Simpukkakasari ja turkkarijäätelö
Simpukat ovat varsin mukavaa näpertelysyötävää. Niillä saa hämättyä miehenkin istumaan tavallista pitempään lautasen ääressä, kun annosta ei voi vaan vetää suorilla naamaansa. (No tunnustettakoon, ettei tuo oma ukkoni ole onneksi muutenkaan ruokapöydästä pois kiirehtivää tyyppiä.)
Simpukoiden kanssa pitää olla sitten ekstrahuolellinen, eli muistetaanhan syödä vain syömäkelpoisia yksilöitä. Suosittelen Polkkapossun valistusta aiheesta.
Kuvittelin, että simpukat vaativat ilman muuta kaverikseen jälkkäriä, koskapa ne eivät sinällään ole mitenkään mahdottoman täyttävää syötävää. En ottanut kuitenkaan huomioon, että kun kokonaisen simpukkakipollisen ohella vetää rutkasti patonkia, yhtäkkiä sitä huomaa olevansa hyvinkin täynnä. Jälkkärivalmistelut oli kuitenkin jo aloitettu, joten ei tätä turkkarijätskiä toki syömättäkään passannut jättää. Mikäli salmiakkijätski kiinnostaa, opastusta aiheeseen löytyy myös Lapasen kohtuullisen tuoreesta ruokablogista.
Sekä simpukkakasarin että turkkarijäätelön reseptit on otettu Valintatalon 40-vuotisjuhlan kunniaksi ilmestyneestä keittokirjasta.
Simpukkakasari (2 annosta)
1 pussi sinisimpukoita
1/2 dl sipulikuutioita
veitsenkärjellinen sahramia tai 1/2 tl kurkumaa
1 dl kermaa
tuoretta korianteria
Pese sinisimpukat juoksevalla kylmällä vedellä ja pane ne kattilaan. Peitä kattila kannella ja siirrä se liedelle. Kuumenna niin kauan kunnes simpukat ovat kunnolla auenneet ja kypsyneet.
Nosta simpukat kulhoon. Lisää sipulikuutiot ja sahrami tai kurkuma simpukoista irronneeseen liemeen ja keitä noin 5 minuuttia. Siivilöi liemi ja kaada se takaisin kattilaan. Lisää kerma, korianteri ja tarvittaessa hiukan suolaa sekä simpukat. Kuumenna kiehuvaksi. Jaa simpukat ja liemi lämpimille lautasille. Nauti patongin kanssa.
Simpukoiden kanssa pitää olla sitten ekstrahuolellinen, eli muistetaanhan syödä vain syömäkelpoisia yksilöitä. Suosittelen Polkkapossun valistusta aiheesta.
Kuvittelin, että simpukat vaativat ilman muuta kaverikseen jälkkäriä, koskapa ne eivät sinällään ole mitenkään mahdottoman täyttävää syötävää. En ottanut kuitenkaan huomioon, että kun kokonaisen simpukkakipollisen ohella vetää rutkasti patonkia, yhtäkkiä sitä huomaa olevansa hyvinkin täynnä. Jälkkärivalmistelut oli kuitenkin jo aloitettu, joten ei tätä turkkarijätskiä toki syömättäkään passannut jättää. Mikäli salmiakkijätski kiinnostaa, opastusta aiheeseen löytyy myös Lapasen kohtuullisen tuoreesta ruokablogista.
Rocco
turkinpippurikastike:
1 dl turkinpippurikaramelleja
1 dl sokeria
1 dl kermaa
1 dl vettä
jäätelö:
1 pussi (150 g) turkinpippurikaramelleja
5 dl tiikerijäätelöä
Pane turkinpippurit tukevaan muovipussiin ja nuiji ne lihanuijalla karkeaksi rouheeksi. Kaada rouhe, sokeri, kerma ja vesi kattilaan. Keitä kunnes turkinpippurirouhe on kokonaan liennut. Jäähdytä.
Kastike sakenee jäähtyessään, mutta kuumentaminen notkistaa rakenteen ja tarvittaessa kastikkeeseen voi sekoittaa tilkan vettä tai kermaa. Rouhi jäätelön kuorruttamiseen tulevat turkinpippurit ja levitä rouhe leivinpaperin päälle työlaudalle. Kuutioi jäätelö ja pyörittele kuutiot turkinpippurirouheessa. Rouheen pysymistä jäätelössä auttaa kevyt painaminen. Jaa kuutiot annoskulhoihin ja valuta kylmää tai lämmintä kastiketta annoksien päälle. Nauti heti.
Sekä simpukkakasarin että turkkarijäätelön reseptit on otettu Valintatalon 40-vuotisjuhlan kunniaksi ilmestyneestä keittokirjasta.
6 Comments:
Vieläkin on simpukat kokeilematta(taannoin Linnun blogissa mainitsin,että mies oli innoissaan simpukoita ostamassa,mutta ne olivat sitten loppuneet,kun kauppaan kerkesi...oli kyse jostakin tarjouksesta)
Tuo turkkarijäätelö kuullostaa namilta...=)
Iloista isänpäivää!!=)
Se Linnunkin kokeilema simpukkaohje on kyllä mainio! Siihen tuli kaikkea hyvää kuten tomaatteja, pekonia, tuoretta timjamia ja inkivääriä.
Mukavaa isänpäivää myös sinne!
Ihailen rohkeuttanne! En ole koskaan erityisemmin tykännyt turkinpippureista, vaan makuni salmiakkien & lakujen maailmassa on poikkeuksellisen ahdas. Muuten meikäläiseen uppoaakin sitten melkein mikä namu tahansa.Fazerin pienet vinoneliösalmiakit ovat mulle ne ainoat oikeat ;-). Simpukkakasari sen sijaan voisi tuoksua minunkin ruokapöydässäni.
Firewood turkinpippurit ovat myös hyviä, eivätkä ollenkaan yhtä ärhäköitä kuin nuo alkuperäiset.
Hei tuo rocco on aivan loistava herkku. Valintatalon uudesta juhlavuoden keittokirjasesta löytyy tuo ohje!
Ihastuimme siihen niin paljon tässä muutama viikko sitten että söimme sitä neljänä iltana peräkkäin!!!
Joo, niin löytyy! Taisin mainita sen tuossa postauksessa vähän turhan epämääräisesti. Kirjasen nimi on "40 vuotta kaupunkilaisten kauhanvarressa".
Lähetä kommentti
<< Home