Puolukkarahka
Marja- ja hedelmärahkat ovat suosikkijälkiruokiani, mutta en muista, olenko koskaan aikaisemmin mahtanut tehdä puolukkarahkaa. Kyllä kannatti - tämä oli suorastaan syntisen hyvää. Puolukoiden pirteys toi rahkaiselle rakenteelle mukavaa vastapainoa, ja kokonaisuuteen tuli sopivasti lisämakua myös itse maustamastani vaniljasokerista. Ohje on Valion sähköisestä keittokirjasta.
Perinteinen puolukkarahka
2 dl Valio kuohukermaa
1 prk (250 g) Valio maitorahkaa
4 dl (200 g) puolukoita
1 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
Koristeeksi puolukoita
Vatkaa kerma vaahdoksi. Lisää rahka, puolukkasurvos ja sokerit. Ripota pinnalle puolukoita.
7 Comments:
Puolukkarahkaan saa vielä syntisempää meininkiä murustelemalla sekaan domino-keksejä :) no ei... muistan vaan joskus tehneeni tuollaista ja oli aika makoisaa.
Dominomuruista saisi tuohon rahkan ulkonäköönkin vähän lisäpotkua. Omastani tuli ehkä vähän turhan valkoista, kun en muusannut puolukoita millään tavalla.
Niin, ja tervetuloa takaisin Suomeen. Tuli heti kamala matkakuume, kun kävin kurkkaamassa Kreikka-juttujasi.
+kardemumma & hunaja. kardemumma toimii älyttömän hyvin. hienostunutta.
hyvin toimii myös digestivekeksit, ja aina vaan paranee, jos malttaa antaa levätä parituntia, jotta digestiven maku tulee esiin.
Todella hyvää!
Jouluiseen jälkiruokarahkaan sopisi varmaan piparinmurut hyvin, taidankin kokeilla tänään, vielä ehtii.
Kokeilkaas laittaa mausteeksi nokare mämmiä, on muuten hyvää (vaikka itse en virallisesti edes tykkää mämmistä).
Lähetä kommentti
<< Home