Huiput vuonna 2010
Tämä vuosi toi tullessaan monenlaista harminaihetta, mutta onneksi tähänkin vuoteen mahtui myös monia hyviä hetkiä. Ja hyviin hetkiin liittyy tietenkin usein jonkinlaista hyvää syötävää.
Opin tänä vuonna hahmottamaan makuja entistä paremmin. Maaliskuussa minulle selvisi muun muassa karvaan maun salaisuus. Makujen hahmottamisen kautta olisi toiveissa oppia jossain vaiheessa kokkaamaan pikkuisen paremmin. Jää nähtäväksi.
Tässä vuoden parhaat reseptit:
Tammikuu: Tomaatti-fetasalaatti.
Helmikuu: Punajuuripihvit, karamellisoidut sipulit ja uunijuurekset. Uunijuureksista on muodostunut muuten koko syksyn kestosuosikki, jota olen kokannut sekä arki-iltaisin itselle että viikonloppuna vieraille.
Maaliskuu: Kavereiden tekemä makeantulinen bataattikeitto.
Huhtikuu: Elämäni pahin ruokamyrkytys ajoittui tähän kuuhun, eikä blogin reseptiantikaan ole ollut näinä viikkoina näköjään kovin kummoinen. Sanotaan nyt sitten vaikka tomaattileivät.
Toukokuu: Pestosandwichit ja tomaattikeitto. Tomaattiset sapuskat näköjään hallitsevat syystä tai toisesta tätä listaa.
Kesäkuu: Kreeta ja vuoden paras ateria. Kalanyytit olivat makoisia, samoin juhannuksen mansikkasalsa, mutta pakko sanoa silti suosikkikalakeittoni bouillabaisse. Siinäkin on tomaattia, klup.
Heinäkuu: Flammenkuchen, yksi vuoden parhaista ruokatuttavuuksista.
Elokuu: Parsakaali-cashewsalaatti oli makoisa salaattituttavuus, mutta ehkä minun pitää olla tyylilleni uskollinen ja valita tomaatti-leipäsalaatti.
Syyskuu: Nellen ohralisäke.
Lokakuu: Yllä oleva kuva on lokakuulta, yhdestä kokkailuhenkisestä illanvietosta, joka on jäänyt monen muun tapauksen tavoin postaamatta. Kuukauden resepteistä on vaikea valita, mutta sanotaan nyt sitten vaikka fetaisat lihapullat ja yrttiperunamuusi.
Marraskuu: Hunajainen hirvipalapaisti.
Joulukuu: Marjakokkaus oli loppuvuonna pop. Puolukoista saa aikaiseksi kastikkeen, ja mustaherukoista mukavan sorbetin.
Ruokavuosi oli siis kerrassaan antoisa, mutta seuraavasta tulee uskoakseni vielä parempi. Olen nimittäin toiveikas, että ehtisin ensi vuonna blogata taas tähänastista pikkuisen enemmän. Kiitokset kaikille tästä vuodesta!
Opin tänä vuonna hahmottamaan makuja entistä paremmin. Maaliskuussa minulle selvisi muun muassa karvaan maun salaisuus. Makujen hahmottamisen kautta olisi toiveissa oppia jossain vaiheessa kokkaamaan pikkuisen paremmin. Jää nähtäväksi.
Tässä vuoden parhaat reseptit:
Tammikuu: Tomaatti-fetasalaatti.
Helmikuu: Punajuuripihvit, karamellisoidut sipulit ja uunijuurekset. Uunijuureksista on muodostunut muuten koko syksyn kestosuosikki, jota olen kokannut sekä arki-iltaisin itselle että viikonloppuna vieraille.
Maaliskuu: Kavereiden tekemä makeantulinen bataattikeitto.
Huhtikuu: Elämäni pahin ruokamyrkytys ajoittui tähän kuuhun, eikä blogin reseptiantikaan ole ollut näinä viikkoina näköjään kovin kummoinen. Sanotaan nyt sitten vaikka tomaattileivät.
Toukokuu: Pestosandwichit ja tomaattikeitto. Tomaattiset sapuskat näköjään hallitsevat syystä tai toisesta tätä listaa.
Kesäkuu: Kreeta ja vuoden paras ateria. Kalanyytit olivat makoisia, samoin juhannuksen mansikkasalsa, mutta pakko sanoa silti suosikkikalakeittoni bouillabaisse. Siinäkin on tomaattia, klup.
Heinäkuu: Flammenkuchen, yksi vuoden parhaista ruokatuttavuuksista.
