalla ja pippurilla.
Kumoa pannun sisältö lämmitetylle tarjoiluvadille. Pirskota sitruunan mehu päälle. Sekoita. Ripottele säästämäsi kullanruskeat pinjansiemenet päälle ja tarjoa kuumana.



Kipakat perunat (kirjasta Maittavat tapakset)

1 kg kuorimattomia perunoita
oliiviöljyä
merisuolaa

tarjoiluun: aiolia ja chiliöljyä

Chiliöljy:
vajaa 2 dl oliiviöljyä
2 halkaistua, pientä tulista ja tuoretta chiliä
1 tl tulista espanjalaista paprikajauhetta
Kuumenna oliiviöljy ja chilipaprikat kuumalla lämmöllä, kunne chilit alkavat sihistä. Ota pannu pois liedeltä ja sekoita siihen paprikajauhe. Pane pannu sivuun, anna jäähtyä ja kaada öljy sen jälkeen nokalliseen kaatimeen. Älä siivilöi.

Aioli:
1 iso, huoneenlämpöinen munankeltuainen
1 rkl valkoviinietikkaa tai sitruunamehua
2 isoa, kuorittua valkosipulinkynttä
5 rkl espanjalaista ekstraneitsytoliiviöljyä
suolaa ja pippuria
Pane munankeltuainen, etikka, valkosipuli ja suolaa sekä pippuria maun mukaan monitoimikoneeseen, jossa on metalliterä. Sekoita ainekset. Kun kone käy vielä, lisää oliiviöljy hyvin hitaasti, ensin tipoittain, ja kun kastike alkaa sakeutua, valuta öljyä hitaasti ja tasaisesti, kunnes kastike on sakeaa ja sileää.

Kuori, huuhtele ja kuivaa perunat. Leikkaa ne paksuiksi paloiksi.
Lorauta oliiviöljyä isoon paksupohjaiseen paistinpannuun niin paljon, että pohja peittyy. Laita pannulle yksi perunanpala ja kuumenna keski- tai täydellä lämmöllä, kunnes peruna alkaa sihistä. Lisää loppuja perunoita sen verran, että niille jää liikkumistilaa ja kypsennä 15 minuutin ajan kullanruskeiksi ja rapeiksi. Kypsennä perunat tarvittaessa useammassa erässä ja vaikka kahdella pannulla. Pidä valmiit perunat lämpiminä sillä aikaa, kun kypsennät loppuja.
Nosta kypsät perunat reikäkauhalla lautaselle talouspaperin päälle. Valuta ylimääräinen öljy pois ja ripottele pinnalle merisuolaa.

Jaa perunat tarjoilua varten lautasille ja lisää jokaiseen annokseen loraus aiolia. Kaada chiliöljyä päälle ja tarjoile.

Nyt alkaisi olla aika panna chiliä taas viljelyyn, jotta voisimme tehdä chiliöljyä ennen pitkää omasta chilisadosta.





Kokkeillaan-blogin Kotiharmi on (omasta näkökulmastani) pikkusuolaisten maailmanmestari, ja se tuli osoitettua jälleen, kun kaverimme olivat kokanneet Kotiharmin reseptiarkistosta marinoitua vuohenjuustoa parmankinkkukäärössä sekä (jauhetusta hirvenlihasta tehtyjä) jauhelihatikkuja.

Marinoitu vuohenjuusto parmankinkkukäärössä (linkki tapasherkkuihin)

n. 200 g vuohenjuustoa (pötkö)
1 rkl hunajaa
1 rkl vaaleaa balsamiviinietikkaa
ripsaus kuivattua persiljaa (taikka tuoretta)
muutama basilikanlehti silputtuna
suolaa ja mustapippuria
1/2 - 1 dl oliiviöljyä
1/4 sipulia silputtuna (tai salottisipulia)
1/2 dl paahdettuja mantelilastuja
1 pkt parmankinkkusiivuja

cocktailtikkuja

Leikkaa juustosta kuoret pois. Leikkaa sitten juusto reiluiksi suupaloiksi. Sekoita hunaja, etikka ja öljy keskenään, lisää yrtit, suola ja pippuri sekä sipulisilppu. Sekoita hyvin. Kaada seos juustopalojen päälle ja sekoittele varovasti. Anna maustua puolisen tuntia ja lisää sitten mantelit ja sekoita. Kääri yksi juustopala kerrallaan sopivan kokoiseen (noin puolikkaaseen) kinkkusiivuun ja kiinnitä tikulla.

Tässä se edellä mainittu hummus, jonka ohjeen otan varmasti vakikäyttöön:

Punajuurihummus (ohje Maku-lehdestä)

300 g punajuurta
230 g kikherneitä (säilyke)
1/2 dl oliiviöljyä
2 kpl valkosipulinkynttä
2 rkl seesamitahnaa eli tahinia
2 rkl sitruunamehua
1 tl juustokuminaa
1 tl suolaa
1/2 tl mustapippuria
kivettömiä viinirypäleitä (en tiedä, mitä näillä on tarkoitus tehdä, toim. huom.)

Keitä, kuori ja paloittele punajuuret. Valuta kikherneet ja huuhtele siivilässä.
Pane ainekset monitoimikoneeseen tai tehosekoittimeen. Jauha sileäksi tahnaksi. Ohenna tahna notkeaksi tarvittaessa vedellä tai jogurtilla.
Tarjoa punajuurihummus dippinä tuoreiden kasvisten ja rapean leivän kanssa.





