Joulun muisto: hedelmäsalaatti
Kävimme ennen joulua merellisellä joululounaalla Ravintola Nallikarissa, jonka sijaintiin ihastuin aivan tosissaan. Oulussa pääsee harvoin katselemaan ruokailun aikana hienoa merinäköalaa.
Tarkoituksena oli hakea inspiraatiota omaan joulupöytään, ja sitä löytyikin sekä alkupalojen puolelta että jälkiruokavalikoimasta. Jälkiruokabuffetissa oli nimittäin harvinaisen makoisaa hedelmäsalaattia.
Olen aina vältellyt vähänkään eksoottisempien hedelmien ostamista, mutta tällä kertaa päätin rohkaistua ostamaan joulun kunniaksi pitahayan (eli lohikäärmehedelmän) ja pari hiukan tutumpaa hedelmää. Katja Bäcksbackan Ruokatorstain Joulu -kirjasta löytyi sopivasti ohje jouluiseen hedelmäsalaattiin:
Eksoottisia hedelmiä
eksoottisia hedelmiä
Liemi:
1 dl omenamehua
1 kanelitanko
2 tähtianista
3 rkl sokeria
1 tl vaniljasokeria
Mittaa liemen ainekset kattilaan. Keitä lientä, kunnes noin kolmannes siitä on haihtunut.
Jäähdytä lientä mausteineen yön yli viileässä.
Kuori ja pilko hedelmät neljään annosmaljaan. Valuta kylmää maustelientä päälle. Tarjoa heti.
8 Comments:
Hedelmäsalaattijälkkärit on kyllä oiva valinta keventämään jouluruokailuja. Ja kaikille maistuupi!
Joo, tuolla ravintolan joulubuffassakin oli kiva jälkiruokien kohdalla viimein vähän keventää (tuli hiukan villiinnyttyä kala-alkupalojen kanssa).
Upean näköinen annos! Pitääkin itse hieman keventää ja mikä olisikaan sen parempi aloitus, kuin hedelmäsalaatti!
Tuo ravintola Nallikari taitaa olla uudempi tapaus? En muista, että tuolla mitään ravintolaa olisi ollut silloin kun itse Oulussa asuin - mistä on kyllä jo aika kauan...
Ihana jälkkäri! Niin nätti ja värikäs :)
Jälkikäteen ajateltuna annoksesta olisi tullut houkuttevampi, jos siihen olisi lisännyt kiiviä. Ja mikäs se onkaan se pieni tomaatin näköinen hedelmä, hmmm. (En ole oikein hyvä näissä.)
Ravintola Nallikari on tosiaan aika uusi tapaus; olisiko se avattu vasta viime kesänä tms.
Poistin kommentin kun meni väärällä tunnuksella. Siis ananaskirsikka oisko tuo miettimäsi?
Vai tavoittelinkohan persimonia.
Heh, ehkä meikäläisen on parempi keskittyä ihan vaan todellisiin tomaatteihin. :)
Lähetä kommentti
<< Home