Jälkiruokaa grillistä
Viime viikonlopun kesäinen sää houkutteli meikäläiset grillaamaan ihan urakalla. Kaikkein mieliinpainuvin grillin kautta kulkenut artikkeli oli rommimarinoitu ananas, joka oli jälleen kerran ihan käsittämättömän hyvää. Loistoesimerkki ananaksen ja rommin välisestä makoisasta yhteenliittymästä.
Ananakseen saa oheista ohjetta noudatellen ihanan karamellisoituneen pinnan (kunhan sivelee marinadia ananaksiin grillauksen aikana tarpeeksi monta kertaa) ja keittiöön liemen keittelyn myötä tosissaan kivan tuoksun. Ylemmässä kuvassa liemessä hengaavat tähtianis sekä vanilja- ja kanelitanko.
Neilikkaa löytyi kaapeistamme ainoastaan jauhetussa muodossa, jota sitten ripottelin toiveikkaana liemen sekaan. Tähtianiksia ostimme ihan varta vasten (jospa niille löytyisi vastaisuudessa muutakin käyttöä) - niitä muuten löytyi kaupan maustehyllystä eikä hedelmäosastolta, kuten alun perin kuvittelin.
Ananakseen saa oheista ohjetta noudatellen ihanan karamellisoituneen pinnan (kunhan sivelee marinadia ananaksiin grillauksen aikana tarpeeksi monta kertaa) ja keittiöön liemen keittelyn myötä tosissaan kivan tuoksun. Ylemmässä kuvassa liemessä hengaavat tähtianis sekä vanilja- ja kanelitanko.
Neilikkaa löytyi kaapeistamme ainoastaan jauhetussa muodossa, jota sitten ripottelin toiveikkaana liemen sekaan. Tähtianiksia ostimme ihan varta vasten (jospa niille löytyisi vastaisuudessa muutakin käyttöä) - niitä muuten löytyi kaupan maustehyllystä eikä hedelmäosastolta, kuten alun perin kuvittelin.
Rommimarinoitua ananasta (4 annosta)Ohje on peräisin Ruokalan reseptiarkistosta.
1 ananas
4 dl sokeria
8 dl vettä
4 kpl neilikkaa
1 kpl vaniljatanko
1 kpl kanelitanko
2 kpl tähtianista
2 dl tummaa rommia
Mittaa kaikki ainekset kattilaan ja kiehauta. Kuori ananas, nosta kattilaan ja kypsennä liemessä kunnes se alkaa hieman pehmentyä. Nosta ananas pois ja anna liemen hiljalleen poreilla siirappimaiseksi. Grillaa ananas pinnaltaan ruskeaksi ja valele sitä marinadilla grillauksen aikana. Voit myös sipaista ananaksen pintaa voisulalla juuri ennen grillaamista. Tarjoile vaniljajäätelön kera. Sopii kiinteille grillattaville hedelmille.
6 Comments:
Sitä ollaan edelleen ananaan lumoissa ;)
Toki. Tosin minä olen ananaksen lumoissa ja tuo perheen mieshenkilö ananaan. :)
Nananaanana nannan naa. Minusta "ananaan" on niin paljon sulavamman kuuloinen ja kuvaa paremmin tuoreen ananaan pehmeää makua, että viljelen tuota muotoa jääräpäisesti, kunnes se hyväksytään (ainoaksi!) viralliseksi :)
Kaupasta kotiin kuljen ananain kanssa.
...ajaen samalla poikain pyörällä. :-P
Mutta epäilemättä Kielitoimisto ottaa kohta tuon ananaan-muodon suojelukseensa ja punakynä viuhahtaa aina ananaksen kohdalla.
Ei tuo "ananaan" kuulosta vieläkään hyvältä, mutta nyt kun olette jankanneet sitä niin tuo "ananakseen"kin alkaa kuulostamaan huonolta. Toisaalta kyllä "ananaahan" on vielä kamalampi. Argh! Teidän takia menee maku koko hedelmästä.
Mitä jos keksittäisiin koko hedelmälle uusi oikeasti suomenkielinen nimi niin ei tarvisi käyttää tällaisia vaikeasti taivutettavia lainasanoja? ;)
Mäntyomena?
Niin, miksipä ei tosiaan mäntyomena! Ja mikä lie ananaan etymologia? Ainakin puolassa näyttäisi olevan vastaava sana.
Lähetä kommentti
<< Home