Pikniksalaatti purkissa
Kolme vuotta sitten tein pieniä juustokakkuja säilykepurkkeihin. Viime viikon blogipiknikillä halusin soveltaa samaa ajatusta johonkin suolaiseen syötävään.
Kierros ruokablogeissa tarjoili tulokseksi lasipurnukkaan kerrostetun pikniksalaatin. Siitä muistin Nami-Nami-blogin eestiläisen kerrossalaatin, ja pohdin, voisiko lasipurkkiin tehdä vastaavasti suomalaistyylisen rosollin.
Lopulta päädyin The Girl Who Ate Everything -blogin seitsemän kerroksen dippiin. Kaupan päälle pääsin tekemään guacamolea ja kestosuosikkiani pico de galloa. Suomesta sai (vastoin odotuksiani) tölkitettyä pintopaputahnaa, joten sitä ei tarvinnut tehdä itse. Tosin tuon valmiin tölkin kanssa tunnelmat olivat vähän samat kuin koiranruokapurkilla:
Että olisiko kuitenkin pitänyt tehdä tahnaa yön yli liotetuista pavuista ja pekonista.
Hmmm. Hiukan näyttää liioitellulta tuo oman dippini valkoinen kerros. Ja se taitaa olla väärässä kohdassakin (huoh).
Guacamolesta tuli mieleen, että sen voi tehdä myös grillatuista kasviksista.
Kierros ruokablogeissa tarjoili tulokseksi lasipurnukkaan kerrostetun pikniksalaatin. Siitä muistin Nami-Nami-blogin eestiläisen kerrossalaatin, ja pohdin, voisiko lasipurkkiin tehdä vastaavasti suomalaistyylisen rosollin.
Lopulta päädyin The Girl Who Ate Everything -blogin seitsemän kerroksen dippiin. Kaupan päälle pääsin tekemään guacamolea ja kestosuosikkiani pico de galloa. Suomesta sai (vastoin odotuksiani) tölkitettyä pintopaputahnaa, joten sitä ei tarvinnut tehdä itse. Tosin tuon valmiin tölkin kanssa tunnelmat olivat vähän samat kuin koiranruokapurkilla:
Että olisiko kuitenkin pitänyt tehdä tahnaa yön yli liotetuista pavuista ja pekonista.
Seitsemän kerroksen dippi
tölkki pintopaputahnaa (refried beans)
valmista tacomaustesekoitusta (jätin tämän väliin)
guacamolea
ranskankermaa
pico de galloa tai esim. kaupan valmista tomaattisalsaa
raastettua cheddarjuustoa
2 kuutioitua tomaattia
kevätsipulia viipaloituna
viipaloituja oliiveja
nachoja
Sekoita tacomaustetta paputahnaan. Tee pico de gallo ja guacamole. Sen jälkeen ryhdytään kerrostamaan dippiä purkkeihin:
Kerros 1: paputahnaa. Kerros 2: ranskankermaa. Kerros 3: guacamolea. Kerros 4: salsaa tai pico de galloa (valuta liiat nesteet pois!). Kerros 5: juustoa. Kerros 6: kuutioitua tomaattia. Kerros 7: sipulia ja oliiveja.
Hmmm. Hiukan näyttää liioitellulta tuo oman dippini valkoinen kerros. Ja se taitaa olla väärässä kohdassakin (huoh).
Guacamolesta tuli mieleen, että sen voi tehdä myös grillatuista kasviksista.