Hernekeitto aivan uudella tavalla
Jauhantapaja on muuttanut maalle. Kokkailuharrastukseen on tullut väistämättä katkoksia, ja uusi keittiö on edelleen pienimuotoisen kaaoksen vallassa, mutta kyllä tämä tästä on hahmottumassa.
Kaverit kutsuivat meidät hernekeitolle (tai tämä oli alkuruoka), kun pakkauskaaos oli suurimmillaan. Olipa hyvää:
Kaverit kutsuivat meidät hernekeitolle (tai tämä oli alkuruoka), kun pakkauskaaos oli suurimmillaan. Olipa hyvää:
Vuohenjuustolla maustettu hernesosekeitto (muokattu Kodin Kuvalehden ohjeen pohjalta)
400 g pakasteherneitä
5 dl vettä
1 tl suolaa
pieni valkosipulinkynsi
1 dl hienonnettua tuoretta kirveliä
1 dl hienonnettua tuoretta basilikaa
120 g chevreä (alkuperäisessä ohjeessa vuohenjuustotuorejuustoa)
100 g pekonia
Mittaa herneet ja vesi kattilaan. Mausta suolalla. Kuori ja murskaa valkosipulinkynsi kattilaan. Kiehauta ja keitä 10 minuuttia. Lisää yrtit ja vuohenjuusto.
Kaada keitto tehosekoittimen kulhoon ja pyöräytä tasaiseksi keitoksi. Voit soseuttaa keiton myös sauvasekoittimella. Pidä lämpimänä.
Levitä pekonit kuivalle pannulle. Kuumenna pannu ja paista pekonit ruskeiksi ja rapeiksi.
Nostele hernekeitto keittokulhoihin. Nosta päälle rapeaa pekonia.
8 Comments:
Tätä on kyllä pakko testata lähiaikoina, kuulostaa ihastuttavan kesäisen raikkaalta. Ja siinä on pekonia, koska kesällähän tarvitsee pitää huolta suolan saannista... :D
No todellakin! :D
Pekonimurut varmaan kruunaa koko keiton! Ihana väri :)
P.S. Milloin tuparit? :D
Virpi, hyvä kysymys. Oisko syyskuussa joskus blogisynttäreiden aikaan. Yhdistäisi huvin ja huvin.
Joo! Kannatan päivämääriä 30.8., 13.9. ja 27.9. :)
Lukitsen tuon viimeisen vaihtoehdon. 27.9., oujee.
Lukitsen sen siis itsekin kalenteriin! Jee!
Pitää muistaa kertoa tuosta päivämäärästä jossain vaiheessa muutamalle muullekin. Siltä varalta, etteivät kaikki tutut jostain syystä vietä aikaansa täällä kommenttilaatikossa. :)
Lähetä kommentti
<< Home