Hirvileivät
Ville osallistui taannoiseen reseptikisaamme tällaisilla hirvileivillä, joiden avulla keksin kätevästi käyttöä pakasteeseen päätyneille punaviinimarjoillemme.
Minulla oli käytössäni marinoimatonta hirvenpaistia, mutta oikein hyvin sekin ajoi asiansa tässä yhteydessä. Annoksessa oli mukavia vastamakuja, joten tykkäsimme tästä kyllä kovasti. Sinappisovellus samasta aiheesta ei toiminut kuulemma ollenkaan yhtä hyvin.
Huomenna luvassa linkitykset vuoden parhaisiin ruokaohjeisiin. Saa nähdä mitä kaikkea reseptiarkistoista löytyykään.
Minulla oli käytössäni marinoimatonta hirvenpaistia, mutta oikein hyvin sekin ajoi asiansa tässä yhteydessä. Annoksessa oli mukavia vastamakuja, joten tykkäsimme tästä kyllä kovasti. Sinappisovellus samasta aiheesta ei toiminut kuulemma ollenkaan yhtä hyvin.
Vasaleivät
paahtoleipää
smetanaa
hirvenvasan paisti
marinadi vasalle:
pari valkosipulinkynttä
timjamia
rypsiöljyä
suolaa
pippuria
punaviinietikkaa
marjaisa yllätys:
punaviinimarjoja
hirven paistinlientä
portviiniä
pippuria
suolaa
Sekoitetaan marinadi ja annetaan vasan uiskennella siinä 1-2 vrk, välillä käännellen, jos tarvis. Paistetaan miedossa lämmössä uunissa roséeksi. Jäähdytetään (hyvä olla jääkaapissa esim. yön yli).
Tehdään marjaylläri. Sekoitetaan aineet ja keitellään kasaan, noin puoleen on varmasti hyvä.
Paahdetaan leivät, leikataan kuoret pois. Sivellään päälle smetanaa. Siihen päälle siivu (kylmää) paistia ja marjaylläriä. Voi laittaa myös pöytään ainekset erilleen, niin pääsevät vieraatkin kokkailemaan.
Huomenna luvassa linkitykset vuoden parhaisiin ruokaohjeisiin. Saa nähdä mitä kaikkea reseptiarkistoista löytyykään.
0 Comments:
Lähetä kommentti
<< Home