Marinoitu kreikkalainen salaatti ja matkasuunnitelmia
Tervehdys pakkauspuuhien keskeltä. Parin viikon työreissu kutsuu, ja sen jälkeen on vielä viikon verran puurtamista, mutta sitten jään pariksi viikoksi lomalle ja ehdin toivoakseni viettää vähän enemmän aikaa bloginkin äärellä.
Jottei postaus menisi aivan reseptittömäksi, naputtelen näkyville ohjeen kavereiden muutama viikko sitten tarjoilemiin marinoituihin kasviksiin, joista minun oli arveltu kovasti pitävän. Otinkin lisää vaikka kuinka montaa kertaa sekä näitä että marinoituja katkarapuja (molemmat tarjoiltiin vihreän salaattipedin päältä):
Marinoitu kreikkalainen salaatti (noin 2 litran purkki)Ohjeen kaverini oli bongannut kampaajalla selailemastaan Kauneus&Terveys-lehdestä. Kauan eläköön kampaajakäynnit! Minulla on jemmassa ohje myös saman lehden marinoituihin katkarapuihin.
noin 200 g punaista paprikaa
noin 500 g kesäkurpitsaa
noin 300 g munakoisoa
8 helmi- tai ryvässipulia
200 g kirsikkatomaatteja
200 g fetajuustoa
1/2 ruukkua minttua
1/2 ruukkua oreganoa
3 sitruunan mehu
2 dl valkoviiniä
noin 3 dl rypsiöljyä
2 tl suolaa
2 tl sokeria
Pese ja puhdista kaikki kasvikset huolellisesti. Paloittele paprikat, kesäkurpitsat ja munakoiso reiluiksi paloiksi. Levitä ne leivinpaperilla vuoratulle uunipellille. Paahda kasviksia 200-asteisessa uunissa noin 15 minuuttia. Jäähdytä.
Kuori ja puolita pienet sipulit. Puolita myös tomaatit ja kuutioi fetajuusto. Hienonna minttu ja oregano.
Lado jäähtyneitä kasviksia, sipuleita, tomaatteja, fetaa ja yrttejä isoon noin 2 litran säilykepurkkiin tai kahteen litran purkkiin kerroksittain.
Vispilöi kulhossa sitruunamehu, valkoviini, rypsiöljy, suola ja sokeri sekaisin. Kaada liemi purkkiin ainesten päälle. Sulje purkki ja kääntele sitä pari kertaa ylösalaisin.
Laita purkki jääkaappiin ja anna marinoitua kahdesta kolmeen vuorokautta ennen nauttimista.
Missä naistenlehdessä mahtaa olla parhaat ruokaohjeet? (Minä en tilaa naistenlehtiä kotiini, mutta kampaajalla luen yleensä Annaa.)
--
Pssst. Jos jollakulla sattuu olemaan hyviä ruokavinkkejä Pohjois-Saksaan, niin antakaahan palaa. Tarkoituksena olisi ruokailla ainakin perinteikkäässä Schiffergesellschaftissa. Siitä onkin aikaa, kun olen viimeksi ollut reissussa tai edes syönyt kunnolla ravintolassa.