Sadonkorjaajien blogimiitti
Eilen pidettiin pitkästä aikaa ruokabloggaajien miitti Oulussa. Osanottajat saapuivat paikalle viimeaikaisista lentsuista ja raskaista työputkista huolimatta, ja hyvä niin, sillä olipahan taas mukava ilta.
Oulun ruokablogiporukasta paikalla oli iltaa emännöinyt Virpi Peruspöperölästä, Oulun oma Thomas Keller eli Pekka Diplomi-insinöörin keittiöstä, Potti-Hannele Kokeista ja poteista sekä uutena tuttavuutena Kokkeillaan-blogin Kotiharmi, joka osoittautuikin kerrassaan hulvattomaksi tyypiksi.
Ja se ruoka, aijaijai. Minä tulin tarjolle asetellut ruuat nähtyäni ihan kamalan nälkäiseksi ja iskin saman tien Virpin ryppypottujen, ihan mahtavan mojokastikkeen, seesami-valkosipulidipin sekä lihapullien kimppuun. Ja toki maistelin myös sekä sieni- että savuporoleipiä.
Hannele oli kokannut sadonkorjuuhenkistä ruokaa oman maansa punajuurista. Ruoka oli aseteltu jälleen kerran kauniisti esille (ks. ylin kuva), ja maku oli vielä ulkonäköäkin parempi. Tuoreen punajuuren maukkaus oli saatu säilymään lopputuloksessa tosissaan hyvin, uunituksen ja marinoinnin jälkeenkin.
Olin haaveillut sopivasti viimeiset pari päivää punajuuren ja sinihomejuuston yhdistämisestä, joten makumaailma oli oikeinkin tervetullut. Etenkin kun ruoka saattoi sisältää myös pähkinää.
Samaten olin haaveillut aiemmin tällä viikolla vuohenjuuston sekä jonkin makean elementin yhdistämisestä (taidan haaveilla erilaisista aterioista aika usein), ja Kotiharmi oli kokannut kaikeksi onneksi makoisia punasipuli-vuohenjuustoleipäsiä.
Lisäksi Kotiharmin keittiössä oli valmistunut makaronitonta italiansalaattia, joka toden totta maistuu itse tehtynä tuhat kertaa paremmalta kuin se kaupan muovipurkkiin pakattu einesversio (kannattaa kokkeilla).
Oulun blogimiitteihin olennaisesti kuuluva blogiton kulinaristipariskunta oli ahkeroinut Thomas Keller -hengessä viiriäisenmunien kimpussa. Niitä en ehkä ollut ennen maistanutkaan, ainakaan uppomunamuodossa. Ja kun samaan lusikalliseen yhdistyi vielä voita ja pekonia, niin olihan lopputulos ihan hillittömän makoisa.
(Pihistin insinöörikeittiöstä munaohjeen linkin: eli tässä tulee.)
Omasta muonastani voisin kertoa reseptin kera myöhemmin tarkemmin, mutta paljastettakoon, että kyseessä oli keitetty pastarulla. Aika jännittävä kokeilu, joka onnistui loppujen lopuksi oletettua paremmin.
Esijälkiruokana söimme Pekan liekittämää Camembert-juustoa, johon oli oivallista dippailla lohkoiksi leikattua uuden sadon omenaa.
Olin juuston jälkeen jo ihan ähkyssä, mutta ainahan sitä nyt paria jälkiruokaa jaksaa siitä huolimatta. Pekka vastasi tuttuun tapaan myös illan jäätelöannista (taivaallista calvadosjätskiä sekä karamellisoitua omenaa), ja Virpi loisti niin ikään jälleen kerran appelsiinia sekä valkosuklaata sisältävällä vaahtojälkkärillään. Uskomattoman hyvää.
Tuollaisessa seurassa ja tuollaisten ruokien äärellä tuntee kyllä itsensä aika etuoikeutetuksi. Kiitos kaikille blogiystäville, jälleen kerran.
Oulun pikkujoulumiitinkin ajankohta ehdittiin jo lyödä lukkoon: eli lauantaina 19. marraskuuta pääsee tapaamaan tuota porukkaa seuraavan kerran.
Oulun ruokablogiporukasta paikalla oli iltaa emännöinyt Virpi Peruspöperölästä, Oulun oma Thomas Keller eli Pekka Diplomi-insinöörin keittiöstä, Potti-Hannele Kokeista ja poteista sekä uutena tuttavuutena Kokkeillaan-blogin Kotiharmi, joka osoittautuikin kerrassaan hulvattomaksi tyypiksi.
