Etikkakurkut chilillä
Emme syöneet Ikeassa tällä kertaa lihapullia, mutta tein vastavetona kotona vähän vastaavanlaisen annoksen.
Tämä oli taas niitä kokkauskertoja, jolloin kaikki ei mennyt ihan putkeen. Lihapullista tuli vähän liian kuivia ja muusista liian jäykkää. Lisäksi soosi kuohahti yhteen otteeseen hellalle, kun yritin jouduttaa kokoonkeittymistä pistämällä lieteen vähän lisähönkää.
Erikoismaininnan ansaitsevat joka tapauksessa etikkakurkut, joita virkistettiin vielä pilkotulla chilillä:
Tiedän, että kurkkujen paras sesonki on vasta edessäpäin, mutta pakko siitä huolimatta todeta, että pääsin syömään pari viikkoa sitten elämäni parasta tuorekurkkua. Kyseessä oli espanjalainen luomukurkku, joka oli ihan uskomattoman makoisa.
Pitää katsella kesän tullen, saisiko kotimaista kurkkua luomuna mistään. Jos se sattuisi olemaan edes suunnilleenkaan yhtä hyvänmakuista.
Tämä oli taas niitä kokkauskertoja, jolloin kaikki ei mennyt ihan putkeen. Lihapullista tuli vähän liian kuivia ja muusista liian jäykkää. Lisäksi soosi kuohahti yhteen otteeseen hellalle, kun yritin jouduttaa kokoonkeittymistä pistämällä lieteen vähän lisähönkää.
Erikoismaininnan ansaitsevat joka tapauksessa etikkakurkut, joita virkistettiin vielä pilkotulla chilillä:
Etikkakurkut
puolikas kurkku
1,2 dl (eli puoli kupillista) etikkaa
1,2 dl vettä
½ rkl suolaa
0,8 dl sokeria
1 laakerinlehti
1 punainen chili, hienonnettuna
Sekoita vesi, sokeri, suola ja etikka kulhossa. Vispaa niin pitkään, että saat suolan ja sokerin liukenemaan kokonaan. Lisää hienonnettu chili. Viipaloi kurkku ohueksi ja laita se kulhoon. Kurkunviipaleiden on peityttävä kokonaan. Lisää laakerinlehti ja laita kulho jääkaappiin vähintään tunniksi (mitä pitempään, sen parempi).
Tiedän, että kurkkujen paras sesonki on vasta edessäpäin, mutta pakko siitä huolimatta todeta, että pääsin syömään pari viikkoa sitten elämäni parasta tuorekurkkua. Kyseessä oli espanjalainen luomukurkku, joka oli ihan uskomattoman makoisa.
Pitää katsella kesän tullen, saisiko kotimaista kurkkua luomuna mistään. Jos se sattuisi olemaan edes suunnilleenkaan yhtä hyvänmakuista.
8 Comments:
Meiltäpäin saa paikallista Tervalammen luomukurkkua kesäisin. On hyvää!
Tervalammen luomukurkku kuulostaakin jo heti niin hyvältä.
Pitää alkaa panostaa noihin kurkkulajikkeisiin enemmänkin. En nimittäin tiennyt, että kurkussa voi olla oikeasti makuakin. :)
Chili on herkkuani, mutta enpä ole keksinyt laittaa sitä kurkkuihin.
Pitääpä kokeilla.
Sieltä Bio-Välitykseltä mistä mulle tulee luomuruokaa saa kesäkaudella suomalaista luomukurkkua, se oli ainakin viime kesänä tosi hyvää! :)
Tulikin sopiva rako osallistua chilikilpailuun ja samalla lähettää maanmainio kurkkusalaatin ohje:
1 x kurkku
1 x limetti (kuori + mehu)
Tuoretta punaista chiliä
Oliiviöljyä maun mukaan
Mustapippuria ja suolaa
Cashew-pähkinöitä
Poista kurkusta siemenet ja viipaloi. Raasta limetti ja purista mehu. Paloittele chili. Murusta cashew-pähkinät ja paahda niitä hiukan kuivalla pannulla. Sekoita ainekset (miinus pähkinät) ja jätä maustumaan. Lisää pähkinöitä päälle tarjoiluvaiheessa.
Nam!
terkuin
Anna
Kiitosta kommenteista!
Mahtavalta kuulostaa tuo kurkkusalaatin ohje. Etenkin kun meitsillä on just nyt meneillään armoton lime&chili-kausi. Joka paikkaan pitää olla puristamassa limestä mehua ja viipaloimassa chiliä.
Tekisi mieli alkaa raportoimaan chilireseptikisan kokkauksista jo nyt. Ei malta odottaa kilpailuajan loppumiseen asti.
Heh, mä meinasin tulla tänne hehkuttamaan noita Tervalammen kurkkuja myös mutta Merituuli oli jo ehtinyt. Suosittelen tosiaan testaamaan eli se olis sitten kulinaristimatka Nummelan torille kesällä :)
Just puhuin ystävän kanssa mummon kurkuista että eipä ole tullut tehtyä pitkään aikaan. Tää on vähän niinku mummo with chilipotku. Vaikuttaa hyvältä!
Nummela, täältä tullaan!
(Ja ihan kohta on kesä.)
Lähetä kommentti
<< Home