Loppiaisen kunniaksi voi vielä muistella hiukan joulua, tai tässä tapauksessa bloggaajien taannoista pikkujoulujuhlaa.
Muista syödä välillä -blogin Rommirusina oli kutsunut oululaisia ruokabloggaajia kotiinsa, ja kylläpä olikin harvinaisen mukava ilta.
Päällimmäisenä jäivät mieleen
Kokit ja Potit -blogin Hannelen järjestämä
sinappitasting (myös yhteensopivuus kinkun kanssa testattiin) sekä glögien vastaavanlainen sokkotestivertailu.
Sinappitestissä pärjäsi ällistyttävän hyvin Mausteaitan Kotisinappi, jota en ollut aiemmin luullakseni koskaan maistanutkaan. Omaan makuuni sopi tosin (nimenomaan makunsa puolesta) parhaiten Hannelen
äidin luottoreseptillä tehty sopivan tulinen kotitekoinen sinappi.
Ruoka oli tuttuun tapaan superhyvää. Illan emäntä oli nähnyt paljon vaivaa sekä soittolistan että tarjolla olevien ruokien tekemisessä. Pääsimme lusikoimaan
maukkaiden rukiisten leipästen väliin nyhtönautaa, BBQ-kastiketta, coleslawta, marinoitua punasipulia, puolukkaketsuppia, chilidippikastiketta sekä leipäjuustokuutioita.
Peruspöperölän Virpi loihti tarjolle
Pumpkin Jam -blogin ohjeella tehtyjä supermaistuvia
sinihomejuustohyrriä.
Kerrassaan paras tapa käyttää kaupan valmista voitaikinalevyä: sinihomejuustosta ja ranskankermasta tehdään tahna, joka levitetään tasaiseksi kaulitun taikinan päälle. Sitten vaan rullataan, leikellään palasiksi, voidellaan munalla ja paistetaan.
Aina nälkä -blogin Milla kohotti juhlatunnelmaa liekittämällä meille yltiöherkullista englantilaistyyppistä joulukakkua (vai olikohan tuo tarkemmin ottaen christmas pudding, hyvää joka tapauksessa).
Makuja kotoa -blogin Heidi oli tehnyt puolestaan
Baileys-tryffeleitä, joita todellakin kannattaa kokeilla kotona. Myös
intialaiset kikhernekupposet olivat Heidin takuuvarmaa tuotantoa.
Me veimme juhliin muun muassa jouluisesti maustetun pähkinäsikermän sekä
joulusangriaa, johon tuli kaksi pulloa valkoviiniä, hiukan siideriä, sokeria, karpaloita, lohkottua omenaa sekä rosmariinia.
Nostalgiaa tarjoili
Kokkeillaan-blogin Kotiharmi, joka teki juhlakansalle
hot shotteja. Hot shot oli oman opiskeluaikani suosikkidrinkki, joten Kotiharmin mukailtu glögishotti vei sujuvasti ajatukset viime vuosituhannen lopun moniin haalaribileisiin. Gallianoa, kahvia ja kermaa, oujee. Silloin ei tiedetty vielä mitään raikkaan minttuisista
mojitoista.
Jauhantakeittiön vakituiseen ohjelmistoon jää takuulla myös hämmentävän herkullinen Kotiharmin kokkaama
porkkana-kikherne-fetasalaatti. Vahva suositus.
Suunnitelmiakin punottiin. Esimerkiksi oululaisten grillikioskien vertailu kuulostaisi näin jälkikäteenkin ajateltuna harvinaisen hauskalta ajatukselta. Tosin voisi ehkä odottaa sen verran, että pahimmat paukkupakkaset ensin hellittäisivät.