Suomen ruokahistoria ilmestynyt!
(Kaupallinen yhteistyö Adlibriksen kanssa)
Se on viimeinkin täällä! Pääsin tänään selaamaan vuosien ajan työn alla ollutta Suomen ruokahistoria -kirjaani, josta tuli lopulta Gaudeamuksen kustantamana yli 500-sivuinen kirjajärkäle.
Sain siis koottua samojen kansien väliin viime vuosien ruokatutkimusteni tulokset (olen lukemattomia iltoja istunut tutkailemassa, mitä menneiden vuosikymmenten sanomalehdissä on kirjoiteltu esimerkiksi pizzan saapumisesta Suomeen tai milloin maahan on perustettu kaikkein ensimmäiset kasvisravintolat).
Kustantajan laatimissa saatesanoissa kirjasta todetaan seuraavaa:
"Suomen ruokahistoria kylvää, hauduttaa, pilkkoo, hapattaa ja mikrottaa – se kertoo jokapäiväisen ruokamme kiehtovan tarinan. Se kertoo, kuinka sokerin ja kahvin kaltaiset harvinaiset ja arvokkaat raaka-aineet ovat muuttuneet arkisiksi ja kuinka perinteisiä ruokia on unohdettu uusien makuelämysten myötä. Se kertoo myös niukkuudesta ja puutteesta, tieteellisistä ja teollisista innovaatioista, valistuksesta ja terveysliikkeistä, elintason paranemisesta, tasa-arvosta ja lopulta myös ruoan mahdista muuttaa yhteiskuntaa."
Kirjaa saa hyvin varustelluista kirjakaupoista, ja myöhemmin syksyllä on luvassa myös äänikirja.
Lisäksi kirjan voi ostaa luonnollisesti netistä, esimerkiksi omissa kirjahankinnoissani usein käyttämälläni Adlibriksellä kirjan hinta on tällä hetkellä 27,10 euroa.