perjantaina, huhtikuuta 25, 2014

Juustoiset lammasnyytit



Pääsiäisenä tuli paistettua lammasta sen verran pitkään ja hartaasti, että odotellessa oli tarvetta myös muunlaiselle purtavalle (sekä pienelle kätköilykierrokselle).

Minun suosikikseni muodostuivat siskon tekemät juustoiset lammasnyytit:

Lammasnyytit

jogurttivoitaikina:
150 g voita
4 1/2 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
2 dl turkkilaista jogurttia

täyte:
200 g lampaan jauhelihaa
1 (100 g) sipuli
1 rkl voita
1 tl sitruunapippuria
1 dl persiljaa hienonnettuna
180 g salaattijuustokuutioita (tai fetaa)

voiteluun:
munaa

Sekoita pehmeään voihin jauho-leivinjauheseos. Lisää jogurtti. Sekoita nopeasti tasaiseksi. Kääri taikina suorakaiteen muotoisena kelmuun. Anna kovettua jääkaapissa.
Ruskista jauheliha ja hienonnettu sipuli voissa pannulla. Mausta pippurilla ja persiljalla. Jäähdytä.
Kauli taikina levyksi. Leikkaa taikinapyörällä 10 x 10 cm:n neliöiksi. Lusikoi jauhelihaseosta neliöille. Valuta juustokuutiot ja jaa jauhelihatäytteen päälle.
Voitele munalla taikinaneliöiden kulmat. Sulje nyytit keräämällä kulmat yhteen. Puristele reunat tiiviisti sormenpäillä kiinni. Voitele munalla.
Paista 225 asteessa kullanruskeiksi, 13-15 minuuttia. Ripota nyyttien pinnalle voitelun jälkeen pinjan- seesamin- tai unikonsiemeniä.



Yllä limettikakku sekä lakkakakku, alla siskonpoikani valmistaa ensi kertaa elämässään pitaleipiä.

Oikein hyvin onnistuivat ja maistuivat erittäin hyvin nyhtölampaan kaverina.

2 Comments:

At 27/4/14 22:28, Blogger Heidi said...

Lammasta, juustoa ja nyyttiä, kuulostaa herkulliselle! :) Minun pitat ei onnistunu viimeksi, eivät perhanat nousseet sitten millään :(

 
At 28/4/14 00:34, Blogger Rosmariini said...

Pitojen kanssa on kyllä aina yhtä jännää; nimimerkillä nenä joka kerta kiinni uunin luukussa. :)

 

Lähetä kommentti

<< Home




pastanjauhantaa(at)gmail.com


Related Posts with Thumbnails