Juhannusaaton pikkuporkkanat
Juhannuksen juhlinta lähestyy, ja ruokien värkkäys on täydessä käynnissä. Olen tavannut tehdä juhannusaaton aterialle lisäkkeeksi jo useampanakin vuonna valkosipulissa ja rakuunaliemessä marinoituja pikkuporkkanoita, ja tänä vuonna askartelin niitä taas (Pippurimyllyn suosiollisella avustuksella). Tässä niihin reseptiä:
Pastanjauhajat toivottavat lukijoilleen lämpöistä ja herkullista juhannusta!
Marinoidut pikkuporkkanatOhje on jostain ruoka&viini-lehden muinaisesta kesänumerosta, olisiko jopa vuodelta 2002 (kannattaa selvästi säilyttää vanhat ruokalehdet, etenkin kun niiden reseptit ovat aina vaan yhtä käyttökelpoisia). Ohjeistus näyttää olevan puolelletoista kilolle porkkanoita, mutta vähempikin toki riittää.
1 1/2 kg nuoria porkkanoita
vettä, suolaa
1/2 dl sitruunamehua
1 dl öljyä
1 rkl hunajaa
3-5 valkosipulinkynttä
suolaa
mustapippuria
1 dl silputtua persiljaa
2 tl rakuunaa
Jos porkkanoissa on naatti jäljellä, katkaise se. Jätä naattia kuitenkin sentin verran jäljelle. Raaputa tai harjaa porkkanat. Isommat porkkanat voi halkaista tai lohkota.
Keitä porkkanoita suolalla maustetussa vedessä muutama minuutti. Jäähdytä.
Kuori ja viipaloi valkosipulinkynnet. Valmista marinadi ja valele se porkkanoille. Anna maustua kylmässä seuraavaan päivään.
Pastanjauhajat toivottavat lukijoilleen lämpöistä ja herkullista juhannusta!
3 Comments:
Nuo ovat taatusti hyviä!
Kieltämättä, etenkin ihan tuoreista pikkuporkkanoista. Kuuluu meikäläisellä osastoon *pakko tehdä kerran kesässä*.
Meillä testattiin näitä rakuunan puutteessa jeeraporkkanoina. Ensi kerralla muistetaan sitten ostaa myös rakuunaa! Meidän versio on tässä: http://keittokulma.blogspot.com/2010/06/marinoidut-jeeraporkkanat.html
t. Riikkis
Lähetä kommentti
<< Home