Pirteä paprikapikkelssi
Olen ensimmäistä kertaa elämässäni hurahtamassa säilöntään. Pakastimeen ei tosin ole päätynyt paljon mitään, mutta säilykepurkit ovat sitäkin lähempänä sydäntäni. Siksipä askarsin yhtenä päivänä tivin ohjeistamaa paprikapikkelssiä, joka onkin kyllä aivan mahdottoman raikasta syötävää.
Seuraavaksi olisi vuorossa kurkkupikkelssi. Armas aviomieheni haaveili lisäksi kurpitsapikkelssistä, joten edessä lienee lähiaikoina myös kokonaisen kurpitsan ostaminen.
Seuraavaksi olisi vuorossa kurkkupikkelssi. Armas aviomieheni haaveili lisäksi kurpitsapikkelssistä, joten edessä lienee lähiaikoina myös kokonaisen kurpitsan ostaminen.
Paprikapikkelssi
kilo paprikaa, mieluusti erivärisiä
1-2 suikaloitua chiliä (maun mukaan)
0,5 kg tomaattia (menevät muusiksi, mutta antavat mukavasti makua ja sakeutta)
nippu sipuleita varsineen (esim. kaksi keltasipulia ja ruohosipulia)
3-5 valkosipulinkynttä (maun mukaan)
liemi:
4 dl vettä
2 dl väkiviinaetikkaa
1,5 dl sokeria
1 valmis maustepussi kasvisten ja sienten säilöntäainetta
Suikaloi/viipaloi kaikki haluamasi kokoisiksi – ihan pientä pilppua ei kannata tehdä. Sujauta kaikki kasvikset kattilaan ja mausteet päälle, nestemäiset myös. Lämpö päälle ja keittämistä 10 minuuttia tai hieman pitempäänkin. Sekoittelua pari kertaa ja sitten asianmukaisesti putsattuihin lämpimiin purkkeihin.
4 Comments:
Ei, ei paprikapikkelsi herättänyt mielenkiinoa! Eihän PASTAN JAUHANNASSA mitään vikaa ole, tekee vain ruokaa mieli! Jos ette lopeta -rosmariini ja pippurimylly - tuota suoltamista, niin laitan oman blogin pystyyn!
T. Nimim lapanen.blogspot.com - ikuinen kakkonen :)
Onnea vaan uudelle blogille. :)
Kivan tuntuinen homma. Minkä kera sitä tarjositte / tarjoaisitte? (Kiitos muuten mukavasta blogista ja loisto-ohjeista, toivoo anonyymi fani.)
Olen kerennyt syömään omaa tuotostani toistaiseksi vain leivän päällä. Ruisleivän päälle pari viipaletta emmentalia ja pari lusikallista paprikapikkelssiä = tosi hyvää ja raikasta. Muutenhan tuo sopii varmasti hyvin monen sapuskan lisäkkeeksi lautasen reunalle vähän samaan tapaan kuin kurkkupikkelssikin.
Lähetä kommentti
<< Home