Elokuu: Parsakaali-cashewsalaatti oli makoisa salaattituttavuus, mutta ehkä minun pitää olla tyylilleni uskollinen ja valita tomaatti-leipäsalaatti.
Syyskuu: Nellen ohralisäke.
Lokakuu: Yllä oleva kuva on lokakuulta, yhdestä kokkailuhenkisestä illanvietosta, joka on jäänyt monen muun tapauksen tavoin postaamatta. Kuukauden resepteistä on vaikea valita, mutta sanotaan nyt sitten vaikka fetaisat lihapullat ja yrttiperunamuusi.
Marraskuu: Hunajainen hirvipalapaisti.
Joulukuu: Marjakokkaus oli loppuvuonna pop. Puolukoista saa aikaiseksi kastikkeen, ja mustaherukoista mukavan sorbetin.
Ruokavuosi oli siis kerrassaan antoisa, mutta seuraavasta tulee uskoakseni vielä parempi. Olen nimittäin toiveikas, että ehtisin ensi vuonna blogata taas tähänastista pikkuisen enemmän. Kiitokset kaikille tästä vuodesta!
9 Comments:
Kiitos Pastanjauhajille kuluneen vuoden inspiroivista resepteistä ja kirjoituksista! Mikä ilo!
Kiitokset itsellesi kerrassaan mainiosta blogista sekä syksyn monista valkosipulisista hetkistä. :)
Kiitos katsauksesta ja kuluneesta vuodesta ! Nuutuneena pläräsin blogit ennen kauppaanmenoa, niinpä meillä on tuota bataattikeittoa alkukeitoksi (vähemmän perunaa niin sopii alkukeitoksi), joulujälkkäriä jälkiruoaksi ja vielä yöllä juustoa ja ihanien tomaattien viikunahilloa
Kysyisin etätä oletteko ensi vuonna mukana Tomaatiton tammikuu -haasteessa ? (Tuon vuosikatsauksen perusteella se on teille erityisen haastava.) Entäs pitäisikö julistaa Ohran vuosi ?
Valoisaa ensi vuotta,
Elena
Oikein herkullista tulevaa vuotta teille! Toivottavsti nähdään taas ensi vuonna jossain hippaloinneissa!
Elena: Onnellista uutta vuotta sekä kiitokset monista kommenteista!
Tuumailin itsekin just tänään, että ohrasta pitää ryhtyä tekemään ensi vuonna kaikkea mahdolllista. Joten vuosi 2011 on ilman muuta ohran vuosi.
Nolottaa kyllä, kun viime tammikuun "the ruoka" on tehty tomaateista ja vieläpä tuoreista sellaisista. Voisin kyllä kokeilla olla taas ostamatta tomaatteja tammikuun aikana (onneksi vuoden vaihtumiseen on vielä monta tuntia aikaa, joten ehdin ahmia keittiössä tällä hetkellä olevat tomaatit parempiin suihin;).
Vuonna 2009 lankesin näköjään jo tammikuun viidentenä päivänä tomaattien ostoon. Voi tätä addiktion määrää.
Merituuli: Jospa me helmikuisessa Helsingissä nähtäisiin? Teidän tuleva vuotenne on takuulla herkullinen, joten oikein hyviä hetkiä sinne teidän köökkiinne ja kotiinne!
Kiitos aina yhtä inspiroivasta blogista ja monista herkuista ruokahetkistä blogin ulkopuolella! Toivottavasti jaetaan monta hyvää ateriaa tänä alkaneenakin vuonna :)
Aila: Oih, siellähän näyttää tosiaan olleen tarjolla tutunnäköistä murkinaa, toivottavasti maistui. Oikein hyvää uutta vuotta myös sinne!
Virpi: Kiitokset itsellesi vaan kaikista mukavista ruokamuistoista + ahkerasta puuhastelustasi keittiön puolella. ;)
Minäkin kiittelen Pastanjauhajia kuluneesta vuodesta ja mahtavan inspiroivasta blogista! Avasin itsekin jonkinlaisen sillisalaattiblogin, jossa aina välillä tehdään ruokaakin. Tervetuloa käymään: heidinnormipaiva.blogspot.com
Terveisin se samainen Heidi mm. parsakaalisalaatin takaa
Mahtavuutta! Ihan parasta päästä vakoilemaan, mitä siellä milloinkin syödään. Aika monet jauhantapajan lempiruuat ovat kuitenkin teikäläiseltä peräisin.
Lähetä kommentti
<< Home