perjantaina, syyskuuta 19, 2008

Yrttibroileri ynnä sienikastiketta

TasteSpotting on mainio sivusto, jonka kautta löytyy aina kiintoisia reseptejä sekä uusia blogituttavuuksia. Muutama viikko sitten osuin Hot off the Garlic Press -nimiseen blogiin, jonka kala- ja kanaruuat näyttivät kesäisen kepeiltä ja kiinnostavilta. Nappasin talteen yrttibroilerin ynnä sienikastikkeen ohjeen ja jätin ostoslistan laatimisen sekä kaupassa käymisen armaan aviomieheni tehtäväksi.

Kokatessa sitten ilmeni, ettei tämä ihan niin kepeää ollutkaan, kuin olin äkkiseltään kuvitellut (luulin esimerkiksi Beurre manièren tarkoittavan jonkinlaista Alkosta löytyvää juomaa enkä niinkään voista ja jauhoista tehtyä taikinaa). Onneksi lopputulos ei ollut kuitenkaan liian talviruokamainen tai tunkkainen, vaan mukana oli juuri sopivaa hapokkuutta. Ja ennen kaikkea mukana oli metsäsieniä (muistaakseni viimevuotisia suppilovahveroita), joita on nykyään näköjään pakko saada säännöllisin väliajoin.

Lisää viikonloppuruokailuun sopivia sienikokkailuja luvassa (toivon mukaan) lähipäivinä. Syyskuun kurpitsahaasteeseenkin ehdimme vielä osallistua, jos onnistumme olemaan oikein nopeita.

* * *
Lisäys: Ohje löytyy suomennettuna Sorsanpaistajalta, jossa kaupan päälle ohjeistusta myös zabaglioneen:

Yrtti-marsalabroileria

4 broilerinfilettä
1 dl vehnäjauhoja
1/2 dl maitoa
1 dl tuoreita yrttejä hienonnettuna (itse käytin persiljaa ja timjamia, toimivat hyvin sienien kanssa)
1 valkosipulinkynsi
oliiviöljyä
suolaa

1 dl suppilovahveroita (tai muita sieniä) hienonnettuna
1 dl marsalaa
2 dl kanalientä
2 valkosipulinkynttä
Beurre Manierrea (voita ja jauhoja about 1/1 sekoitettuna, itse heitin erikseen voita sekaan ja suurustin jauholla)
kermaa

Kuumenna uuni 175 asteeseen. Siivoa rasva broilerinfileistä (tai vaadi siistejä fileitä). Sekoita jauhot, yrtit ja puserrettu valkosipulinkynsi lautasella. Dippaa fileet ensin maitoon, mausta suolalla ja pyörittele niitä sitten jauhoissa. Ruskista fileet pikaisesti kultaisiksi pannulla ja siirrä ne uuniin.
Tee sillävälin kastike. Anna pannun lämmetä uudelleen ja lisää oliiviöljyä. Ruskista sienet pannulla ja kaada sekaan viini. Lisää noin minuutin kuluttua kanaliemi ja kaksi murskattua valkosipulinkynttä. Keitä kokoon muutama minuutti ja ota kiinni beurre manierrella. Lisää lopuksi kerma ja ota pois liedeltä.
Ota kanat uunista ja tarjoa vaikka tagliatellen ja rucola-fenkoli-salaatin kera.

10 Comments:

At 19/9/08 15:59, Anonymous Anonyymi said...

Oijoi kun osui! Olen viime päivinä kuolannut torien suppilovahverotarjonnan perään ja kävinpä päivällä ostamassa jo broiskufileitä viikonloppukokkausta varten. Eli ei tarvi enää miettiä mitä niistä tekisi. :)

 
At 19/9/08 16:09, Blogger Rosmariini said...

Toivottavasti myös uppoaa. :) Saapa nähdä, tuleeko taas huomenna suunnattua sieniostoksille/metsään itsekin.

Meillä ei muuten ole edelleenkään marsalaa, joten en tiedä, minkälaisen säväyksen se tähän antaisi. Valkoviini toimi ainakin hyvin!

 
At 19/9/08 17:17, Anonymous Anonyymi said...

Mulla on viime kesänä Roomasta ostettu marsala-pullokin odottamassa avaajaansa. Kai sen voisi tähän uhrata. :) Jos vaikka innostuisi vääntämään muitakin marsala-ruokia lähitulevaisuudessa.

 
At 20/9/08 13:45, Blogger Rosmariini said...

Muistelinkin, että teillä taisi jossain vaiheessa olla jonkinlainen tuliaisputeli kätköissänne. ;)

 
At 20/9/08 16:52, Blogger Natalie Que said...

Hi! Sorry, I wish I spoke Finnish so I didn't have to write this in English. I just clicked over from my sitemeter and I don't know what you said, but it must have been good! So many people are clicking over to see my page!

I appreciate so much that people take the time to read my little blog -and it make my heart beam with pride when people think it is worth sharing.

Thanks! Don't be shy, you can leave me a comment in Finnish, I'll get some one to translate!

Cheers Mate!

Natalie aka Hot Garlic

 
At 20/9/08 20:31, Blogger Pippurimylly said...

Hi, Natalie! We found your blog and this Herbed Chicken Marsala recipe via Tastespotting. The dish was delicious, thanks!

 
At 21/9/08 22:58, Anonymous Anonyymi said...

Voi hemmetti soikoon minkä teitte. Tastespotting! Tämä tästä vielä puuttui. Nyt ei pääse enää ikinä nukkumaan.

 
At 21/9/08 23:16, Blogger Rosmariini said...

:)

Mikä siinä onkaan, kun kaikki murkinat näyttävät siellä aivan mahdottoman houkuttelevilta.

 
At 22/9/08 16:36, Blogger Natalie Que said...

I'm so glad you liked it! You must have a MASSIVE audience to your blog, I can't believe how many people are STILL clicking over everyday! Congrats to you on that! I'm so happy for you.

And thanks again for sharing me, it is so fun to put something out there and have people CARE about it. It really makes my day.

 
At 23/9/08 09:15, Blogger Rosmariini said...

Thank you for your kind words, Natalie. :)

 

Lähetä kommentti

<< Home




pastanjauhantaa(at)gmail.com


Related Posts with Thumbnails