Kielbasaa, ma haw -alkupaloja ja riisipalloja: ruokabloggaajat piknikillä
Onneksi on Oulu. Ja oululaiset ruokabloggaajat. Ja oululaisten ruokabloggaajien kesäpiknik, johon kokoonnuttiin taas tällä viikolla perinteiseen tapaan, vaikka sääennustus yritti parhaansa mukaan lannistaa meitä pitämään miittiä edellisen vuoden tapaan sisätiloissa.
Mutta niin vain oltiin Ainolassa grilli mukanamme viime keskiviikkona kello puoli viisi.
Mukana olivat jauhantapajan ohella Aina nälkä, Ghetto Gourmet, Kokkeillaan, Kokit ja Potit, Makuja kotoa sekä Peruspöperöä.
Piknikvilteille oli katettu jo melkoinen fuusiokeittiö, joka piti sisällään muun muassa maistuvia ma haw -alkupaloja, empanadoja & chimichurria. Tarjolla oli myös kinkulla ja parmesaanilla höystettyjä skonsseja, punasipuli-fetapiirakoita, snickerskakkua, paahdetusta munakoisosta taiteiltuja alkupalaleipäsiä ja ties mitä muuta.
Kokkaava Kotiharmi veti tietenkin pisteet kotiin tarjoamalla herkullisten riisipalleroiden kanssa allekirjoittaneelle tupla-annoksen tomaattilisuketta.
Viimeistään ruoka räjäytti tajuntani (tai ehkä paremminkin vajosin nirvanaan) siinä vaiheessa, kun pääsin maistamaan Ghetto-keittiön kotitekoisia makkaroita. Kielbasa kepitti kevyesti chorizon. Makkarat oli valmistettu seuraavanlaisin ohjeistuksin:
Jokaiseen ensiksi:
1.7 kiloa possun kassleria
300 grammaa silavaa
2 ruokalusikkakukkurallista suolaa
lampaansuolta
Kielbasa
1 dl kylmää vettä
2 valkosipulinkynttä pieneksi hakattuna
teelusikallinen meiramia
teelusikallinen mustapippuria
Lähde.
Chorizo
0.5 dl kylmää vettä
0.5 dl punaviinietikkaa
3 ruokalusikallista paprikajauhetta
1 ruokalusikka chilijauhetta
1 ruokalusikka chilirouhetta
2 teelusikkaa oreganoa
2 teelusikkaa juustokuminaa
2 teelusikkaa jauhettua korianteria
5 valkosipulinkynttä pieneksi hakattuna
ruokalusikallinen sokeria
teelusikkallinen mustapippuria
Kannattaa todellakin kokeilla kotona.
Nyt kun näitä kuvia katsoo, niin olisikohan ehkä kannattanut pakata jonkinlaiset grillipihditkin mukaan.
Muistakaa myös Hannelen herkulliset vadelmaveneet. Valkosuklaata ja vadelmaa, ei voi mennä pieleen.
--
Lisäys elokuun puolella: Ghettolaan on nyt päivitetty ohjeet muun muassa kielbasaan, chorizoon ja makeaan italialaiseen makkaraan.
Mutta niin vain oltiin Ainolassa grilli mukanamme viime keskiviikkona kello puoli viisi.
Mukana olivat jauhantapajan ohella Aina nälkä, Ghetto Gourmet, Kokkeillaan, Kokit ja Potit, Makuja kotoa sekä Peruspöperöä.
Piknikvilteille oli katettu jo melkoinen fuusiokeittiö, joka piti sisällään muun muassa maistuvia ma haw -alkupaloja, empanadoja & chimichurria. Tarjolla oli myös kinkulla ja parmesaanilla höystettyjä skonsseja, punasipuli-fetapiirakoita, snickerskakkua, paahdetusta munakoisosta taiteiltuja alkupalaleipäsiä ja ties mitä muuta.
Kokkaava Kotiharmi veti tietenkin pisteet kotiin tarjoamalla herkullisten riisipalleroiden kanssa allekirjoittaneelle tupla-annoksen tomaattilisuketta.
Viimeistään ruoka räjäytti tajuntani (tai ehkä paremminkin vajosin nirvanaan) siinä vaiheessa, kun pääsin maistamaan Ghetto-keittiön kotitekoisia makkaroita. Kielbasa kepitti kevyesti chorizon. Makkarat oli valmistettu seuraavanlaisin ohjeistuksin:
Jokaiseen ensiksi:
1.7 kiloa possun kassleria
300 grammaa silavaa
2 ruokalusikkakukkurallista suolaa
lampaansuolta
Kielbasa
1 dl kylmää vettä
2 valkosipulinkynttä pieneksi hakattuna
teelusikallinen meiramia
teelusikallinen mustapippuria
Lähde.
Chorizo
0.5 dl kylmää vettä
0.5 dl punaviinietikkaa
3 ruokalusikallista paprikajauhetta
1 ruokalusikka chilijauhetta
1 ruokalusikka chilirouhetta
2 teelusikkaa oreganoa
2 teelusikkaa juustokuminaa
2 teelusikkaa jauhettua korianteria
5 valkosipulinkynttä pieneksi hakattuna
ruokalusikallinen sokeria
teelusikkallinen mustapippuria
Kannattaa todellakin kokeilla kotona.
Nyt kun näitä kuvia katsoo, niin olisikohan ehkä kannattanut pakata jonkinlaiset grillipihditkin mukaan.
Muistakaa myös Hannelen herkulliset vadelmaveneet. Valkosuklaata ja vadelmaa, ei voi mennä pieleen.
--
Lisäys elokuun puolella: Ghettolaan on nyt päivitetty ohjeet muun muassa kielbasaan, chorizoon ja makeaan italialaiseen makkaraan.
6 Comments:
Ne oli punasipuli-fetapiirakoita! :)
Makkaroiden paistaminen muovihaarukalla oli kyllä ihan piknikhenkinen tapa toimia! :D
Dum-di-dum. Tein ovelan korjausliikkeen. Toivottavasti korjasin oikeaan kohtaan. :D
(Linkittelen lisää ruokia sitten myöhemmin.)
Kiitos ihan MAHTAVASTA blogista! :)
Kyllä sää olit Rosmariini tosi reipas, kun otit tuplasatsin tomskua :)
Essi: Oi, kiitokset! Jotenkin tämä tuntuu itsestä niin kotikutoiselta, kun monilla on niin nykyisin niin tyylikkäät sivut ja ammattilaistason kuvat. :)
Kotiharmi: Muistan vielä sen kammottavan hetken, kun jäljelle jäänyt tomaattisatsi katosi kassin uumeniin. Miksi, oi MIKSI, en ottanut uutta annosta (ja sen jälkeenkin vielä vähän). :D
Lähetä kommentti
<< Home