perjantaina, tammikuuta 08, 2010

Mukavan mehevät minitomaatit

Yhtenä päivänä raahauduin kauppaan väsähtäneenä ja niin kaikkeni antaneena, että päätin palkita itseni hyvällä syötävällä. 14-vuotiaana olisin luultavasti kulkenut karkki- ja sipsihyllyjen kautta, mutta nyt paria(kymmentä) vuotta myöhemmin kulkeuduin kasvis- ja juustotiskien äärelle.

Mukaan lähti maailman parhaita raaka-aineita: tomaattia ja kimpale fetajuustoa, jotka kotona kohtasivat toisensa 225-asteisessa uunissa. Idean ja ohjeen kokeiluuni sain Kurpitsamoskasta, ja samalla pääsin korkkaamaan loppuvuodesta ilmaisnäytteenä saamani mustapippurisen punaviinietikan*).
Lämmin tomaatti-fetasalaatti (kahdelle tai neljälle pienenä lisukkeena)

2 rasiaa minitomaatteja (400 g)
1 pkt fetajuustoa (150 g)
3 rkl oliiviöljyä
2 rkl mustapippuripunaviinietikkaa
1 tl suolaa
2 tl sokeria
tuoretta tai kuivattua timjamia

Kuutioi feta ja ripottele kuutiot vuokaan minitomaattien kanssa. Mittaa vuokaan kaikki mausteaineet ja sekoita. Paista 225-asteisessa uunissa noin 15 minuuttia. Tarjoile hyvän leivän kera.

Ja kyllä. Oli aivan mahdottoman maistuvaa murkinaa. Vähän samat fiilikset kuin kolme vuotta sitten vuohenjuustosalaattia syödessä.

***
*) En edelleenkään tykkää valmiiksi maustetuista etikoista, mutta pidin näytepullot itselläni, kun olivat niin kivannäköisiä. Kaikkea sitä.

Yleensä etsin käyttämättä jääville ilmaisjutuille hyvän kodin lähipiiristäni. Viimeaikaisista tuotteista olen pitänyt itselläni muun muassa pari Axan myslipakettia, kun ainakin toisessa niistä oli niin ihanan paljon pähkinää mukana (plus jonkinlaisia kiinnostavia vihreitä siemeniä).

14 Comments:

At 8/1/10 18:38, Anonymous Mari said...

Ja minä iskin nyt silmäni puolestani tuohon vuohenjuustosalaattiin. NÄLKÄ!

 
At 8/1/10 18:41, Blogger Rosmariini said...

Vuoroin vieraissa! :)

 
At 8/1/10 19:16, Blogger Jytis said...

Kyllä! Mä oon ihan koukussa tähän tomaatti-fetasalaattiin, ah! Ja toimii siis hyvin myös perus punaviinietikalla ja mustapippurilla. Mutta joo, tuo vuohenjuustosalaatti kuulostaa myös herkulta!

 
At 8/1/10 20:06, Blogger Rosmariini said...

Hahaa! Muistelinkin, että tämä ohje on ehtinyt hurmata jo jonkin muunkin blogikeittiön.

 
At 8/1/10 20:13, Blogger Rosmariini said...

Ja Sillä Sipulista tämä löytyy tietenkin myös!

Kääk. Ilmankos olikin jäänyt ajatus itämään.

 
At 9/1/10 16:12, Anonymous Anonyymi said...

Minäkin olen testannut tämän ohjeen, ja oikein maistuvaa tuli. Syödessä ongelmaksi meinasi muodostua se, että tomaatit halkeilivat ja ampuivat sisuksiaan minne sattuu ;) Pidinköhän liian pitkään uunissa?

 
At 9/1/10 17:48, Blogger Yaelian said...

Tämä on kyllä niin hyvän näköistä että munkin pitää tätä kokeilla...

 
At 10/1/10 13:20, Anonymous Nenna said...

Mie haluaisin ehdottomasti tomaatti-feta-fanaatikkona kokeilla tätä, mutta onkohan mitään, millä voisin korvata tuon punaviini-mustapippurietikan vai meneekö kaikki ihan pieleen ilman sitä? :)

 
At 10/1/10 18:26, Blogger Rosmariini said...

Anonyymi: Minä linttasin osan tomaateista tahallani. :) Pysyivät paremmin leivän päällä, kun eivät päässeet pyörimään.

Tomaattien kypsyyskin mahtaa vaikuttaa jossain määrin tuohon halkeiluun.

Yaelian: Suosittelen!

Nenna: Punaviinietikka toi kokonaisuuteen ihan ovelaa lisämakua, mutta luulisi, että sen voi korvata jollain toisella hapokkaalla elementillä.

 
At 11/1/10 09:59, Anonymous Nenna said...

Laitoin sitten punaviinipohjaista balsamiviinietikkaa ja mustapippuria rouhin sekaan. Tuunasin vielä niin, että silppusin sipulia mukaan sekä basilikaa. Voi hyvänen aika, että maistui mahtavalle, mieskin kehui!

 
At 11/1/10 12:59, Blogger Jytis said...

Mä leikkasin tomaattini kahtia ennen kuin laitoin uuniin, niin ainakin välttyi siltä että tomaatti ampuu silmään :)

 
At 12/1/10 19:33, Blogger Rosmariini said...

Nenna: Oih, pitääpä testata itsekin vähän balsamicoisempaa versiota.

Jytis: No ilmankos tomaatit siinä sinun kuvassasi niin meheviltä näyttivätkin!

 
At 21/1/10 22:29, Anonymous Slaerde said...

Tomaatinystävänä tätä on kyllä kokeiltava heti jahka muistaa/kerkiää/eestyy. Olen pikkuhiljaa koukuttunut jauhantapajaanne mutta vasta nyt uskalsin kommenttia jättää. Muutamaa reseptiä oon jo ehtinyt testaamaan ja vuoroaan odottavien lista kasvaa sitä mukaa kun tutkailee vanhempia postailujanne. Bloggailen itsekin mitä ehdin ja teitäkin sinne linkittelin. Kiitos kovasti ja keep on the good work :)

 
At 21/1/10 22:45, Blogger Rosmariini said...

Ihanaa, kun kommentoit! Kommentit ovat niin käteviä keinoja itsellekin uusien blogituttavuuksien & ruokaohjeiden löytämiseen.

Pitääkin hiippailla tästä saman tien Hallittuun kaaokseen reseptejä etsiskelemään.

 

Lähetä kommentti

<< Home




Instagram

pastanjauhantaa(at)gmail.com


Powered by Blogger

Related Posts with Thumbnails