Sieni-pekonipullat
Nyt kun kerään rohkeutta jauhottoman pizzapohjan kokeilemiseen, tein odotellessani kivikautisen Apinakeittiön kanttarellin makuisia pekoni-lihapullia.
Pekoni ei nimittäin jostain syystä maistunut omissa pyörylöissämme ollenkaan. Eli jos sieni ja pekoni tappelee, niin sieni voittaa.
Pakko vielä mainostaa viikonlopun blogimiitissä maisteltuja punajuurilantteja. Voin vakuuttaa, että joskus hunajamarinointi kannattaa.
Pekoni ei nimittäin jostain syystä maistunut omissa pyörylöissämme ollenkaan. Eli jos sieni ja pekoni tappelee, niin sieni voittaa.
Pekoni-lihapullatLihapullat tarjoiltiin kreikkalaisen salaatin kanssa. Kyseinen salaatti on ollut meillä viimeksi kuluneen kuukauden ehdottomasti suosituin ruokalaji. Siihen ei vaan väsy ikinä.
500 g jauhelihaa
1 pkt pekonia
reilusti kanttarelleja
1 luomumuna
suolaa, pippuria
sipulia
Paista pekonit rapeiksi ja silppua. Lisää pannulle hakkeloidut sienet ja paistele vielä. Tuikkaa sekaan silputtua sipulia. Sekoita silppu, jauheliha, muna ja mausta. Muotoile lihapulliksi. Paista pulliin väri pannulla ja loppuun uunissa (vartin verran n. 200 asteessa).
Pakko vielä mainostaa viikonlopun blogimiitissä maisteltuja punajuurilantteja. Voin vakuuttaa, että joskus hunajamarinointi kannattaa.
5 Comments:
Nää ei voi olla pahoja, kun niissä on ainoastaan hyvyyksiä ainesosina :) vois testata itsekin!
Suositella voi. Pekoni toi pulliin mehevyyttä ja kanttarellit puolestaan sen maun.
Että minä tykkään, Rosmis, sinun kielellisistä oivalluksista. Nuo "jos sieni ja pekoni tappelee, sieni voittaa" ja "joskus hunajamarinointi kannattaa" vaan niin osu ja uppos.
Plush. Tulipa kerrassaan oivaltava olo. :) Kiitokset, olinkin sopivasti pienen piristyksen tarpeessa.
Näitä pitää kyllä kokeilla! :P
Lähetä kommentti
<< Home