Ystävänpäivän lihapullat
Pohdin täällä Pastanjauhannassa taannoin ystävänpäivän kokkailuja. Toteutukseen valikoituivat lopulta Ghettokeittiön mozzarellalla täytetyt herkuttelulihapullat, jotka syntyivät reilusta kilosta jauhelihaa sekä muutamista muista aineksista:
Aluksi pehmitimme pannulla öljyssä kahvikupillisen verran hienonnettua sipulia sekä kolme valkosipulinkynttä. Jäähtynyt sipuliseos lisättiin jauhelihan sekaan yhdessä korppujauhojen, kananmunan, silputun lehtipersiljan, suolan ja pippurin kanssa. Sen jälkeen upotimme lihapullien sisään 100 grammaa paloiksi leikattua mozzarellaa ja paistoimme lihapullia 220-asteisessa uunissa niin pitkään, että olimme tyytyväisiä pullien kypsyyteen.
Kastikkeessa meidän hiukan tuli oikaistua; arki-iltaan sopi työpäivän päätteeksi vähän nopeammin valmistuva tomaattikastike, joka tosin maustettiin alkuperäisen ohjeistuksen mukaan punaviinietikalla (2 rkl) ja ruskealla sokerilla (2 rkl). Annoksen koristeluun tarkoitetut oreganot sentään uppopaistettiin alkuperäisen ohjeistuksen mukaan, ja pastaksi keitettiin tuorepastaa.