Elettiin 2000-luvun alkua, kun pienperheemme otti ensimmäistä kertaa tuntumaa nettiresepteihin. Ruuanlaitto oli alkanut kiinnostaa meitä vuotta aikaisemmin ihan toden teolla, ja jossain vaiheessa armas avopuolisoni päätti tulostaa kokeiltavaksemme jostakin päin nettiä löytämänsä reseptin, joka muistaakseni ohjeisti meitä tekemään jollain tapaa täytettyä possun sisäfilettä.
Muistan suhtautuneeni moiseen nettireseptiin hieman epäluuloisesti asenteella ”kyllä keittokirja on aina keittokirja” (jos kohta taloudestamme ei vielä siinä vaiheessa kovin montaa keittokirjaa tainnut löytyäkään). Ruoka taisi joka tapauksessa olla hyvää, koska olen sittemmin antanut muutamalle muullekin netistä löytämälleni ruokaohjeelle aina silloin tällöin uuden mahdollisuuden.
Blogeihin hurahdin puolestani alkuvuonna 2005. Siinä vaiheessa ei niin sanottuja harrastusblogeja ollut (ainakaan omalla lukulistallani) vielä ollenkaan nykyiseen tapaan. Mistään ruokablogeista en ollut koskaan kuullutkaan, vaikka olihan niitä maailmalla ollut jo vaikka kuinka pitkään. Keväällä löysin puutarhablogit ja niiden myötä ryhdyin harmittelemaan, ettei blogilistoilta löytynyt juurikaan ruoka-aiheista luettavaa. Mielelläni olisin ängennyt jo siinä vaiheessa ihmisten keittiöihin ja reseptiapajille kurkistelemaan ja ottamaan kiintoisimmat ideat omaankin käyttööni.
Syyskuussa 2005 hinku oman blogin pitämiseen kävi viimein ylivoimaiseksi ja kun kaipailin luettavakseni nimenomaan jutustelevia ruokablogeja, niin ryhdyin sitten itse tuumasta toimeen. Kaikki on aina hauskempaa kaverin kanssa, mistä syystä houkuttelin siippasenikin innostumaan asiasta. Häntä on tietenkin kiittäminen paitsi monista (huomattavasti omiani asiantuntevammista ja perusteellisemmista) postauksista myös suurimmasta osasta blogimme kuvia sekä tietenkin siitä, että hän keksi blogillemme varsin mieleenpainuvan nimen. Lukijoita ei blogillamme ollut ensi alkuun juuri yhtään, mutta näköjään kolmen vuoden aikana jokunen kävijä on jäänyt seurailemaan touhujamme vähän vakituisempaankin.
Kolmessa vuodessa on ehtinyt tapahtua kaikenlaista. Monia, toinen toistaan loistokkaampia ruokablogeja on putkahdellut blogoslaviaan, ja aika monta hyvää tuttavuutta on harmillisesti jäänyt myös matkan varrelle. Tervehdys vaan sekä vanhoille että uudemmille tuttavuuksille.
Kaupalliset toimijat ovat viime aikoina hoksanneet Suomessakin ruokablogien olemassaolon ihan uudella tavalla. Viime vuonna annoimme tilaisuuden monien muiden bloggaajien tavoin
Kermansaven ilmaiselle uunivuoalle, mutta nyt vastaavat ehdotelmat ovat selvästi lisääntymään päin. Meille on tarjottu mahdollisuutta saada polkkaamisesta myös palkkaa, mikä ei tietenkään kuulosta kolmen vuoden puurtamisen jälkeen periaatteessa ollenkaan hullummalta.
Saa nähdä, mihin suuntaan tästä jatketaan.