sunnuntai, marraskuuta 08, 2020

Sadonkorjuuaika


Vaikka tämä vuosi on ollut sosiaalisesti rajoittunut ja tietenkin muutenkin monessa suhteessa mahdottoman ankea, sadonkorjuuaika on ollut tänä vuonna vuonna harvinaisen antoisa.

Jatkuva kotona oleminen on innostanut kasvattamaan muun muassa chilejä (käytännössä olen taistellut kirvoja vastaan ja todennut jälleen kerran, etten olisi ikinä pärjännyt puutarhurin hommissa).

Onneksi sienten kuivattaminen kasvikuivurilla on onnistunut huomattavasti paremmin. Ruukkupuutarhan yrttisatoa olen säilönyt muun muassa minttujääpaloihin, joita voisi mahdollisesti testata ainakin mojitoihin.

 

Lisäksi olen umpioinut! Kaivoin esiin suvussa kulkeneen säilöttyjen etikkapunajuurien reseptin, jonka ohjeen ajattelin naputella jatkokehittelyjen varalta tänne blogiinkin:

Etikkaliemi punajuurille

 

750 g sokeria

1 l vettä

1/2 l väkiviinaetikkaa

1/2 tl neilikoita

1/2 tl maustepippuria

pala kanelitankoa

(1 tl sinapinsiemeniä)

 

Kiehauta liemi mausteineen (ei kuitenkaan sinapinsiemeniä). Lisää liemen sekaan keitetyt ja kuoritut punajuuret ja anna kiehahtaa kunnolla. Säilö liemineen kuumennettuihin puhtaisiin purkkeihin ja sulje kannet.




pastanjauhantaa(at)gmail.com


Related Posts with Thumbnails