perjantaina, maaliskuuta 15, 2013

Uunihedelmät

Tykästyin vähän aikaa sitten 52 weeks of deliciousness -blogin arki-illan ateriaan, joka piti sisällään pestoporkkanoita ja porsaankyljystä, mutta ennen kaikkea tämän yltiöherkullisen jälkiruoan:

Syntiset uunihedelmät

3-4 keltaista ja punaista luumua
1 omena
vaniljasokeria
hasselpähkinärouhetta
valkosuklaapaloja
vaniljajäätelöä

Pilko hedelmät ja siirrä ne isoon kulhoon. Lisää hedelmien joukkoon vaniljasokeri ja hasselpähkinärouhe. Sekoita hyvin.
Siirrä hedelmät uunivuokaan, paloittele päälle valkosuklaa.
Paista hedelmiä uunissa n. 15-20 minuuttia, 200 asteessa.
Tarjoile hedelmät vaniljajäätelön kanssa.

Etelä-Suomessa asuvat tutut ovat kyselleet joskus parhaaseen luumuaikaan luumureseptejä, joita minulla ei ole ollut juurikaan antaa. Näillä seuduin ei luumu pahemmin kasva, eikä luumuja jostain syystä tule juuri kaupasta ostettua.

Blogiarkistoa kaiveltuani löysin vuodelta 2006 ohjeen karamellisoituihin luumuihin. Jotain sentään!

6 Comments:

At 15/3/13 21:42, Blogger Virpi said...

Tulipa ihan mieleen reilun kolmen (!) vuoden takainen ilta jauhantapajalla, jossa tein valkosuklaalla gratinoituja hedelmiä :)

Siis tää ilta: http://peruspoperoa.blogspot.fi/2010/02/kimppakokkausta-jauhantapajalla.html

 
At 15/3/13 22:10, Blogger Rosmariini said...

Just tuosta olisin kirjoittanut, jos olisin (turhan) pitkäksi venähtäneen työpäivän jälkeen vielä jaksanut. :)

 
At 16/3/13 07:15, Blogger Minna Vuo-Cho said...

Kuumat hedelmät jäätelöllä - nam. Tuo onnistunee monella muullakin hedelmällä luumujen lisäksi :-)

 
At 16/3/13 11:03, Blogger Rosmariini said...

Joo, tuossa Virpin linkkaamassa mahtiohjeessakin on banaania, kiiwiä ja passionhedelmää. Värikäs kokonaisuus.

 
At 16/3/13 17:11, Anonymous annemi said...

Kiva että maistui teillekin :)

 
At 24/3/13 20:40, Blogger Rosmariini said...

Maistui vähän liiankin hyvin. Nimim. ottaisko vielä vähän lisää. :)

 

Lähetä kommentti

<< Home




pastanjauhantaa(at)gmail.com


Related Posts with Thumbnails