perjantaina, tammikuuta 13, 2006

Nuutinpäivän munatoti

Mennäänpä vielä hetkeksi joulutunnelmiin. Muutamia vuosia sitten tuttavien reseptivihkosesta napattu munatotin ohje oli nimittäin joutunut joulun aikaan meillä aivan kokonaan kadoksiin, kunnes se jokunen päivä takaperin päätti viimein kulkeutua näkyviin. Onhan tässä toisaalta vielä hyvää aikaa kirjoitella joulujuttujakin, kun vanhan kansan mukaan joulu päättyy vasta tänään. Eli tässä nyt tämä ohje - toivottavasti muistan ensi jouluna etsiä reseptiä sitten täältä:

Munatoti (16 hengelle)

6 munaa
2 dl sokeria
1 dl rommia
1 dl konjakkia
1 dl viskiä
1 rkl vaniljasokeria
6 dl kuohukermaa
1 l maitoa
1 rkl raastettua muskottia

Erota keltuaiset ja valkuaiset toisistaan. Vatkaa keltuaiset ja 1 dl sokeria kuohkeaksi, vaaleaksi vaahdoksi. Lisää viinakset ja vaniljasokeri hyvin vatkaten. Pane peiteltynä jääkaappiin 2–3 tunniksi. Sekoita mukaan löysäksi vaahdoksi vatkattu kerma ja maito hämmentäen. Vatkaa munanvalkuaiset jäykäksi vaahdoksi ja lisää loppu sokeri vähitellen vatkaamisen aikana. Kääntele valkuaiset muiden aineiden joukkoon juuri ennen tarjoamista. Pane tarjolle lasimaljaan ja ripota pinnalle raastettua muskottipähkinää.

Viikonloppuna luvassa hieman ajankohtaisempiakin juomaohjeita.

2 Comments:

At 24/11/08 16:14, Anonymous Anonyymi said...

Tätä munatotia ei siis tarvitse lämmittää?

 
At 26/11/08 18:24, Blogger Rosmariini said...

Ei ainakaan tuon ohjeen perusteella. Itsekin muistelisin juoneeni sitä ihan jääkaappikylmänä.

 

Lähetä kommentti

<< Home




Instagram

pastanjauhantaa(at)gmail.com


Powered by Blogger

Related Posts with Thumbnails