Tomaattiset bruschetta-leivät
Mitä, mitä? En ole pitkään aikaan blogannut mitään tomaattipitoista, joten tilannehan on korjattava pikimmiten.
Hyvä ystäväni on tarjoillut tällaista tomaattista ihanuutta tänä keväänä jo pariinkin otteeseen, kerran vieläpä samassa yhteydessä kuvassa näkyvän tomaatti-mozzarellasalaatin kanssa:
Bruschetta-leivät (ohje Kodin Kuvalehdestä)
1 patonki
oliiviöljyä
1 dl parmesaaniraastetta
Lisäksi: 1 ruukku basilikaa
Leikkaa patonki noin sentin paksuisiksi viipaleiksi. Nosta viipaleet leivinpaperin päälle uunipellille. Voitele viipaleet oliiviöljyllä. Ripottele päälle reilusti parmesaaniraastetta. Paista 200 asteessa uunin keskitasolla noin 10 minuuttia. Jäähdytä.
Munakoisotäyte:
1 pienehkö munakoiso
1 punainen paprika
oliiviöljyä
suolaa
rouhittua mustapippuria
250 g kirsikkatomaatteja
3-4 rkl hunaja-omena-valkoviinietikkaa
3-4 rkl oliiviöljyä
1 tl fariinisokeria
Leikkaa munakoiso sentin viipaleiksi. Halkaise paprika, poista siemenet ja leikkaa sentin viipaleiksi.
Nosta kasvikset leivinpaperin päälle uunipellille. Voitele öljyllä, ripottele pinnalle suolaa ja rouhittua mustapippuria. Paahda 250 asteessa uunin ylätasolla 10-15 minuuttia. Leikkaa pieniksi paloiksi.
Leikkaa tomaatit puoliksi ja yhdistä kaikki aineet. Anna marinoitua jääkaapissa yön yli. Valuta siivilässä ennen käyttöä.
Laita jokaiselle paahdetulle leipäviipaleelle basilikanlehti nurinpäin. Nosta teelusikalla täytettä ”kuppiin” (hmmm, kuppitoteutusta emme kyllä mahtaneet tehdä). Valuta halutessasi vähän balsamicosiirappia päälle.
3 Comments:
Tomaatit alkavat olla ihanimmillaan, kaikki tavat kuljettaa niitä suuhun ovat parhaita!
Joo, nyt kyllä kelpaa taas. :)
Nyt täällä on pitkästä aikaa jopa uuttakin luettavaa. :) Postaustahti tiivistyy varmasti siinä vaiheessa, kunhan saamme keittiön jossain vaiheessa valmiiksi. (tämän aamun remonttikuulumisena oli vuotava viemäri, huoh)
Lähetä kommentti
<< Home