tiistaina, joulukuuta 27, 2005

Juustoinen katkarapupata

Jouluviikon kiireissä jäi yksi postaus kokonaan lataamatta, ja siksipä teen sen nyt. Arki-iltojen ruokaideointi oli viime viikolla tavallista työläämpää, kun aivot askarsivat mieluummin jouluateriasuunnitelmien parissa. Siksipä haalin kokkauslistallemme perinteisiä bravuureitani – simpukkarisotto sai seuraajakseen katkarapupadan, jossa pataan pannaan suosikkiraaka-aineitani tomaattia, katkarapuja, sipulia, valkosipulia ja paprikaa. Komeuden viimeistelee vielä rasiallinen tuorejuustoa. Ruokaa ei kannata seisottaa uunissa enää tuorejuuston ja katkojen lisäämisen jälkeen kovinkaan pitkään, jottei sapuskan mehevyys suotta kärsi.

Juustoinen katkarapupata

1 vihreä paprika
1 keltainen paprika
1 sipuli tai pala purjoa
1 tlk säilöttyjä tomaatteja
valkosipulia
2 tl currya
chilikastiketta
1 rasia katkarapu-tuorejuustoa (100–150 g)
300 g kuorittuja katkarapuja

Kuumenna uuni 200 asteeseen.
Paloittele kasvikset. Sekoita kaikki ainekset juustoa ja katkarapuja lukuunottamatta uuninkestävässä padassa tai vuoassa. Mausta mielesi mukaan. Kypsennä uunissa ilman kantta noin 30 minuuttia. Sekoita joukkoon katkaravut ja tuorejuusto nokareina. Anna olla uunissa vielä pari minuuttia, varo kypsentämästä katkarapuja liian kauan.
Tarjoa riisin kanssa.

Ohje on peräisin Hyvää ruokahalua -kirjasta, joka on koottu vuonna 1997 Suuren Suomalaisen Kirjakerhon jäsenten lähettämistä resepteistä. Kirjassa on muitakin mainioita ohjeita - etenkin kirjan kanareseptit ovat ihan lyömättömiä. En nyt arvaa lähteä kovinkaan paljon kenenkin keittokirjoja tänne Pastanjauhantaan lainailemaan, mutta jossain vaiheessa voisi ottaa ohjelmaan ainakin kirjasta löytyvät homejuustoiset kanaruukut.

2 Comments:

At 26/4/08 12:04, Anonymous Anonyymi said...

Mitahan tuo 'chilikastike' pitaa sisallaan? Kun mitaan muuta nestetta ei reseptissa ole ja yritin saada sen kuvan nakoiseksi niin aika tiukkaa purtavaa tuli tabascon, chilijauheen ja veden yhdistelmalla. Hyvaa silti.

 
At 26/4/08 12:36, Blogger Rosmariini said...

Säilötyt tomaatit kannattaa laittaa pataan kaikkine mehuineen (tai käyttää tomaattimurskaa) + painella tomaatit vielä esim. kauhalla linttaan, niin siitä tulee sopivasti nestettä. Olisinkohan itse laittanut tähän chilikastikkeeksi ihan tavallista sweet chili -kastiketta. Joskus voisi kenties itsekin kokeilla jotain tujumpaakin tavaraa.

 

Lähetä kommentti

<< Home




pastanjauhantaa(at)gmail.com


Related Posts with Thumbnails