Huiput vuonna 2010
Opin tänä vuonna hahmottamaan makuja entistä paremmin. Maaliskuussa minulle selvisi muun muassa karvaan maun salaisuus. Makujen hahmottamisen kautta olisi toiveissa oppia jossain vaiheessa kokkaamaan pikkuisen paremmin. Jää nähtäväksi.
Tässä vuoden parhaat reseptit:
Tammikuu: Tomaatti-fetasalaatti.
Helmikuu: Punajuuripihvit, karamellisoidut sipulit ja uunijuurekset. Uunijuureksista on muodostunut muuten koko syksyn kestosuosikki, jota olen kokannut sekä arki-iltaisin itselle että viikonloppuna vieraille.
Maaliskuu: Kavereiden tekemä makeantulinen bataattikeitto.
Huhtikuu: Elämäni pahin ruokamyrkytys ajoittui tähän kuuhun, eikä blogin reseptiantikaan ole ollut näinä viikkoina näköjään kovin kummoinen. Sanotaan nyt sitten vaikka tomaattileivät.
Toukokuu: Pestosandwichit ja tomaattikeitto. Tomaattiset sapuskat näköjään hallitsevat syystä tai toisesta tätä listaa.
Kesäkuu: Kreeta ja vuoden paras ateria. Kalanyytit olivat makoisia, samoin juhannuksen mansikkasalsa, mutta pakko sanoa silti suosikkikalakeittoni bouillabaisse. Siinäkin on tomaattia, klup.
Heinäkuu: Flammenkuchen, yksi vuoden parhaista ruokatuttavuuksista.
Elokuu: Parsakaali-cashewsalaatti oli makoisa salaattituttavuus, mutta ehkä minun pitää olla tyylilleni uskollinen ja valita tomaatti-leipäsalaatti.
Syyskuu: Nellen ohralisäke.
Lokakuu: Yllä oleva kuva on lokakuulta, yhdestä kokkailuhenkisestä illanvietosta, joka on jäänyt monen muun tapauksen tavoin postaamatta. Kuukauden resepteistä on vaikea valita, mutta sanotaan nyt sitten vaikka fetaisat lihapullat ja yrttiperunamuusi.
Marraskuu: Hunajainen hirvipalapaisti.
Joulukuu: Marjakokkaus oli loppuvuonna pop. Puolukoista saa aikaiseksi kastikkeen, ja mustaherukoista mukavan sorbetin.
Ruokavuosi oli siis kerrassaan antoisa, mutta seuraavasta tulee uskoakseni vielä parempi. Olen nimittäin toiveikas, että ehtisin ensi vuonna blogata taas tähänastista pikkuisen enemmän. Kiitokset kaikille tästä vuodesta!