Kurkkukeitto
Taannoista reseptikilpailua järjestäessäni tulin tietenkin miettineeksi kasvisten sesonkiajankohtia tavanomaista enemmän. Nykyihmisenhän ei tarvitse sinänsä (valitettavasti) sesongeista välittää, kun mansikoitakin näyttää olevan hedelmätiskissä vuoden ympäri.
Eikä siitä ole montakaan viikkoa, kun näin vihannestiskissä vaikka kuinka monta nippua tuoretta parsaa, tuota ennen niin varmaa kevään merkkiä.
Yksi harvoista sesonkeja noudattavista vihanneksista on avomaankurkku, jota en ainakaan itse ole löytänyt kaupoista enää sadonkorjuuajan jälkeen. Paitsi tietenkin talveen sopivana suolattuna ja säilöttynä maustekurkkuversiona.
Sen takia tämän reseptikilpareseptin tarkempi toteutus jää odottamaan ensi kesää ja tulevan sadon avomaankurkkuja. Onpahan jotain mitä odottaa:
Ohjeesta kiitokset Marjukalle!
Eikä siitä ole montakaan viikkoa, kun näin vihannestiskissä vaikka kuinka monta nippua tuoretta parsaa, tuota ennen niin varmaa kevään merkkiä.
Yksi harvoista sesonkeja noudattavista vihanneksista on avomaankurkku, jota en ainakaan itse ole löytänyt kaupoista enää sadonkorjuuajan jälkeen. Paitsi tietenkin talveen sopivana suolattuna ja säilöttynä maustekurkkuversiona.
Sen takia tämän reseptikilpareseptin tarkempi toteutus jää odottamaan ensi kesää ja tulevan sadon avomaankurkkuja. Onpahan jotain mitä odottaa:
Pehmeä ja mausteinen kurkkukeitto
4 rkl voita
1 iso sipuli
4 valkosipulinkynttä
4 avomaankurkkua tai 1 iso kasvihuonekurkku
2-3 etikkakurkkua (myös maustekurkku käy)
6 valkopippuria
1 laakerinlehti
1 rkl kuivattua basilikaa
8 dl lihalientä
1 tlk smetanaa
tuoretta basilikaa
Leikkaa kurkut ja sipulit ohuiksi suikaleiksi ja keitä voin ja mausteiden kanssa kattilassa n. 10 min. Lisää lihaliemi ja anna keiton kiehua hiljalleen vielä 10-15 min. Lisää smetana, sekoita ja keitto on valmis. hienonna keiton pinnalle reilusti tuoretta basilikaa. Tarjoile esim. valkosipulipatongin kanssa.
Ohjeesta kiitokset Marjukalle!
4 Comments:
Tuo on muuten totta että avomaankurkkuja ei näy kaupoissa kuin sesonkiaikaan.
Kiitos eilisestä, kiva että jaksoitte flunssanpoikasesta huolimatta tulla käymään! :)
Kiitokset ovat kokonaan meidän puolellamme. <3 Hienosti emännöity.
Opin syömään etanoita, wow! :) Taas yksi ruokaennakkoluulo vähemmän, jee.
Tää on se sama ohje jolla mä tein hetki sitten kurkkusoppaa! Anna-lehdestä jostain 90-luvulta, reseptikilvan voittaja. :-) Mä kyllä korvasin surutta kasvihuonekurkuilla ja on aivan ERKELEEN hyvää! Lihaliemet oon keitelly tähän aina itse :-)
Iik, unohdin tosiaan mainita, että ohje on alkujaan peräisin jostain naistenlehdestä.
Jännä, että tomaattikeitto on maailman tutuin ruoka, mutta kurkkukeittoa ei tule keiteltyä koskaan.
Lähetä kommentti
<< Home