Pikkujoulut Kokkeillaanilassa
Viime viikonloppuna vietettiin Kokkeillaanilassa ruokablogipikkujoulua ennätyksellisen suurella joukolla. Mukana olivat isäntäväen lisäksi Peruspöperölä, (Diplomi-)insinöörilä, Ainanälkälä, Sokerikukkasela, Kokkipottila, Ghettogourmet'la, mainiot vieraat kaukaa etelästä Uneliaksela ja Soppasilmukkala - sekä tietenkin Jauhantapajan väki.
Nyyttärityyppisellä rakenteella kun perinteisesti mentiin, nähtiin tarjolla myös ennätyksellisen runsas ruokalajien kirjo.
Alkuruokahenkiset annokset ja pikkusyötävät tarjoiltiin ensin. Niiden joukossa oli mm. piparimurulla maustettuja rieskarullia, lohi-saaristolaisleipää, poro-tuorejuusto-persikkalusikallisia sekä mangosalsalla (jossa oli mainio chili!) ja lohella täytettyjä croustades-kuppeja.
Kokkipottilan ja Soppasilmukkalan yhteistyössä nikkaroima joulunakkisiili herätti ansaittua huomiota ja toimi vielä loppuillan ruoka-aiheisen seurapelin vinkkitehtävissä.
Vähän joka välissä juotiin glögiä, kukin haluamillaan mausteutuksilla.
Uneliakselan Anna esitteli herkullisen yhdistelmän: juusto ja persimmon.
Pääruokaisammalla puolella nähtiin ainakin couscous-salaattia, Farangin tyyliin tehdyllä karamellisoidulla possulla päällystettyjä huikean hyviä leipiä, lempeää punajuurivuokaa, sieniä yrttimantelivoilla, Muonion hirveä, lohipastramia, mukavan chilistä ja tuhtia papusoppaa sekä muutamanlaista salaattia.
Jälkiruokiin siirryttäessä alkoivat kuvut olla jo sen verran pullollaan, että syöminen olisi ollut vaikeaa, elleivät tarjottavat olisi olleet niin herkullisia. Pöydässä nähtiin mm. Ainanälkälän erinomaisia, juuri oikealla tavalla suussa sitkuvia macaroneja sekä Sokerikukkaselan todella herkullinen, täyteläinen ja kaunis suklaakakku. En yleensä ole kovin kakkuihminen, mutta tämä maistui kyllä mainiosti. Ehkä syynä oli mainio tasapaino makeuden ja raikkauden välillä.
Illan hämärtyessä (no, Oulun korkeuksillahan se hämärtyi jo kauan ennen kuin kemut ehtivät alkaa) nähtiin jälleen Ghettolan jo perinteeksi muodostunut feuerzangenbowle, joka on yhtä paljon ohjelmanumero kuin maukas glögikin. Sokeritopan polttaminen Strohilla onnistui tänä vuonna erinomaisesti ja tuloksena syntynyt juoma oli maukas.
Insinööri-Pekka oli niinikään perinteilleen uskollisena taikonut jäätelökoneestaan herkullista, pehmeänmaukasta jäätelöä, josta hän viritteli täysiä vatsoja raikastamaan taidokkaat lautasannokset.
Nyyttärityyppisellä rakenteella kun perinteisesti mentiin, nähtiin tarjolla myös ennätyksellisen runsas ruokalajien kirjo.
Alkuruokahenkiset annokset ja pikkusyötävät tarjoiltiin ensin. Niiden joukossa oli mm. piparimurulla maustettuja rieskarullia, lohi-saaristolaisleipää, poro-tuorejuusto-persikkalusikallisia sekä mangosalsalla (jossa oli mainio chili!) ja lohella täytettyjä croustades-kuppeja.
Kokkipottilan ja Soppasilmukkalan yhteistyössä nikkaroima joulunakkisiili herätti ansaittua huomiota ja toimi vielä loppuillan ruoka-aiheisen seurapelin vinkkitehtävissä.
Vähän joka välissä juotiin glögiä, kukin haluamillaan mausteutuksilla.
Uneliakselan Anna esitteli herkullisen yhdistelmän: juusto ja persimmon.
Pääruokaisammalla puolella nähtiin ainakin couscous-salaattia, Farangin tyyliin tehdyllä karamellisoidulla possulla päällystettyjä huikean hyviä leipiä, lempeää punajuurivuokaa, sieniä yrttimantelivoilla, Muonion hirveä, lohipastramia, mukavan chilistä ja tuhtia papusoppaa sekä muutamanlaista salaattia.
Jälkiruokiin siirryttäessä alkoivat kuvut olla jo sen verran pullollaan, että syöminen olisi ollut vaikeaa, elleivät tarjottavat olisi olleet niin herkullisia. Pöydässä nähtiin mm. Ainanälkälän erinomaisia, juuri oikealla tavalla suussa sitkuvia macaroneja sekä Sokerikukkaselan todella herkullinen, täyteläinen ja kaunis suklaakakku. En yleensä ole kovin kakkuihminen, mutta tämä maistui kyllä mainiosti. Ehkä syynä oli mainio tasapaino makeuden ja raikkauden välillä.
Illan hämärtyessä (no, Oulun korkeuksillahan se hämärtyi jo kauan ennen kuin kemut ehtivät alkaa) nähtiin jälleen Ghettolan jo perinteeksi muodostunut feuerzangenbowle, joka on yhtä paljon ohjelmanumero kuin maukas glögikin. Sokeritopan polttaminen Strohilla onnistui tänä vuonna erinomaisesti ja tuloksena syntynyt juoma oli maukas.
Insinööri-Pekka oli niinikään perinteilleen uskollisena taikonut jäätelökoneestaan herkullista, pehmeänmaukasta jäätelöä, josta hän viritteli täysiä vatsoja raikastamaan taidokkaat lautasannokset.