keskiviikkona, joulukuuta 27, 2006

Suunnitelmissa piparkakkutalo

Joulupukki toi tänä vuonna tavallista vähemmän kokkailusälää, mutta jotain syötävään liittyvää kuitenkin. Yksi hauskimmista lahjoista oli muumitaloon tarvittavat piparimuotit. Ihailin piparisia muumitaloja ennen joulua useammassakin blogissa, ja ensi vuonna pääsemme puuhaan vihdoin itsekin.

Teemme mielellämme ruokaa (mikä onkin ehkä pääteltävissä), mutta kattaukseen emme ole toistaiseksi panostaneet oikeastaan ollenkaan. Kynttilöitä olen harrastanut sentään aina ja nykyään toisinaan pöytäliinaakin, mutta siinäpä se sitten onkin. Nyt lahjaksi saadulla kattaussetillä voisi koittaa pyrkiä satsaamaan enemmän esillepanoonkin. Kankaiset lautasliinat ja tabletit olivatkin joulupöydässä jo käytössä. Nyt pitäisi vaan keksiä, miten lautasliinat saisi noihin lautasliinarenkuloihin mahdollisimman kivasti.

Varsinaisia keittokirjoja ei paketeista paljastunut, mutta uudesta Strömsö-kirjasta on varmasti rutkasti hyötyä keittiönkin puolella (tai lähinnä siellä, kun en muunlaista askartelua harrasta taitojen puutteessa laisinkaan). Tekisi mieli kokata kirjasta heti alkuun homejuustoisia joulukinkkuwrappeja, kun ei se kinkku ahkerasta veistelystä huolimatta vielä kokonaan loppunut. Ja juustoakin on vielä jäljellä.

10 Comments:

At 27/12/06 15:46, Anonymous Terhi said...

Meillä tehtiin juuri samoilla muumi-muoteilla talo mutta kasaaminen on vielä kesken...noloa :). Mutta nyt Uudeksi Vuodeksi se on tarkoitus liimailla pystyyn...

 
At 27/12/06 15:54, Blogger Rosmariini said...

Ei ollenkaan noloa! Loppiaiseenhan on vielä joka tapauksessa rutkasti aikaa. Ja mikä ettei piparitaloja voisi pystytellä vaikka pitkin vuotta, jos niikseen tulee. ;)

 
At 27/12/06 16:29, Anonymous Terhi said...

No niinhän se on...sitä vaan kuvittelee olevansa kuin "täydellinen nainen" ja saavansa kaikki jouluaskareet hoidettua kuin taikasauvan heilauksella :). Mutta hyvää kannattaa odottaa!

 
At 27/12/06 17:04, Blogger Rosmariini said...

Juu, jätetään me ne taikasauvan heiluttelijat suosiolla satuihin ja tehdään mitä ehditään ja jaksetaan. :) Joulu menee muutenkin aina niin nopeasti ohi, että hauska jättää jotakin kivaa vielä välipäiviinkin. Monet mahtavat paistaa joulukinkkuakin vasta tässä vaiheessa, etenkin kun niitä alkaa saada kauppojen pakastealtaista ilmeisesti nyt melkoisen edullisesti. Ja joulukoristeitakin voisi ostaa nyt alennusmyynneistä, jos vain suinkin saisi ryhtyneeksi.

 
At 27/12/06 17:16, Anonymous Terhi said...

Minulla on aina ollut tapana ostaa heti joulun jälkeen kaikkea kivaa ensi vuodeksi. Tänään ei kyllä mukaan tarttunut kuin leivinliinoja (astiapyyhkeiksikin kutsuttuja) pari kappaletta.
Kunhan pääsen etelään ale-myynneille :)...eiköhän sitten kokkauskaupoissa Visa vingu...jos ennätän käydä.

 
At 28/12/06 09:53, Anonymous Janna said...

Meillä tehtiin piparitalo ekaa kertaa itse. Kasattiin joulupäivänä, mutta tänä aamuna mies nappasi siitä erkkerin sekä toisen pihakuusista aamukahvin kanssa, joten se siitä (kuvittelin, että loppiaiseen ainakin on vain koristeena). Liimaamisen kanssa sai olla varovainen, sokeri kärähtää helposti.

Kinkku numero kolme tälle vuodelle hurahtaa uuniin huomenna. Meillä syödään perinteisesti ensimmäinen kinkku pyhäinpäivänä, jolloin vietetään pikkujouluja. Toinen tietysti jouluna ja nyt tänä vuonna on vielä tuollainen noin 5,5 kiloinen uudeksi vuodeksi. Ei sitä kinkkua ole aina pakko syödä lanttulaatikon kanssa. Nyt on vain lisäkeideat tosi lopussa ja takki muutenkin tyhjä koko jouluhössötyksen jälkeen..

Hyvää uutta vuotta Pastanjauhajille!

 
At 28/12/06 10:48, Blogger Rosmariini said...

Hihii, tutulta kuulostaa tuo piparitalohomma. Meillä nimittäin tuo armas mieheni ei ymmärrä koristeiden päälle yhtään mitään, kun käytäntö on aina se, mikä ratkaisee. Samainen (luola)mies syö kinkkua mieluiten ihan paljaaltaan sinapin kanssa, kun taas minä olisin aina virittelemässä lihan seuraksi jotain kivaa pikkulisäkettä, joka tietenkin asetellaan johonkin kivaan pikkukuppiin ennen tarjoilua. :D

Kaikkea hyvää uudelle vuodelle myös sinne!

 
At 28/12/06 11:17, Anonymous vilijaana said...

No niin,pääsehän tänne taas...jostain syystä minulla näkyi aina vaan keskiviikko 20.12 koko ajan ja luulin ettet ole päivitellyt sivuja ollenkaan =( niin jäi Joulun toivotuksetkin laittamatta...
Meillä tehtiin myös tämä muumitalo,ensimmäinen yritys meni niin sanotusti penkin alle,mutta toisella jo onnistui!!;)

 
At 28/12/06 12:10, Blogger Rosmariini said...

Muistelenkin, että kirjoitit muumitalosta jolloinkin, mutta en löytänyt sitä enää blogistasi... No täällähän tämä onkin! Katsoin aiemmin vain joulujuttujen kohdalta, nyyh.

 
At 24/8/08 21:34, Anonymous Anonyymi said...

Itse innostuin vuosia sitten piparitaloista niin että "kaavoitin" itse minitaloon kaavat. Lopulta talon pohja oli noi 2x3 senttiä ja korkeus samaa luokkaa. Limaaminen oli työlästä mutta lopputulos ihastuttava! Vein niitä sitten joulutervehdykseksi sukulaisille.

 

Lähetä kommentti

<< Home
pastanjauhantaa(at)gmail.com


Powered by Blogger

Related Posts with Thumbnails