Vatuttaako?
Sopivien jälkiruokareseptien löytäminen on meidän taloudessamme hankalaa, kun tuo armas aviomieheni ei kerta kaikkiaan välitä mistään vähääkään makeammista herkuista. Suklaasta se sentään tykkää (tosin enemmän kai tummasta kuin vaaleasta) ja ihan varmasti vaniljastakin, mistä syystä innostuin kokeilemaan tätä erinomaisen helppotekoista pannacotta-reseptiä. Valmista tuotosta tarjoiltiin tuoreiden vadelmien kanssa. Resepti on peräisin Liemessä-ohjelmasta:
Ylemmässä kuvassa näemme hyytymistään aloittelevat pannacotta-kupposet, etualallaan vaniljatanko. Siemeniä sisältäviä tankoja myydään kaupassa kardemummaputkilon näköisissä koteloissa. Käytön jälkeen pestyn ja kuivatun vaniljatangon jämän voi laittaa sokerin sekaan, millä keinoin pitäisi saada aikaiseksi omatekoista vaniljasokeria.
Vadelmia tuli kippojen pinnalle hieman liikaa, mutta kyllä se pääasiakin löytyi sieltä pohjalta. Pannacotat tarjotaan usein myös kupistaan lautaselle kumottuna, mutta minä en arvannut ryhtyä moiseen. Etenkään kun tuossa ohjeessakaan ei kehotettu semmoista tekemään.
Valkosuklaa-pannacottaPoikkesin ohjeesta sikäli, etten tällä kertaa ryhtynyt mehustelemaan marjoja. Tuoreiden marjojen sesonki on kuitenkin sen verran lyhyt, että niitä tekee mieli syödä nyt mahdollisimman paljon ihan vaan sellaisenaan.
4 liivatelehteä
2 dl kermaa
1 dl maitoa
1 vaniljatanko
100 g valkosuklaata
½ dl sokeria
mansikoita
karhunvadelmia
Liota liivatteet kylmässä vedessä. Pilko marjat ja lisää sokeri. Laita kelmun ja folion alle vesihauteeseen n. 15 minuutiksi mehustumaan. Kuumenna kerma ja maito halkaistun vaniljatangon sekä sokerin kera. Poista vaniljatanko. Ota siemenet talteen ja lisää kerma-maidon sekaan. Lisää valkosuklaa hieman jäähtyneeseen massaan. Purista liivatteista vesi pois ja lisää joukkoon. Siivilöi. Kaada tarjoiluvuokiin ja jäähdytä.
Ylemmässä kuvassa näemme hyytymistään aloittelevat pannacotta-kupposet, etualallaan vaniljatanko. Siemeniä sisältäviä tankoja myydään kaupassa kardemummaputkilon näköisissä koteloissa. Käytön jälkeen pestyn ja kuivatun vaniljatangon jämän voi laittaa sokerin sekaan, millä keinoin pitäisi saada aikaiseksi omatekoista vaniljasokeria.
Vadelmia tuli kippojen pinnalle hieman liikaa, mutta kyllä se pääasiakin löytyi sieltä pohjalta. Pannacotat tarjotaan usein myös kupistaan lautaselle kumottuna, mutta minä en arvannut ryhtyä moiseen. Etenkään kun tuossa ohjeessakaan ei kehotettu semmoista tekemään.
10 Comments:
OI miten herkulliselta kuulostaa. Tätä on kyllä ihan pakko kokeilla. Ostin juuri sopivasti pari litraa tuoreita vadelmia. =)
Pari litraa! Kyllä teidän kelpaa. :) (Vieläkin harmittaa, kun oma vadelmasato meni kuivuuden takia pilalle.)
Loppuviikosta suunittelin, että lauantaina tarjoan jälkkäriksi valkosuklaapannacottaa. Olitte ilmeisesti lukeneet ajatukseni, sillä kun lähdin etsiskelemään ohjetta, koukkasin ensin bloginne kautta ja kuinka ollakaan, heti päällimmäisenä oli kyseisen herkun ohje. No, lauantaina tein sitten ohjeenne mukaan pannacottaa ja ihmettelin jo silloin, että onpas tuhdisti liivatetta. En kuitenkaan uskaltanut poiketa ohjeesta (tyypillistä minulle) vaan käytin kaikki neljä liivatetta. Tuloksena oli kyllä hyvän makuista, mutta erittäin tönkköä tavaraa. Itse pidän sellaisesta pehmeästi lohkeavasta, hieman ehkä vanukasmaisesta pannacottasta ja ainakin tämä minun tekeleeni oli aika kaukana siitä. Kävikö näin vain minulle vai huomasitteko saman? Itse ajattelin käyttää jatkossa ehkä korkeintaan puolet noista liivatteista.
Mutta kuten siis sanoin, maku oli hyvä. Kiitoksia ohjeesta, säästitte minulta etsimisen vaivan :)
Hyvä, kun kiinnitit tuohon liivatteiden määrään huomiota. Ihmettelin nimittäin ihan samaa, mutta en uskaltanut itsekään poiketa ohjeesta, kun noita pannacottia ekaa kertaa vasta kokeilin.
Jos joku kokeilee näitä vähemmällä liivatemäärällä, niin kertokaa ihmeessä, miten onnistui!
2½ liivatelehdellä tulee sopivan hyllyvä ja "jännittävä" versio. Sanoisin että paljon parempi.
Hei! Mietin tuossa, ehtiikö tämän tehdä syötäväksi kahdessa tunnissa kiireellä? Siis kuinka kauan jäähdytetään 4:llä liivatteella entäpä 2½? Kiitos!
Kokemusteni mukaan hyytyminen lähtee käyntiin yleensä hyvinkin ripeästi, eli kyllä kahden tunnin pitäisi luullakseni riittää. Etenkin jos laittaa liivatetta tuon neljä lehdykkää.
Moi,
Tuli kokeiltua tätä ohjetta ja hyvää tuli. Tuon liivatemäärän tiputin tuohon 2½:een 4:n sijasta. Annoin olla kaksi tuntia jääkaapissa ja pannacotta oli jo täysin jämähtänyttä. Jos teen tätä uudelleen niin saatanpa vähentää liivatteen määrää edelleen kun aika jämäkkää tavaraa tuo oli edelleen.
Mistähän systä miun pannacotan pohjalle tuli sellanen väritön kerros? Jokaisen annoskuppiin jäi pohjalle sellainen.
En osaa kyllä sanoa, mutta kuulostaa harmilliselta. Voiko se olla sitten (mukaan sekoittumatonta) liivateseosta vai mitä?
Lähetä kommentti
<< Home