Rapujuttuja
Kreikkalaiset feta-katkaravut
500 g jättikatkaravun pyrstöjä (poista kuoret ja suoli)
3 kevätsipulia silputtuna
3 valkosipulin kynttä silputtuna
4 rkl oliiviöljyä
2 isohkoa tomaattia pieneksi kuutioituna (poista siemenet)
4 rkl kuivaa valkoviiniä
1 tl kuivattua oreganoa
½ punttia tuoretta basilikaa silputtuna
½ punttia tuoretta minttua silputtuna
1 pkt (200g) fetaa murennettuna (varmaankin 100g riittäisi myös)
revittyä sileälehtistä persiljaa
pilkottua ruohosipulia
Mausta jättikatkaravun pyrstöt suolalla ja mustapippurilla. Laita suureen pannuun esim.wok öljyä ja kuumenna. Kun öljyä savuaa hieman lisää katkaravut, pienennä lämpöä ja pyörittele niitä pari minuuttia kunnes ne vaihtavat värinsä punaiseksi. Poista katkaravut reikäkauhalla syrjään odottamaan. Lisää pannuun tomaatit, sipuli ja valkosipuli ja kuulota 2-3min kunnes sipuli on pehmeää. Lisää valkoviini, oregano, basilika, minttu sekä katkaravut ja hämmentele seosta n.2min. Ota levyltä virta pois ja lisää feta-juusto seokseen. Laita kansi päälle ja anna hautua muutama minuutti. Heitä päälle persilja ja ruohosipuli ja tarjoa samantien esim. maalaisleivän kera.
Katka-aiheeseen liittyen: meiltä on pyydetty muutamaankin otteeseen vinkkejä katkarapujen käyttämiseen. Omat kestosuosikkini ovat olleet juustoinen katkarapupata sekä katkarapukasari, jotka molemmat ovat varsin kiitollisia pakasteravuillakin toteutettuina. Lisäksi chilin ystävien kannattaa muistaa maankuulu katkarappio. Kokkailulistallani on kummitellut jo ties kuinka pitkään ruokalaji nimeltään sticky prawns eli tahmaiset ravut. Ne voisivat olla oletuksena aika hyviä.
Lisäksi minulla on bloggaamatta yksi aika herkullinen ruoka, johon tuli sekä katkarapuja että kalaa. Siitä voisin kirjoittaa, kunhan tästä vähän tokenisin.