Ja se ruoka, aijaijai. Minä tulin tarjolle asetellut ruuat nähtyäni ihan kamalan nälkäiseksi ja iskin saman tien Virpin ryppypottujen, ihan mahtavan mojokastikkeen, seesami-valkosipulidipin sekä lihapullien kimppuun. Ja toki maistelin myös sekä sieni- että savuporoleipiä.
Hannele oli kokannut sadonkorjuuhenkistä ruokaa oman maansa punajuurista. Ruoka oli aseteltu jälleen kerran kauniisti esille (ks. ylin kuva), ja maku oli vielä ulkonäköäkin parempi. Tuoreen punajuuren maukkaus oli saatu säilymään lopputuloksessa tosissaan hyvin, uunituksen ja marinoinnin jälkeenkin.
Olin haaveillut sopivasti viimeiset pari päivää punajuuren ja sinihomejuuston yhdistämisestä, joten makumaailma oli oikeinkin tervetullut. Etenkin kun ruoka saattoi sisältää myös pähkinää.
Samaten olin haaveillut aiemmin tällä viikolla vuohenjuuston sekä jonkin makean elementin yhdistämisestä (taidan haaveilla erilaisista aterioista aika usein), ja Kotiharmi oli kokannut kaikeksi onneksi makoisia punasipuli-vuohenjuustoleipäsiä.
Lisäksi Kotiharmin keittiössä oli valmistunut makaronitonta italiansalaattia, joka toden totta maistuu itse tehtynä tuhat kertaa paremmalta kuin se kaupan muovipurkkiin pakattu einesversio (kannattaa kokkeilla).
Oulun blogimiitteihin olennaisesti kuuluva blogiton kulinaristipariskunta oli ahkeroinut Thomas Keller -hengessä viiriäisenmunien kimpussa. Niitä en ehkä ollut ennen maistanutkaan, ainakaan uppomunamuodossa. Ja kun samaan lusikalliseen yhdistyi vielä voita ja pekonia, niin olihan lopputulos ihan hillittömän makoisa.
(Pihistin insinöörikeittiöstä munaohjeen linkin: eli tässä tulee.)
Omasta muonastani voisin kertoa reseptin kera myöhemmin tarkemmin, mutta paljastettakoon, että kyseessä oli keitetty pastarulla. Aika jännittävä kokeilu, joka onnistui loppujen lopuksi oletettua paremmin.
Esijälkiruokana söimme Pekan liekittämää Camembert-juustoa, johon oli oivallista dippailla lohkoiksi leikattua uuden sadon omenaa.
Olin juuston jälkeen jo ihan ähkyssä, mutta ainahan sitä nyt paria jälkiruokaa jaksaa siitä huolimatta. Pekka vastasi tuttuun tapaan myös illan jäätelöannista (taivaallista calvadosjätskiä sekä karamellisoitua omenaa), ja Virpi loisti niin ikään jälleen kerran appelsiinia sekä valkosuklaata sisältävällä vaahtojälkkärillään. Uskomattoman hyvää.
Tuollaisessa seurassa ja tuollaisten ruokien äärellä tuntee kyllä itsensä aika etuoikeutetuksi. Kiitos kaikille blogiystäville, jälleen kerran.
Oulun pikkujoulumiitinkin ajankohta ehdittiin jo lyödä lukkoon: eli lauantaina 19. marraskuuta pääsee tapaamaan tuota porukkaa seuraavan kerran.
22 Comments:
Tätä postausta on odotettu. Oi NOM, oi Kateus! Oisinpa saanut olla mukana... Mutta nyt ruoanlaittoinpiksen palauduttua (luetaan: hieman viimeaikaista enemmän lepoa) taidan käydä valintanne läpi ja kokata ajan kanssa kinostavin osin. ;p
Pikkuenkeli
Kiitos teille! <3 Nämä illat ovat kyllä aivan parasta terapiaa tympeistä työviikoista tai vaikka niistä flunssista toipumiseen.
P.S. Teidän silikoniset nauhajutut, joilla pastapötkylä oli sidottu, unohtuivat tänne.
Pikkuenkeli: Suosittelen! Oli sen verran makoisia juttuja taas tarjolla, että itsekin kokkailen näitä takuulla moneen kertaan tulevina kuukausina.
Virpi: Mainiota, ettei kukaan heittänyt luikeroita epähuomiossa menemään. Voit hyvin pitää piuhat itselläsi seuraavaan kertaan saakka (ja vaikka pitempäänkin).
