Kinkkupiirakka ilman kinkkua
Eräs ystävällinen lukijamme naputteli tämänpäiväisen piirakkaohjeen kommenttilaatikkoomme, kun kaipailin tässä taannoin ohjetta Quiche Lorraineen elikäs suomalaisittain sanottuna kinkkupiirakkaan.
Nyt päätin sitten viimein ryhtyä kinkkupiirakan paistoon, mutta kuinkas kävikään. Ruokakauppaan pyöräillessäni minua alkoi askarruttaa ajatus piirakkaohjeeseen sisältyvästä kasvisvaihtoehdosta - paprikaa, oliiveja ja valkosipulia! Kuka semmoista voi vastustaa? En minä ainakaan. Siksipä kinkku vaihtui tällä kertaa kasviksiin:
Nyt päätin sitten viimein ryhtyä kinkkupiirakan paistoon, mutta kuinkas kävikään. Ruokakauppaan pyöräillessäni minua alkoi askarruttaa ajatus piirakkaohjeeseen sisältyvästä kasvisvaihtoehdosta - paprikaa, oliiveja ja valkosipulia! Kuka semmoista voi vastustaa? En minä ainakaan. Siksipä kinkku vaihtui tällä kertaa kasviksiin:
Quiche lorraineOhjeen pohjalta askartelemani kasvisversio oli kyllä varsinainen oliivin ystävän unelma! Mehevää ja ihanan värikästä syötävää. (Ja vielä mehevämpää olisi tullut, jos olisin viritellyt täytteeseen ihan oikeaa kuohukermaa enkä jotain kymmenen prosentin kasvirasvasysteemiä.)
Pohja:
125 g margariinia/voita
2 ½ dl vehnäjauhoja
1/4 tl suolaa
1 dl juustoraastetta
½ dl vettä
Täyte 1:
100-150 g kinkkua
4 dl Emmental-raastetta
2 munaa
2 dl ruoka- tai kuohukermaa
1 rkl vehnäjauhoja
½ tl mustapippurirouhetta
ripaus suolaa
Täyte 2, kinkun tilalle:
1 punainen paprika kuutioina
1-2 dl viipaloituja oliiveja
2 valkosipulinkynttä puserrettuina
1. Sekoita rasva, vehnäjauho, suola ja juusto.
2. Lisää kylmä vesi, sekoita tasaiseksi.
3. Kauli taikina jauhojen avulla vuoan (25-27 cm) kokoiseksi + reunat. Painele vuokaan.
4. Anna seistä kylmässä n. 15 minuuttia.
5. Pistele piiraspohja haarukalla, paista 225 asteessa 10 minuuttia alimmalla tasolla.
6. Sekoita täytteen aineet keskenään.
7. Kaada esikypsälle pohjalle täyte ja jatka paistoa noin 20 minuuttia.
0 Comments:
Lähetä kommentti
<< Home