Ravintolapäivä on jäänyt Pastanjauhannassa harmillisen vähäiselle huomiolle syystä, että kyseisen päivän aikana on monesti ollut reissua tai muuta sovittua tekemistä. Tälläkin kertaa ravintolapäivä oli jäädä kokonaan väliin, mutta viikonlopun suunnitelmat menivätkin yllättäen kokonaan uusiksi ja tuli vietettyä koko kaksipäiväinen kotikaupungissa.
Minä pidin aikoinaan paljon Oulun valkosipuliyöstä ja etenkin niistä kojuista, joihin yksittäiset ihmiset olivat keittäneet tai leiponeet parhaita valkosipuliherkkujaan ja sitten myivät niitä nälkäisille pikkurahalla. Ravintolapäivä kotona kokattuine ruokineen muistuttaa minua tuosta tapahtumasta.
Tänään vietettävän ravintolapäivän antina on Oulussa ollut muun muassa ”helposti tunnistettavia” makuja tarjoileva
Nakkikuppila, raakaruokaa maistattava HeVi sekä ravintola Mesob, jossa olisi ollut tarjolla eritrealaista/etiopialaista ruokaa.
Jauhantapajalle lounas järjestyi ravintolapäivisin toimivasta
Obentou Takeaway Oulusta. Obentou lienee jonkinlainen johdannainen tutummasta bento-sanasta. Pop up -ravintolan teriyaki-lihapyörykät olisivat kiinnostaneet eniten, mutta ne olivat ymmärrettävästi jo lopussa (sen siitä saa, kun muuttaa viikonloppusuunnitelmiaan viime tingassa). Maisteltavaksi tuli lopulta uppopaistettua kanaa sekä jonkinlaisissa liemissä marinoituja kiinnostavia kasviksia. Voi, kun olisi vastaavanlainen lounaslaatikko useamminkin käytettävissä. Pelastaisi monta kiireellistä työpäivää.
Vähän jäi vaivaamaan, miltä teriyaki-lihapullat olisivat maistuneet. Pitänee tehdä niitä siis jolloinkin itse.
Monet muut ruokabloggaajat ovat kunnostautuneet ravintolapäiväpostaamisessaan huomattavasti paremmin. Kulinaarimurulan helsinkiläistä ravintolapäivähistoriaa pääset lukemaan klikkaamalla
tästä.
Kyllä pitäisi oululaisten ruokabloggaajien panna jonain ravintolapäivänä oma putiikki pystyyn. Vaikka on tuo maistelijanakin olo melko mukavaa.