lauantaina, kesäkuuta 21, 2014

Makkarahyrrät ynnä raparperichutney


Jauhantapajan juhannusaatto sujui tuttuun tapaan siskoni mökillä syömisen merkeissä. Ylettömän työteliäiden viikkojen jälkeen oli hienoa huilata hetken aikaa.

Alkupalojen joukossa oli muun muassa paikallista uutta perunaa, mutta juhla lähti käyntiin näillä (hiukkasen lämmitetyillä) makkarahyrrillä:

Raakamakkarahyrrät (ohje Etiketti-lehdestä)

500 g voitaikinalevyjä
5 kapeaa raakamakkaraa, esim. lammasmakkaraa
1,5 rkl sinappia
3 rkl hienoksi raastettua 
parmesaanijuustoa
voiteluun: 1 muna

Lämmitä uuni 175 asteeseen. Kauli sulatetut taikinalevyt hieman ohuemmiksi. Sipaise levyille aavistus sinappia. Voitele reunat munalla. Nosta reunalle makkarat ja ripottele päälle parmesaania. Rullaa tiukoiksi rulliksi. Nosta saumapuoli alaspäin jääkaappiin noin 10 minuutiksi.
Voitele taikinan pinta munalla. Leikkaa suupaloiksi. Kiinnitä halutessasi cocktail-tikulla tai nosta palat pieniin, tukeviin muffinivuokiin. Paista n. 20 minuuttia tai kunnes palat ovat kauniin värisiä ja makkara kypsää.

Hyrrien kaveriksi suositeltiin jonkinlaista hilloketta, ja tällainen chutney osoittautui oikein herkulliseksi:

Raparperichutney (ohje Glorian ruoka&viini -lehdestä)

200 g raparperia (2 isoa vartta)
1 salottisipuli
1 punainen chili
1/2 dl rypsiöljyä
1/2 dl punaviinietikkaa
1 dl hillosokeria
1 tl korianterinsiemeniä
1 tl juustokuminaa
1 tl fenkolinsiemeniä
1 tl suolaa

Kuori ja kuutioi raparperit ja sipuli. Poista chilistä siemenet ja kuutioi hedelmäliha. Kuullota sipuli öljyssä kattilassa. Lisää etikka ja keitä kasaan. Lisää loput ainekset kattilaan. Hauduta alhaisella lämmöllä 10 minuuttia.
Purkita chutney ja anna jäähtyä. Säilytä jääkaapissa. Tarjoa grillatun kalan tai lihan kanssa.


Aurinko suosi juhannuksen viettoamme oikein mukavasti. Sade alkoi vasta kahden aikaan aamuyöllä, mutta silloin olikin hyvä aika vetäytyä yöpuulle nuotion ääreltä.

2 Comments:

At 23/6/14 09:31, Anonymous Anonyymi said...

Herkullisen kuulloinen cuhtney. :)

 
At 23/6/14 09:42, Blogger Rosmariini said...

Onneksi sain sitä pienen purkillisen kotipakettiinkin. :)

 

Lähetä kommentti

<< Home




pastanjauhantaa(at)gmail.com


Related Posts with Thumbnails