maanantaina, heinäkuuta 01, 2019

Ratatouille grillinyytissä



Piipahdimme perjantai-iltana pitkästä aikaa Ruotsin puolella ICA Maxissa ruokaostoksilla. Vihannesosastolla etsin inspiraatiota kaupan omasta ohjevihkosesta ja päädyin ostamaan fenkolia, kesäkurpitsaa ja muita aineksia grillinyytissä valmistettavaan ratatouilleen:

1 sipuli
1 valkosipulinkynsi
1 kesäkurpitsa (n. 300 g)
1 pieni fenkoli (n. 200 g)
1 keltainen paprika
4 tomaattia
2 tl timjamia (käytin itse tuoretta timjamia)
3 rkl oliiviöljyä
suolaa ja mustapippuria
(koristeluun ruohosipulia)

Kuori ja viipaloi sipulit. Viipaloi kesäkurpitsa (noin 1 cm:n levyisiksi viipaleiksi) ja fenkoli ohuiksi suikaleiksi. Poista paprikasta siemenet ja viipaloi se. Viipaloi/halkaise tomaatit. Sekoita pilkottuihin kasviksiin timjami ja oliiviöljy. Mausta suolalla ja mustapippurilla.
Jaa kasvikset neljälle folioarkille. Taittele grillinyyteiksi ja laita grilliin kannen alle noin 25 minuutin ajaksi (tai niin pitkäksi aikaa, että kasvikset kypsyvät). Koristele valmiit nyytit ruohosipulilla.

Ratatouille tarjoiltiin grillatun kanafileen kanssa (päälle siveltiin paistamisen aikana seosta, jossa oli 1/2 rkl karkeaksi jauhettua mustapippuria + 2 rkl juoksevaa hunajaa) Lisäkkeenä myös keitettyjä perunoita ja aiolia.




pastanjauhantaa(at)gmail.com


Related Posts with Thumbnails