Salaattikesä
Tämmöisinä helteisinä päivinä hellan ääressä häärääminen ei oikein jaksa innostaa, mistä syystä tavallista ruokaisampien salaattien reseptit ovat nyt erityisen käyttökelpoisia. Tämä juustoinen katkarapusalaatti on jälleen kommenttilootamme peruja. Salaattiin on käytetty pieneksi pilkottua goudaa, kuutioitua omenaa, viipaloitua kevätsipulia, cocktail-kurkkuja, viinirypäleen puolikkaita, muutamia suolapähkinöitä sekä ennen kaikkea katkarapuja.
Kastiketta en tehnyt ollenkaan, mutta se olisi syntynyt kuulemma ranskankermasta (myös kevytversio on käyttökelpoinen), johon sekoitetaan tujaus omenaviinietikkaa sekä suolaa ja vähän rosepippuria.
Oli varsin kiintoisaa ja maistuvaa salaattia. Tykkään todella paljon katkaravuista, cocktail-kurkuista, goudasta ja viinirypäleistä (samoin kuin toki muistakin käyttämistäni raaka-aineista), mutta en olisi kyllä hoksannut yhdistää niitä omin päin samaan salaattiin. Suolapähkinät toimivat salaatissa myös mainiosti, suosittelen.
Kastiketta en tehnyt ollenkaan, mutta se olisi syntynyt kuulemma ranskankermasta (myös kevytversio on käyttökelpoinen), johon sekoitetaan tujaus omenaviinietikkaa sekä suolaa ja vähän rosepippuria.
Oli varsin kiintoisaa ja maistuvaa salaattia. Tykkään todella paljon katkaravuista, cocktail-kurkuista, goudasta ja viinirypäleistä (samoin kuin toki muistakin käyttämistäni raaka-aineista), mutta en olisi kyllä hoksannut yhdistää niitä omin päin samaan salaattiin. Suolapähkinät toimivat salaatissa myös mainiosti, suosittelen.
14 Comments:
Kaveri neuvoi hyvän salaatin myös.
Sopiva määrä kivan muotoista pastaa, salaattia oman mielen mukaan, paprikaa (itse laitoin kolmea väriä), kirsikkatomaatteja, mozzarella palloja, suolakurkkua ja kanaa. Kastikkeeksi kermaviiliä (ja kevytmajoneesia) johon etsitään kaupasta valmis curryseos, itse laitoin Santa Marian Creamy Curry Chickenin. Oleellista on etsiä juuri tälläinen curryvalmisseos. Lopuksi kaikki sotketaan kunnolla keskenään.
Kaveriksi valkosipulipatonkia. Että oli nam! :)
Kiitoksia ohjeesta! Tuohonhan voisi laittaa vaikka sitä Kanadasta tuotua vaahteranlehtipastaa.
Auts miten hyvännäköistä!
Kelpais mullekin. Kiva kuulla, että muillekin on iskenyt laiskuus kokkailun suhteen, muakaan ei huvittais, teen vaan pakolliset....
Joo, jotenkin näin helteellä on puhti pois kokkailuista ihan kokonaan. Onneksi mies on niin innokas grillaaja, että minä voin odottaa valmista ja osallistua lähinnä syömiseen. ;)
Jippii...osasin vihdoin jopa lähettää viestini=)
Kyllä mä olen sitten tumpelo!
Mä lahjoitin grillimme pois, eipähän tarvitse edes grillailla;)
Jee, hyvin näyttää sujuvan! Eihän tässä bloggerin kommentoinnissa sen kummempaa, kunhan vain osaa arpoa tuon word verificationin kirjaimet kohdilleen. Ne ovat joskus semmoisia harakanvarpaita, ettei niistä ota kyllä mitään tolkkua. :)
Joo, totta tosiaan;)
On tossa kyllä vähän muutakin arpomista.... Terkuin : Blondi=)
Ymmärrän kyllä hyvin, kun en itsekään ole mikään varsinainen tekniikan ihmelapsi.
Bloggeriin voi tehdä kai profiilin (siihen voi liittää just kuvan ja valikoituja tietoja itsestään), vaikka ei varsinaista blogia perustaisikaan. Sitten voi blogspot-blogeja kommentoidessaan kirjautua sisään sen avulla (sitä siis kysytään tuossa kommenttikentän ekassa kohdassa). Tuo Other tai Anonymous on semmoisia varten, joilla ei profiilia ole. Otheriin voi lisätä oman bloginsa osoitteen, (niin kuin olet näköjään tehnytkin:) eli se sopii semmoisille, joilla on blogi esim. vuodatuksessa.
Mutta jospa tuo kommentointi lähtisi nyt sujumaan, niin voisit vierailla täällä useamminkin. ;)
Olen kyllä vieraillut, mutta en ole saanut kommentteja läpi, kun olen arponut väärin;)
Ensin se saattaa näkyä,mutta kun palaan katsomaan, tekstiäni ei olekaan missään...ihan kummallista.
No höhlä. Lieneekö bloggausohjelman metkuja moiset kummallisuudet. Ikävä kyllä, jos menee kommentteja hukkaan. :-/
Mutta tervetuloa aina vaan, kun on aikaa (ja kommentointi suinkin vain onnistuu)! Hellapoliisi on aina odotettu vieras. :)
Hyvää jussia pastanjauhajille!
Samoin koko teidän poppoolle sinne etelään!
Bongasin tämän silloin kommenttien joukosta ja tein, tuli tosi hyvää. Hienoa että resepti pääsi myös pääsivulle.
Aina on yhtä mukava päästä kokeilemaan ihmisten tänne rustaamia herkkureseptejä. :)
Lähetä kommentti
<< Home