Postaukseni laahaavat taas kerran jälkijunassa. Huomasin nimittäin, että taannoisista tupaantuliaisista (ja yhdistetystä jauhantablogin yhdeksänvuotissynttäristä) tulee tänään kuluneeksi kokonainen kuukausi.
Mutta olipa kyllä niin hauskat kemut, että niitä kelpaa muistella vielä näin jälkijunassakin.
Harmillisen harva bloggaaja pääsi paikalle, mutta menetys korvaantui tavallista suuremmalla hang around -joukolla. Bloggaajien joukkuetta paikalla edusti muun muassa
Kotiharmi huonekuntansa kanssa, ja hyvä niin, koska muuten emme olisi päässeet maistamaan herkullista
punajuuri-vuohenjuustopizzaa tai omatekoista
giniä.
Virpi tuli myös (aviomiehineen) mukanaan ainekset täytettyihin ruissipseihin sekä mascarponevaahtoon karamellisoiduilla omenoilla.
Grilli kuumeni ahkerasti. Hiilien lämpöön päätyi muun muassa puolitoista kiloa naudan ulkofilettä.
Koska syömämiehiä oli lähemmäs parikymmentä, liha vedettiin viipaleiksi ja pyöräytettiin viipaleille pikapikaa kastikkeeksi
mustekalakastiketta eli octoa (kokeilkaa ihmeessä, jos ette ole ennen tehneet) sekä
chimichurri, joka on oivallinen seuralainen grillatulle lihalle:
2,4 dl lehtipersiljaa
1,2 dl oliiviöljyä
0,8 dl punaviinietikkaa
0,6 dl tuoretta korianteria
2 valkosipulinkynttä (kuorittuna)
1/2 tl juustokuminaa
1/2 tl suolaa
kuivattua chilirouhetta (voi maustaa myös esim. mustapippurilla, paprikamausteella, ripauksella sokeria)
Surauta ainekset sekaisin sauvasekoittimen avulla tai tehosekoittimessa. Anna tekeytyä ennen tarjoamista.
Sitten vaan dippailtiin.
Ghettolan panos oli tuttuun tapaan yltiöherkullinen, tällä kertaa suolaisella osastolla oli jerk-kanaa ja ananassalsaa. Yllä oleva salsakuva kertoo hyvin siitä, ettei kamera ehtinyt yleensä paikalle ennen kuin ruokalajit ehtivät huveta.
Hyvin kävi ruoka kaupaksi, eikä kukaan ainakaan valitellut tulevansa liian täyteen.
Meillä on harjoitettu viime aikoina pienimuotoista panimoteollisuutta. Vieraileva panimomestari perhekuntineen toi tupareihin omatekoisia
maustemakkaroita, joille oli tarjolla myös suositusviini.
Pitäisi tosissaan hommata makkarantekovälineet; tekisi mieli tehdä
kielbasaa ja kaikkea muutakin.
Jälkiruokapuhvetti oli tuttuun tapaan runsas. Omena esiintyi (edukseen) kahdessakin ruokalajissa. Nimimerkillä kannattaa järjestää kemut aina sadonkorjuuaikaan. Juustojakin oli, mutta niiden aikaan kameramies lienee ollut saunomassa.
Ghettolan Guinnessilla maustettuun suklaakakkuun pitäisi ehdottomasti jemmata ohje itsellekin talteen. Liian hyvää!
En ole itse tehnyt suklaakakkua vuosiin, mutta ehkä ensi vuoden blogisynttäreihin viimein pitäisi. Jos kaivaisi naftaliinista vaikka legendaarisen
puolen voikilon blogireseptin menneiltä vuosilta.
Kiitos vielä kaikille tupaan tulleille parhaasta seurasta, herkullisista syötävistä, antoisasta musisoinnista ja kekseliäistä lahjoista!