Väliruokana tarjoiltiin makoisaa maa-artisokkakeittoa, jonka päällä oli maitovaahtoa ja ripaus pippuria:

Maa-artisokkacappuccino (ohje Gurmeesta)

pussillinen maa-artisokkaa (n. 400 g kahdelle)
mustapippuria
suolaa
herbamarea
ruokakermaa
maitoa
korianteria

Kuori maa-artisokat ja keitä niitä suolavedessä kunnes ovat pehmenneet. Kaada suurin osa vedestä pois, voit jättää tilkan pohjalle. Soseuta sauvasekoittimella ja lisää joukkoon tilkka ruokakermaa niin että koostumuksesta tulee ihanan samettinen. Mausta mustapippurilla ja herbamarella. Älä mausta liikaa jottei maa-artisokan hieno maku peity.
Valmista hieman maitovaahtoa (esim. kevytmaidosta).
Annostele sosekeitto cappuccinokuppeihin ja lusikoi hieman maitovaahtoa päälle. Jauha mustapippurimyllystä kevyen kevyt ripaus mustapippuria maitovaahdon päälle koristeeksi ja lisää pieni korianterinlehti koristeeksi.



Uusi vuosi alkoi syömällä tätä herkullista kampasimpukkatapasta heti vuoden vaihtumisen jälkeen:

Xavierin tapas (ohje Kotiliedestä)

2 viipaletta paahtoleipää
4 ohutta perunaviipaletta (rosamunda)
4 kampasimpukkaa
valkosipulin kynsi hienonnettuna
1-2 rkl öljyä
(persiljaa?)
artisokkasose:
pieni purkki latva-artisokkaa
ranskankermaa

Mausta oliiviöljy hienonnetulla valkosipulilla ja persiljalla. Valuta ja soseuta latva-artisokat, lisää ranskankermaa pehmentämään kasvissosetta ja mausta sose osalla valkosipuliöljyä. Jos seos on liian kosteaa, valuta sitä vaikka kahvinsuodattimessa kiinteämmäksi.
Leikkaa kuoritusta perunasta mahdollisimman ohuita viipaleita. Kuumenna öljyä ja keitä öljyssä, kunnes perunalastut saavat väriä.
Valuta talouspaperin päällä ja sirottele hiukan suolaa päälle.
Paahda leipäviipaleet ja leikkaa kolmioiksi. Grillaa kampasimpukat. Jaa tai pursota leiville artisokkasosetta, nosta päälle kampasimpukka ja sen päälle nokare artisokkasosetta. Nosta lakiksi rapea perunalastu ja valuta leivälle loput valkosipulipersiljaöljystä.



Yön hämärissä paistettiin vielä (syyskuisten blogisynttäreiden innoittamana) pihvit, jotka leikattiin pienempiin osiin ja tarjoiltiin octokastikkeen kanssa.



Koska vuosi sujuu uskomusten mukaan niissä merkeissä, joissa se alkaakin, niin meille luvassa on näillä näkymin varsin herkullinen ruokavuosi.

torstaina, tammikuuta 01, 2015

Rapeakuoriset aamusämpylät



Viime vuosi toi mukanaan muutamia hyväksi havaittuja ja vakituiseen käyttöön jääneitä ruokaohjeita, ja joulukuun kunniaksi löysin vielä sellaisen sämpyläohjeen, jonka kanssa ei ahdista nousta paistamaan sämpylöitä aivan aamutuimaankaan.

Ohje on alkujaan peräisin Sikke Sumarin blogista. Minulle siitä hoksautti eräs kaverini, jonka kanssa tuli juttua joulusinapista ja muista sopivista syötävistä lahjoista.

Mutta tässä uusi luottosämpylöideni resepti:

Rapeakuoriset sämpylät

7,5 dl (lämmintä) vettä
puolitoista pussia kuivahiivaa
1,5 rkl suolaa (laitoin vähän vähemmän)
1,5 dl ruisjauhoja
1,5 dl kokojyväjauhoja (laitoin kuvassa oleviin sämpylöihin kaurahiutaleita)
n. 9 dl vehnäjauhoja (alkuperäisessä ohjeessa 10 dl, mutta ei kaikkia kerrallaan, koska taikinan pitää jäädä melko löysäksi - laitoin itse sämpyläjauhoja)

Sekoita hiiva ja suola (hieman kädenlämpöistä lämpimämpään) veteen ja lisää jauhot isolla lusikalla sekoittaen.
Peitä taikinakulho leivinpaperilla ja keittiöpyyhkeellä ja jätä jääkaappiin yöksi kohoamaan.
Kun olet valmis laittamaan sämpylät uuniin, ota taikinaa kulhosta kahdella isolla lusikalla suoraan leivinpaperilla päällystetylle pellille, huiskauta päälle jauhoja, tee ristiviilto ja paista kuumassa uunissa 230° C n. 30 minuuttia. Älä peitä valmiita sämpylöitä liinalla, jottei niiden rapeus katoaisi.

Reseptibongaus uudelle vuodelle on jo alkanut. Loppiaisen tienoille on vielä juhlia luvassa, joten jos kokeilisi silloin vaikka Peggyn pienen punaisen keittiön suosikkiohjetta Kanaa Igorin tapaan.




pastanjauhantaa(at)gmail.com


Related Posts with Thumbnails