tiistaina, helmikuuta 16, 2010

Takuumehevät punajuuripihvit

Olen hulluna sekä punajuuripihveihin että hirvenlihapihveihin. Lisäksi voisin syödä loputtomasti uunijuureksia sekä karamellisoitua sipulia. Tällä kertaa sain periaatteessa kaikki edellä mainitut asiat samalle lautaselle (ohjeet on otettu Maijan riistakirjasta):
Riista-punajuuripihvit

1 dl kermaviiliä
1/2 dl korppujauhoja
1 rkl öljyä
1 sipuli hienonnettuna
500 g riistajauhelihaa
2 dl punajuurikuutioita (minä raastoin itse keittämistäni punajuurista reilun kaksi desiä)
3 rkl kapriksia hienonnettuna
suolaa
1 tl jauhettua maustepippuria (itse laitoin muutaman kierroksen mustapippuria myllystä)
1 kananmuna
1/2 dl hienonnettua persiljaa

Pane korppujauhot turpoamaan kermaviiliin. Kuullota sipulit öljyssä paistinpannussa ja jäähdytä. Yhdistä kaikki aineet tasaiseksi taikinaksi. Muotoile vedessä kostutetuilla käsillä 8-10 pihviä. Paista pihvit paistinpannussa kummaltakin puolelta ja jälkikypsennä uunissa 200 asteessa noin 5-10 minuuttia pihvien koon mukaan. Voit kypsentää pihvit myös kokonaan uunissa: pane pihvit uunipellille ja kypsennä 200-asteisessa uunissa noin 10-15 minuuttia pihvien koon mukaan.

Uunijuurekset

puolikas pieni lanttu viipaleina (laitoin itse muutaman pienen nauriin)
1 iso porkkana lohkoina
1 palsternakka lohkoina
4 perunaa lohkoina
3 rk oliiviöljyä
suolaa
vastajauhettua mustapippuria
1 tl kuivattua timjamia

Pane juurekset leivinpaperilla vuoratulle uunipellille. Valuta öljy juuresten pinnalle ja ripottele mausteet juuresten päälle. Sekoita ainekset ja kypsennä 220-asteisessa uunissa noin 20 minuuttia, kunnes kasvikset ovat kypsiä (meillä juurekset uunittuivat vähintään puoli tuntia, en katsonut tarkkaa aikaa).

Minä olen kovasti tykästynyt lindströminpihveihin, mutta en ole ikinä saanut niistä oikein kunnolla maukkaita. Nämä sen sijaan olivat ihanan meheviä. Sekoitin taikinan ennätysnopeasti, muotoilin sopivan paksuja pihvejä ja jätin paistamisen kokeneemmalle osapuolelle. Olisiko siinä (sekä hyvässä ohjeessa) ollut näiden punajuuripihvien salaisuus.

10 Comments:

At 16/2/10 10:41, Blogger Alma said...

Ihana blogi! löysin tämän jo viime syksynä ja aina ajoittain olen käynyt kurkkimassa. Eilen tein jonkun vanhan pesto-pasta-kanasalaatin ja tänään pääsevät nämä pihvit työn alle.:) Toivottavasti jaksatte jatkaa pitkään kirjoittelua, täältä saa niin ihana vinkkejä omaankin keittiöön.

 
At 16/2/10 10:43, Blogger Marika said...

Nami, näyttääpä hyvältä! Taitaa olla tänään lindstromin pihvien paikka, koska jääkaapissa löytyy sekä punajuurta että jauhelihaa, tosin jauheliha on vain luomu-nautaa (jota saa nykyisin myös Linnanmaan Prismasta!! :)

 
At 16/2/10 11:52, Anonymous Anonyymi said...

Ihana, käyttökelpoinen ja piristävä blogi! Haluaisin vaan vielä saada selville, miten nuo karamellisoidut sipulit tehdään. Vai laitoitko sipulit vain uuniin kuten muut kasvikset?

 
At 16/2/10 13:17, Blogger Rosmariini said...

Tämä annos oli kyllä ykköshyvä. Herkkuruokaa suomalaisista raaka-aineista (kaprikset tosin lienevät tuontitavaraa).

Sipuleita paistettiin pitkään pannulla hiljaisella tulella. Esim. Polkkapossulta löytyy seikkaperäisempää opastusta aiheeseen.

 
At 16/2/10 13:46, Blogger Rosmariini said...

(Hoksasin muuten, että hurautin kermaviiliä epähuomiossa sekaan koko kahden desin purkillisen... Ilmankos taikinasta tulikin vähän löysähköä.)

 
At 16/2/10 14:41, Blogger Merituuli said...

tehtiin männäsyksynä Prinsessakeittiön Veeran ohjeella Lindströmeitä. siinä mauksi laitettiin fenkoliakin, jota suosittelen lämpimästi. toi hienoa makua piffeihin!

 
At 16/2/10 17:10, Blogger Rita said...

Namskis kun alkoi tehdä mieli jauhelihaa :)

 
At 16/2/10 17:25, Blogger Rosmariini said...

Prinsessakeittiön lindströmit ovat tosissaan aika jännät, tsekatkaas muutkin.

 
At 16/2/10 20:00, Blogger Marika said...

Lindströmin pihvit tehty, oli kyllä hyvää :) Kiitos inspiraatiosta taas kerran :)

 
At 16/2/10 22:03, Blogger Rosmariini said...

Lisäinspiraatiota (tai ainakin itselleni hyvin maistunutta sapuskaa) on luvassa taas lähipäivinä. ;)

 

Lähetä kommentti

<< Home




Instagram

pastanjauhantaa(at)gmail.com


Powered by Blogger

Related Posts with Thumbnails