perjantaina, heinäkuuta 21, 2017

Kesäruokaa


Tänä kesänä lomaruokailuun on kuulunut grillikokkailun ja venekokkailun lisäksi muun muassa flunssaruokaa (harvinaisen sitkeä kesäflunssa!). Tulevalla viikolla luvassa on myös talkooruokaa, kun saunarakennuksen katto vaatii kunnostamista.

Tomaatteja ei tarvitse tähän aikaan vuodesta välttämättä mehevöittää kypsyttämällä, mutta jaan joka tapauksessa yhden tänä kesänä testatun tomaattiohjeen. Tätä syödessä oli nimittäin harvinaisen hauskaa sipaista herkulliseksi paahtunutta fetajuustoa uunissa rapeutuneen leivän päälle. Ja toki tomaatitkin maistuvat missä muodossa tahansa:

Feta-tomaattipaistos (ohje Jamie Oliverilta)

250 g fetajuustoa
500 g erilaisia tomaatteja
1 kourallinen kalamataoliiveja
200 g hapanjuurileipää (laitoin itse jotain vaaleaa hiivaleipää)
½ puntti tuoretta basilikaa
oliiviöljyä

Lämmitä uuni 180 asteeseen. Murustele feta isoiksi kimpaleiksi. Puolita suuret tomaatit ja jätä pienimmät kokonaisiksi. Poista kivet oliiveista. Revi leipä palasiksi ja irrottele basilikanlehdet.
Yhdistä feta, tomaatit, oiivit ja leipä laakealla uunipellillä/pannulla. Roiskuttele sekaan oliiviöljyä.
Laita pelti uuniin puoleksi tunniksi tai niin pitkäksi aikaa, että tomaatit pehmenevät ja fetajuuston reunat saavat hiukan väriä. Ripottele päälle basilikanlehdet ja tarjoile.


Ensimmäinen kuva otettu Kokkolasta Tankarin majakkasaarelta, jossa käyminen oli yksi kesäloman kohokohdista. Saaren kahvilasta saa herkullista lohikeittoa saaristolaisleivän kera.




pastanjauhantaa(at)gmail.com


Related Posts with Thumbnails