Virpikin oli näköjään saanut oman raporttinsa valmiiksi (vähänkö ollaan ahkeria kaikki!), eli täältä löytyy ohjetta mm. seesam-valkosipulidippiin sekä valkosuklaa-tuorejuustovaahtoon.
Tuli nälkä kun katto noita kuvia..
Lupaan, että yritän pitää luikeroista hyvää huolta :)
Kesätyö: Kieltämättä noista voisi kasata jonkinlaisen annoksen vaikka saman tien.
Virpi: Meidän luikeromme ovat tottuneet siihen, että niille jutellaan aamuin illoin. Että muistat sitten. :D
Ei vaan. Ei niitä ihan kamalan usein tule käytettyä, joten hyvin voit pitää niitä hoivissasi. Meilläkin on helmikuulta yksi pieni metallinen vuoka, jota pitäisi muistaa kaupitella joskus jollekin...
Nälkä!
Voisin syödä vaikka näin aamikseksi calvadosjätkiä ja pastarullaa. Ja uppomunia pekonilla, tietysti. Lounaalla sitten loput.
Lystiä oli, Ministeri kiittää :)
Kyllä teidän siellä Oulussa kelpaa :) Ihanan näköisiä ruokia!
Hannele: Pitäisi tästä lähtien aina pyöräyttää tuo uppomuna-annos aamiaiseksi, hih.
Johanna: Kannattaa ilman muuta ryhtyä harkitsemaan tänne muuttamista. :)
Nyt vaan sitten pikkujouluruokia suunnittelemaan.
Tänk juu kaikille! Haikein mielin söin aamiaiseksi pari leipäsiivua, kun ei niitä viiriäisenuppomunia ollut... Nyt lähen työmaaruokalaan, toivottavasti siellä on calvadosjälkkäriä tarjolla :)
Esijälkkäristä voisi muuten myös helposti tehdä jokapäiväisen tavan itselleen. :) Jotenkin siinä voisi olla siirtymää suolaisesta makeaan.
Mutta aina tuo ihmisten idearikkaus jaksaa yllättää. Ihan uskomattoman kiintoisia juttuja on noissa miiteissä päässyt maistamaan.
Pikaesijälkiruokaidea, jonka sain juuri: calvados-liekitettyä pekonia ja vaahterasiirappia! (Mahdollisesti american pancaken päällä)
Hmm... Mullois jopa ainekset tuohon... HMMM!!! (Noh, pekonini kohtalo on valitettavasti jo muualla...)
Eiiiihhh, nyt tuosta ajatuksesta tuli ihan hirmuinen nälkä! Pekonissa ja vaahterasiirapissa olisi ihan mainio makupari.
Kuola vaan valuu, kun katselee noita tarjolla olleita herkkuja :). Olisi pitänyt jäädä Oulun korkedelle viettämään viikonloppua eikä mennä olematonta ruskaa ihastelemaan napapiirin pohjoispuolelle.
Milläs ilveellä kuvista saa noin hyviä keinovalossa? Kesän jälkeen ahdistaa taas laittaa kelmeitä keinovalossa otettuja kuvia blogiin :/.
No hitsi, olisitpa ollut kyllä erittäin tervetullut. Toivottavasti olet merkannut pikkujoulumiitin kalenteriisi. :)
Veikkaan, että kuvien salaisuutena on ulkoisten salamien (tai salamoiden) käyttö.
Ankea kyllä sanoa taas kohta hyvästit auringonpaisteelle. Tänään ja toissapäivänä onneksi paistoi... eilen oli sitä vastoin ihan kamala syysmyrsky.
Täytyypä katsastaa onko tuolle viikonlopulle sovittu jo ohjelmaa ja millä hintaa norjalainen lennättäisi sinne :).
Jee, eletään toivossa. :) Pikkuisen piristystä marraskuuhun.
Pöh, edellisenä päivänä pikkujoulteatteri eli taitaapa jäädä miitti väliin :/. Tyydyn siis vaan kuolailemaan kuvia ja seurailen milloin seuraava miitti on.
No höh. Mutta ilimottele, jos ja kun olet joskus sopivasti seutuvilla. Piankos me pannaan pieni blogimiitti pystyyn. :)
http://aww.ninemsn.com.au/food/freshtv/782843/pumpkin-ricotta-rotolo
http://aww.ninemsn.com.au/food/freshtv/782843/pumpkin-ricotta-rotolo
Lähetä kommentti
<< Home