Pikkusyötävää sienistä
Saimme taannoisten blogisynttäreidemme tienoilla lukijoilta kokeiltavaksemme muutamia ruokaohjeita. Muistan, kuinka blogin alkuaikoina uusia ohjeideoita sateli ihan yhtenään, joten nyt saamistamme resepteistä tuli mukavan nostalginen olo.
Oi niitä vanhoja hyviä aikoja.
Tosin on tässä nykyisessäkin tietenkin puolensa. Mukava blogiyhteisö ja kaikenlaisiin ruokatilaisuuksiin voisi osallistua, jos pääsisi vaan joskus lähtemään. Parin viikon päästä olisi Helsingissä tomaattimurskatapahtumaakin tarjolla.
Mutta tämän päivän aiheena oli siis lukijaresepti. Kyseessä on afelia, josta saattaa tulla mieleen kyproslainen possupata. Pääosassa ovat kuitenkin tällä kertaa punaviinissä muhitellut herkkusienet, jotka voi tarjoilla alkuruokana, lisukkeena tai vaikka osana meze-annosta.
Oi niitä vanhoja hyviä aikoja.
Tosin on tässä nykyisessäkin tietenkin puolensa. Mukava blogiyhteisö ja kaikenlaisiin ruokatilaisuuksiin voisi osallistua, jos pääsisi vaan joskus lähtemään. Parin viikon päästä olisi Helsingissä tomaattimurskatapahtumaakin tarjolla.
Mutta tämän päivän aiheena oli siis lukijaresepti. Kyseessä on afelia, josta saattaa tulla mieleen kyproslainen possupata. Pääosassa ovat kuitenkin tällä kertaa punaviinissä muhitellut herkkusienet, jotka voi tarjoilla alkuruokana, lisukkeena tai vaikka osana meze-annosta.
AFELIA Kyproslaiset mausteherkkusienet
tilkka oliiviöljyä (paistamiseen)
n. 250 g herkkusieniä
3 valkosipulinkynttä
1 tl vastajauhettuja korianterin siemeniä
0,2 l punaviiniä
6 rkl sitruunamehua
1 tl suolaa
mustaa pippuria
persiljasilppua
Paista sieniä, murskattua korianteria ja valkosipulia tilkassa oliiviöljyä noin 5 minuuttia. Jos sienistä ei irtoa nestettä niin lisää pannuun tilkka vettä.
Sekoita sitruunamehu viiniin ja kaada pannuun. Lisää suolaa ja mustapippuria maun mukaan.
Anna seoksen kiehua hiljaisella tulella kunnes neste on lähes haihtunut.
Kaada tarjoiluastiaan ja koristele persiljasilpulla. Anna jäähtyä.
5 Comments:
Punaviinisienet on niin makoisia! Itse teen niin etta laitan reilusti viinia (ainakin puoli pulloa rasialliseen), lihalienta, valkosipulia ja timjamia/rosmariinia. Jos sienia keittelee kannen pitkaan (n. 3 tuntia)niiden rakenne muuttuu tosi jannaksi "lihamaiseksi". Kasvisliemella saa kasvisversion - mun kasvissyoja ystavat on aivan hulluna noihin sieniin.
Kannattaa myös muistaa kotimainen "herkkusieni" lampaankääpä, jota löytyy vielä metsistä. Rakenteeltaan hieman kiinteämpi, mutta sopii erittäin hyvin kaikkeen siihen mihin herkkusienikin. Öljy/etikkasieninä siitä tulee tosin hieman kalmarimainen koostumukseltaan, jonka voi tulkita hyväksi tai huonoksi asiaksi.
Henna: Oo, kuulostaa tosissaan makoisalta. Pitikö tässä ryhtyä saman tien uuteen hauduttelupuuhaan. Aina yhtä mukavaa keksiä jotain yllätystä kasvissyöjäkavereille.
Matias: Tätä ohjetta voi tosiaan mainiosti soveltaa myös suomalaisiin metsäsieniin. Joten hyvä hoksautus, kiitokset!
voi namnamnamnamnam!!!
Ihana hyvän mielen kommentti. :)
Lähetä kommentti
<< Home