Marinoitu kasvissalaatti
Vaikka pidän kovasti pastasta ja sinihomejuustosta, minua kiehtovat kuitenkin ruokalajit, jotka ovat samaan aikaan sekä terveellisiä että herkullisia. Kasvisten paahtaminen on yksi klassinen keino, jonka avulla saa kevyemmästäkin ruokalajista hieman maistuvamman. Jos muistellaan vaikka vanhaa kunnon vuohenjuustosalaattia kuuden vuoden takaa.
Viikonloppuna pääsimme avamaan grillikautta hyvien kavereiden luona, ja ribsien sekä savustetun lohen ohella tarjolla oli erityisen maistuvaa salaattia, jonka ohje oli kuulemma Hyvä terveys -lehden liitteestä. Kesäkurpitsat paahtuivat kätevästi samaan aikaan muiden grillattavien kanssa:
Kreikkalainen marinoitu kasvissalaatti
1 keskikoinen kesäkurpitsa
2 rkl oliiviöljyä
1/2 tl suolaa
ripaus vastajauhettua mustapippuria
200 g (marinoituja) herkkusieniä
(+ oliiviöljyä, viinietikkaa ja valkosipulia marinointiin)
1 roomansalaatti
1 tammenlehtisalaatti
250 g terttutomaatteja
1 punasipuli
2-3 vartta kevätsipulia
1/2 dl silputtua tuoretta persiljaa
(grillattua latva-artisokkaa)
Lisäksi:
2 rkl Extra Virgin -oliiviöljyä
2 rkl balsamiviinietikka
1. Huuhtele ja viipaloi kesäkurpitsa. Grillaa se nopeasti kuumassa parilapannussa tai grillissä, tilkassa oliiviöljyä. Mausta suolalla ja mustapippurilla.
2. Käytä valmiiksi marinoituja herkkusieniä tai ruskista tuoreet herkkusienet nopeasti öljytilkassa kuumassa pannussa. Marinoi ne tilkassa oliiviöljyä, viinietikkaa ja esimerkiksi viipaloitua valkosipulia.
3. Huuhtele salaatit tarvittaessa ja kuivaa puhtaan keittiöpyyhkeen päällä tai salaattilingossa. Huuhtele ja halkaise tomaatit.
4. Annostele lautasille runsaasti salaattia, grillattua kesäkurpitsaa ja herkkusieniä. Kuori punasipuli ja leikkaa se erittäin ohuiksi viipaleiksi. Lisää sipulia ja kevätsipulia lautasille. Halutessasi voit lisätä annoksiin myös marinoitua artisokkaa.
5. Viimeistele laadukkaalla oliiviöljyllä ja balsamiviinietikalla.
Jälkiruokana oli vielä kreikkalaisia hunajahedelmiä, jotka maistuivat meikäläiselle aivan ylihyvin. Onhan kreikkalaisen jogurtin ja juoksevan hunajan yhdistelmä ollut pitkään suosikkimakujeni joukossa:
4 Comments:
Ihanan näköistä. Paahtaminen on yksi keino lisätä makua ja toinen on juuri tuo balsamico... sen avulla saa ihan uuden ulottuvuuden vaikka pelkkään vihreään salaattiin. Tietysti hyvällä vinegretillä on sama vaikutus ;-)
Kiinalaisissa ravintoloissa on toisinaan tosihyvää kaaliraastetta. Jonkinlaisessa marinadissa lienee senkin salaisuus.
no kiva kun täältäkin löytyy taas jotain uutta, tuli jo vähän ikävä
Herkkusuun lautasella
Paljon olisi ruokia bloggaamatta, mutta pikkuhiljaa, kun muilta hommilta ehtii. :)
Lähetä kommentti
<< Home