Haukkapalaa
Joka kodin keittokirjasta löytyi ohje tämmöisiin valkosipulisiin herkkusieniin, jotka sopivat hyvin samalle haukkapalalautaselle yhdessä yrttimarinoitujen artisokkien sekä aurinkokuivattujen tomaattien kanssa. Patonkipätkään voi sitten vaikka dippailla lautaselle jääneitä öljyjä:
Jos ajatus uudenlaisesta ruokayhteisöllisyydestä kiinnostaa, niin käykäähän kurkistamassa Sorsanpaistajan uusinta postausta.
Valkosipulitäytteiset herkkusienet
Taita raaoista herkkusienistä kannat. Täytä sienet yksinkertaisella tahnalla, johon on pantu yhtä paljon päivän vanhaa vaaleaa leipää (unohtunut patonki sopii täydellisesti) ja hienonnettua persiljaa. Mausta puristetulla tai hienoksi pilkotulla valkosipulilla. Jauha seos monitoimikoneella, lisää sekaan tilkka voisulaa (sopii tähän paremmin kuin öljy) sitomaan seos.
Pane seosta jokaiseen sienenlakkiin. Kuumenna 250 asteessa noin 5 minuuttia. Tarjoa haaleina tai kylminä.
Jos ajatus uudenlaisesta ruokayhteisöllisyydestä kiinnostaa, niin käykäähän kurkistamassa Sorsanpaistajan uusinta postausta.
4 Comments:
Kaikista blogilistan selaamista ruoanlaittoblogeista teillä on kyllä parhaat kuvat.
Kiitos vaan! Kiva, että kelpaa :)
*nielaisu* Olen ihan koukussa artisokan sydämiin, ihan "oikeata" artisokkaa en ole vielä päässyt syömään. Häpeäkseni tunnustan, että niitä purkkisokkia voinkin todella vetää suoraan purkista...sairaus se on kai tämäkin.
Me olemme muistaakseni kerran tehneet ruokaa oikeasta artisokasta, eikä kokemus ollut kovin järisyttävä - johtuen lähinnä siitä, että kokattavana oleva kasvi taisi olla turhan nahistunut. Sen koommin meikäläinenkin on harrastanut mieluummin purkkiartisokkaa. Jotenkin ne ovat vaan niin makoisia murkuloita.
Lähetä kommentti
<< Home