Nuutinpäivän munatoti

Munatoti (16 hengelle)
6 munaa
2 dl sokeria
1 dl rommia
1 dl konjakkia
1 dl viskiä
1 rkl vaniljasokeria
6 dl kuohukermaa
1 l maitoa
1 rkl raastettua muskottia
Erota keltuaiset ja valkuaiset toisistaan. Vatkaa keltuaiset ja 1 dl sokeria kuohkeaksi, vaaleaksi vaahdoksi. Lisää viinakset ja vaniljasokeri hyvin vatkaten. Pane peiteltynä jääkaappiin 2–3 tunniksi. Sekoita mukaan löysäksi vaahdoksi vatkattu kerma ja maito hämmentäen. Vatkaa munanvalkuaiset jäykäksi vaahdoksi ja lisää loppu sokeri vähitellen vatkaamisen aikana. Kääntele valkuaiset muiden aineiden joukkoon juuri ennen tarjoamista. Pane tarjolle lasimaljaan ja ripota pinnalle raastettua muskottipähkinää.
Viikonloppuna luvassa hieman ajankohtaisempiakin juomaohjeita.
2 Comments:
Tätä munatotia ei siis tarvitse lämmittää?
Ei ainakaan tuon ohjeen perusteella. Itsekin muistelisin juoneeni sitä ihan jääkaappikylmänä.
Lähetä kommentti
<< Home